reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Test ciązowy

Dziewczyny zrobiłam dziś bete
W poniedziałek było 12.80 a dziś 59,90
Co o tym myślicie? Dobry przyrost ?
Tak. W necie masz kalkulatory. Piękny przyrost.
Screenshot_20250402_124622_Chrome.jpg

reklama
Po prawdzie to 5 dni przed miesiączka mogłabyś mieć betę negatywną, a byłabyś w ciąży ( tylko na test byłoby jeszcze za wczesnie).
Więc w tym momencie nie istnieje nic takiego jak za mała beta. Jesteś na samym początku. Nic nie wskazuje na cokolwiek złego w tym momencie. Zrób przyrost i postaraj się zrelaksować. A zapłodniona komóreczka niech się teraz intensywnie dzieli i rozgaszcza w Tobie. 😀
Dziewczyny zrobiłam dziś bete
W poniedziałek było 12.80 a dziś 59,90
Co o tym myślicie? Dobry przyrost

Nie ma czegoś takiego na tym etapie jak za mała/za duża wartość. Liczy się przyrost.
Jedne dziewczyny wyłapią jednocyfrowe wyniki, a u innych przy pierwszym badaniu wyjdzie wynik w tysiącach.
Przede wszystkim nie porównuj tak swojej ciąży do innych, bo zwariujesz zanim urodzisz.

Nie ma czegoś takiego na tym etapie jak za mała/za duża wartość. Liczy się przyrost.
Jedne dziewczyny wyłapią jednocyfrowe wyniki, a u innych przy pierwszym badaniu wyjdzie wynik w tysiącach.
Przede wszystkim nie porównuj tak swojej ciąży do innych, bo zwariujesz zanim urodzisz.
Troche mnie uspokoiłaś ☺️ masz racje nie ma co porównywać byle jest przyrost prawidłowy

Przyrost dobry, bardziej mnie zastanawia czy to nie powinno już być większe. Chociaż do okresu jeszcze 2 dni
Dzień po spodziewanej miesiączce mialam bete 126. Zakladając 100% przyrostu będziesz mieć podobną wartość, a nawet pewnie wyższą. Naprawdę nie ma sensu tego analizować.
Właśnie sprawdzałam ale chciałam jeszcze waszej opinii 😀
w jaki sposób opinia kogokolwiek ma być lepsza niż kalkulator przyrostu?:)

Dzień po spodziewanej miesiączce mialam bete 126. Zakladając 100% przyrostu będziesz mieć podobną wartość, a nawet pewnie wyższą. Naprawdę nie ma sensu tego analizować.

w jaki sposób opinia kogokolwiek ma być lepsza niż kalkulator przyrostu?:)
No wiem wiem, poprostu po ostatniej stracie tak bardzo chce żeby teraz się udało że naprawdę mam milion myśli i jak widać niepotrzebnie ☺️ człowiek ino więcej stresu przez to ma, trzeba wyluzować

reklama
Do góry