reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy

reklama
No ale nie w 4 tygodniu gdzie dopiero test wyszedł pozytywny. Ja nie każe czekać do 8 tc. Proszę czytać ze zrozumieniem.
Ja zbadałam 6 krotnie przyrost, trochę niepokoił mnie brak dolegliwości, które mialam w poprzednich ciazach, potem mimo prawidlowych przyrostów, niski wynik w stosunku do kolezanek w dn okresu, następnie brak sladow ciąży w macicy 5 tydz + kilka dni, gdzie lekarz twierdził ze jest szansa jeszcze bo owu mogla się przesunąć... i te przyrosty + prog byly juz za małe. W szpitalu okazało się, ze na zachowanie jajowodu i jajnika jest juz za późno, bo tam bije serce. Oczywiście ja tez uważam, ze dopoki lekarze nie znajdą czegos poza macicą to tez czekają na rozwoj sytuacji i codziennie takiej pacjentce badają betę Mimo wszystko , mimo stresu, a przede wszystkim po tym, co ja przezyłam, na pewno te badania po pozytywnym teście wykonam, bo są to grosze w stosunku do tego, na co i ile pieniążków wydajemy na codzień. Ale kazda decyduje za siebie.

Ale co nie ? Nie zleci bety czy nie o to toczy się dyskusja

W zasadzie wszystko nie.
Jeśli z ciąża wszystko będzie t dobrze to można i przez całą ciążę nie stawić się do lekarza i urodzić w polu a pępowinę przegryźc i jak ma być dobrze to będzie. Ale beta ratuje życie tym, u których nie będzie dobrze. A dla nich często na pierwszej wizycie u lekarza jest już za późno. Dlatego nieodpowiedzialnym jest podważanie najskuteczniejszego i najłatwiejszego narzędzia diagnostycznego, a argumentowanie tego MARNOWANIEM kasy jest po prostu stajnie głupie. Tak jakby ciąża i macierzyństwo nie było jednym z największych wydatków w życiu 😂

W zasadzie wszystko nie.
Jeśli z ciąża wszystko będzie t dobrze to można i przez całą ciążę nie stawić się do lekarza i urodzić w polu a pępowinę przegryźc i jak ma być dobrze to będzie. Ale beta ratuje życie tym, u których nie będzie dobrze. A dla nich często na pierwszej wizycie u lekarza jest już za późno. Dlatego nieodpowiedzialnym jest podważanie najskuteczniejszego i najłatwiejszego narzędzia diagnostycznego, a argumentowanie tego MARNOWANIEM kasy jest po prostu stajnie głupie. Tak jakby ciąża i macierzyństwo nie było jednym z największych wydatków w życiu 😂
A to jest bardzo trafnie i precyzyjnie napisane.

Dziewczyny, na serio siedemdziesiąt złotych (razy dwa) to nie jest wydatek życia… a może dać sygnał co należy zrobić dalej, żeby sobie nie zaszkodzić.

reklama
W zasadzie wszystko nie.

Pięknie , dobitnie i mądrze napisane 🔥

Amen 🔥

Do góry