reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciazowy

@Owulacja niech sie sama wypowie . Chyba nie potrzebuje adwokata . Ten wątek stworzylam zeby dowiedziec sie opini na temat testu a nie czytaj fale hejtu i wyzywanie sie innej osoby . Mam prawo napisac tutaj co czuje . Kazda matka moze sie miec obawy co bedzie ja czekac . Moge to samo napisac co ty mi tylko w innej sytuacji . Ty nie zrozumiesz co to jest miec dzieci i jaka trudna to praca i kazdy dzien jest wyzwanie wiec mozna odczuwac strach . A pisanie komus ze moze usunac to taka osoba nie powinna miec dzieci to jest brak serca i empati do drugiego czlowieka . Zanim nastepnym razem sie wypowiesz w jakims temacie to zastanow sie 2 razy bo @Owulacja wyjasnila mi jaki ma problem i nie bylo z jej strony hejtu . A uwierz ze niektorzy tak pragna dziecka ze jest cos takiego jak blokada psychiczna ...
Ale @olka11135 ma dzieci 🤷‍♀️

reklama
Ja juz dowiedzialam sie co potrzebowalam na temat testu wiec poprostu koncze temat ,bo bez sensu sie wykłócać . Kazdy ma swoje racje . I tak naprawde w takiej sytuacji mozna ciagnac temat w nieskonczonosc a po co ? Sa rzeczy wazniejsze niz klocenie sie bez konca

@Owulacja niech sie sama wypowie . Chyba nie potrzebuje adwokata . Ten wątek stworzylam zeby dowiedziec sie opini na temat testu a nie czytaj fale hejtu i wyzywanie sie innej osoby . Mam prawo napisac tutaj co czuje . Kazda matka moze sie miec obawy co bedzie ja czekac . Moge to samo napisac co ty mi tylko w innej sytuacji . Ty nie zrozumiesz co to jest miec dzieci i jaka trudna to praca i kazdy dzien jest wyzwanie wiec mozna odczuwac strach . A pisanie komus ze moze usunac to taka osoba nie powinna miec dzieci to jest brak serca i empati do drugiego czlowieka . Zanim nastepnym razem sie wypowiesz w jakims temacie to zastanow sie 2 razy bo @Owulacja wyjasnila mi jaki ma problem i nie bylo z jej strony hejtu . A uwierz ze niektorzy tak pragna dziecka ze jest cos takiego jak blokada psychiczna ...

Czemu informowanie o dostępności aborcji i edukacja, że jest to bezpieczne a kobiecie nic nie grozi jest brakiem empatii? 🤔

Czemu informowanie o dostępności aborcji i edukacja, że jest to bezpieczne a kobiecie nic nie grozi jest brakiem empatii? 🤔
Bo kobiecie ktora jest w ciazy i posiada dzieci (ktora w zyciu nie usunelaby ) uslyszec cos takiego ? No wydaje mi sie cos nie halo . Tutaj pisze ze wiele par sie stara i nie moze miec dzieci a tu nagle pisze o ich usuwaniu

No to tymbardziej nie zrozumiem takiej osoby jak mogla napisac drugiej matce zeby jechala do Czech usunąć. Ale no dobrze nie ma sily ani czasu zeby do tego dochodzic
Normalnie. Ja nie mam dzieci, staram się 3 lata i w życiu nie miałam dwóch kresek na teście a mimo to nie razie mnie to i nie uważam za brak empatii.
Ale jak czytam ze ktoś się starał 2 cykle i udziela cudownych rad o odpuszczeniu itp, to mnie krew zalewa.

Bo kobiecie ktora jest w ciazy i posiada dzieci (ktora w zyciu nie usunelaby ) uslyszec cos takiego ? No wydaje mi sie cos nie halo . Tutaj pisze ze wiele par sie stara i nie moze miec dzieci a tu nagle pisze o ich usuwaniu

Sama staram się o ciszę, straciłam ich cztery, jestem w piątej, a aborcja nadal jest dla mnie świetnym rozwiązaniem jeśli ktoś takiego właśnie potrzebuje 💁‍♀️

Normalnie. Ja nie mam dzieci, staram się 3 lata i w życiu nie miałam dwóch kresek na teście a mimo to nie razie mnie to i nie uważam za brak empatii.
Ale jak czytam ze ktoś się starał 2 cykle i udziela cudownych rad o odpuszczeniu itp, to mnie krew zalewa.
To nie chodzilo o odpuszczenie . Moze zle sie wyrazilam tutaj na forum pisalam.z taka dziewczyna jak zaszlam w poprzednia ciaze . I u niej byl taki przypadek . Dlatego zasugerowalam ze moze to jest to . Dziewczyna starala sie 8 miesiecy . W pewnym momencie ginekolog jest zasugerowal cos takiego odpuscili testy owulacyjne i parcie cale i w kolejnym cyklu zaszla . Z mojej strony to nie mial byc hejt tylko wiedzialam ze takie sytuacje sie zdarzaja

Sama staram się o ciszę, straciłam ich cztery, jestem w piątej, a aborcja nadal jest dla mnie świetnym rozwiązaniem jeśli ktoś takiego właśnie potrzebuje 💁‍♀️
Tylko ja bym w zyciu nie chciała. Dowiedzialam sie pare godzin temu o ciazy dlatego bylam zalamana i w szoku . Chyba jak nas cos spotyka niespodziewanego w zyciu to czlowiek ktory ma uczucia moze w pierwszym momencie takiej informacji miec ich wiele

reklama

Proszę o rzetelne źródła medyczne o tym, że brak ciąży jest spowodowany blokadą psychiczną.

Mam dwójkę dzieci, obecnie od 1.5 roku staram się o trzecie dziecko.
Gdybym wpadła wcześniej np. kiedy moje dziecko miała 14 miesięcy - usunęłabym taką ciąże, nie widzę zupełnie związku.

Dzieci powinny być chciane i wiązać się z radością, a nie przerażeniem za co ja je utrzymam

Do góry