reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciązowy

reklama
a co się działo ? Mój lekarz jest też dość specyficzny dlatego trzymam rękę na pulsie
Szyjka mi się skracala już w 1 trym.
Mój lekarz twierdzil, ze w 1 trym sie nie mierzy, a reagować będziemy dopiero jak coś się zacznie dziać.
Tymczasem ja odwiedzilam innego lekarza tak calkiem przypadkiem, bo brzuch mnie bolał bardziej i okazało się, że w 10tc szyjka już była skrócona względem wizyty w 8tc. Nie pamiętam o ile, ale pamiętam, że w tym 8tc miałam 28mm. Więc poszłam do innego lekarza, który zalozył mi szew okrężny. Przy zakladaniu w 14tc szyjka miala już 14mm. Gdyby nie było reakcji mojej, tylko czekałabym na wizyty u mojego lekarza (ktory krzyczał na mnie, że wizyty nie częściej niż co miesiąc), to pewnie zaliczyłabym porod przed 20tc.

Do góry