reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciazowy

Tylko ja bym w zyciu nie chciała. Dowiedzialam sie pare godzin temu o ciazy dlatego bylam zalamana i w szoku . Chyba jak nas cos spotyka niespodziewanego w zyciu to czlowiek ktory ma uczucia moze w pierwszym momencie takiej informacji miec ich wiele

Oczywiście, że ma prawo. Ale też nikt nie wie czy byś chciała czy nie. Aborcja jest jedną z metod i nie ma powodu żeby ją demonizować

reklama
To nie chodzilo o odpuszczenie . Moze zle sie wyrazilam tutaj na forum pisalam.z taka dziewczyna jak zaszlam w poprzednia ciaze . I u niej byl taki przypadek . Dlatego zasugerowalam ze moze to jest to . Dziewczyna starala sie 8 miesiecy . W pewnym momencie ginekolog jest zasugerowal cos takiego odpuscili testy owulacyjne i parcie cale i w kolejnym cyklu zaszla . Z mojej strony to nie mial byc hejt tylko wiedzialam ze takie sytuacje sie zdarzaja

Naprawdę przestań sobie dalej strzelać w kolana.
8 miesięcy? A wiesz, że 12 miesięcy regularnego seksu to norma? I dopiero jeżeli przez 12 miesięcy, z pełnego seksu co 2-3 dni nie ma ciąży uznaje się to za czerwoną lampkę? Żadne odpuszczenie tutaj nie pomogło.

Serio, czekam dalej na te radę jak odpuścić myślenie o ciąży robiąc sobie zastrzyki np. na stymulację owulacji

Przypadkiem trafiłam na ten watek i muszę napisać @Zazuu gratulacje i trzymam kciuki! Pamiętam Cię ze staraczek i później chwilę byłam na prywatnym wątku, ale nie miałam na niego czasu. Gratki ✊🎉

Proszę o rzetelne źródła medyczne o tym, że brak ciąży jest spowodowany blokadą psychiczną.

Mam dwójkę dzieci, obecnie od 1.5 roku staram się o trzecie dziecko.
Gdybym wpadła wcześniej np. kiedy moje dziecko miała 14 miesięcy - usunęłabym taką ciąże, nie widzę zupełnie związku.

Dzieci powinny być chciane i wiązać się z radością, a nie przerażeniem za co ja je utrzymam
Czyli ludzie ktorzy sa z wpadek nie powinni istniec ? Czy wpadka czy nie to kazde dziecko pozniej jest chciane i rodzic robi wszystko zeby mu zapewnic dobre zycie i kocha je ponad wszystko tylko ze kobieta ktora zajdzie w chciano ciaze cieszy siesię od razu a ta co zaszla przypadkiem to najpierw przezywa szok a pozniej radosc

Naprawdę przestań sobie dalej strzelać w kolana.
8 miesięcy? A wiesz, że 12 miesięcy regularnego seksu to norma? I dopiero jeżeli przez 12 miesięcy, z pełnego seksu co 2-3 dni nie ma ciąży uznaje się to za czerwoną lampkę? Żadne odpuszczenie tutaj nie pomogło.

Serio, czekam dalej na te radę jak odpuścić myślenie o ciąży robiąc sobie zastrzyki np. na stymulację owulacji
Daje przyklad sytuacji a nie ze jestem lekarzem . Napisalam tylko o tym jak ktos mial wiec nie wiem czego sie doszukujesz . Wybacz ale wole sie pobawic z moja corka niz czytac kolejne twoje zaczepki

Czyli ludzie ktorzy sa z wpadek nie powinni istniec ? Czy wpadka czy nie to kazde dziecko pozniej jest chciane i rodzic robi wszystko zeby mu zapewnic dobre zycie i kocha je ponad wszystko tylko ze kobieta ktora zajdzie w chciano ciaze cieszy siesię od razu a ta co zaszla przypadkiem to najpierw przezywa szok a pozniej radosc

Każda kobieta ma prawo zdecydować się na aborcję i akurat żadna obca baba w necie nie ma prawa wartościować jej decyzji i rzucać ckliwymi tekstami o prawie do życia niechcianych dzieci. Litości

Daje przyklad sytuacji a nie ze jestem lekarzem . Napisalam tylko o tym jak ktos mial wiec nie wiem czego sie doszukujesz . Wybacz ale wole sie pobawic z moja corka niz czytac kolejne twoje zaczepki

Dajesz głupie i przede wszystkim KRZYWDZĄCE rady. I zamiast po prostu napisać - przepraszam, nie byłam w takiej sytuacji, nie wiem jak to jest to brniesz i tylko pokazujesz swój totalny brak EMPATI

reklama
Dajesz głupie i przede wszystkim KRZYWDZĄCE rady. I zamiast po prostu napisać - przepraszam, nie byłam w takiej sytuacji, nie wiem jak to jest to brniesz i tylko pokazujesz swój totalny brak EMPATI
Wyjasnilam o co mi chodzilo i ze moze zle dobralam slowa a ty ciagniesz temat dalej ,po co? Szukasz sensacji tam gdzie jej nie ma

Do góry