reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy

Mnie w ogole nie przekonywuje pakowanie w ciężarna pacjentkę progesteronu bez wcześniejszych badan poziomu tegoż tylko dlatego że ma plamienia …

reklama
Mnie w ogole nie przekonywuje pakowanie w ciężarna pacjentkę progesteronu bez wcześniejszych badan poziomu tegoż tylko dlatego że ma plamienia …
A to nie jest tak że te tabletki są na podtrzymanie ciąży. Ja miałam plamienia dostałam duphaston i wszystko ustało i później już nie miałam z tym problemu

A to nie jest tak że te tabletki są na podtrzymanie ciąży. Ja miałam plamienia dostałam duphaston i wszystko ustało i później już nie miałam z tym problemu
To są tabletki które bierze się z powodu problemów z progesteronem. Po co dodawać progesteron w sytuacji, kiedy jest wysoki a problem jest gdzieindziej? Plamić można choćby z powodu krwiaka czy nadżerki… nie zawsze jest to spowodwane problemami z ciałkiem żółtym.

Chyba, że ja źle myślę. Ale ja suplementowalam progesteron tylko i wyłącznie dlatego, że był niski, nie z powodu plamien. Co więcej, jak się pojawiły mimo suplementacji to nikt mi dawki nie zwiększał.

Oczywiście, że się diagnozuje. Złe przyrosty bety i nisko progesteron są podstawowymi markerami cp. Na tyle skutecznym, że śmiertelność z powodu cp spadła do około 2%.
@olka11135 może Ty się wypowiedź bo witch potrzebuje namacalnych przypadków uratowanych jajowodów dzięki badaniu bety💁‍♀️
Nie, @witch84 nie potrzebuje historii Olki bo już nieraz tę historię czytała. Witch co wątek pisze inaczej. Raz nie rób bety, raz rób 😄
Chyba od humoru zależy 😄

To są tabletki które bierze się z powodu problemów z progesteronem. Po co dodawać progesteron w sytuacji, kiedy jest wysoki a problem jest gdzieindziej? Plamić można choćby z powodu krwiaka czy nadżerki… nie zawsze jest to spowodwane problemami z ciałkiem żółtym.

Chyba, że ja źle myślę. Ale ja suplementowalam progesteron tylko i wyłącznie dlatego, że był niski, nie z powodu plamien. Co więcej, jak się pojawiły mimo suplementacji to nikt mi dawki nie zwiększał.
Tak mnie wcześniej zbadał nie stwierdził nieprawidłowości. I dał tabletki. Później lekarka mi zwiększyła do 3 tabletek. Jak się wytworzyło łożysko to odstawiła mi

Suplementacja progesteronu w żaden sposób nie podtrzyma ciąży jeśli jej zagrożenie nie wynika z niedomogi lutealnej.
Nie istnieje żadne badanie potwierdzające zmniejszenie ryzyka poronienia dzięki suplementacji progesteronu jeśli nie stwierdzono jego niedoboru

Tak mnie wcześniej zbadał nie stwierdził nieprawidłowości. I dał tabletki. Później lekarka mi zwiększyła do 3 tabletek. Jak się wytworzyło łożysko to odstawiła mi
Może dali z myślą że najczęstsza przyczyna jest niedobór progesteronu, ale dla mnie to pójście na skróty i ochrona przed zarzutem, ze nic się nie zrobiło. Mój prowadzący na przykład w ogole nie widział potrzeby, żebym brała duphaston, ale skoro już miałam przepisany, to nie chciał mi drastycznie go odstawiać. Odstawiłam powoli w okolicach 12 tc. Ale ja tydzień po owulacji miałam go niecałe 10, także nie miał zawrotnej wysokości

Nie, @witch84 nie potrzebuje historii Olki bo już nieraz tę historię czytała. Witch co wątek pisze inaczej. Raz nie rób bety, raz rób 😄
Chyba od humoru zależy 😄
Bo jak pisałam już wcześniej - ale niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem - wykonanie bety w niektórych sytuacjach jest wskazane.
Wykonywanie bety by o potwierdzić ciążę potwierdzoną testem ciążowym mija się z celem.

Bo jak pisałam już wcześniej - ale niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem - wykonanie bety w niektórych sytuacjach jest wskazane.
Wykonywanie bety by o potwierdzić ciążę potwierdzoną testem ciążowym mija się z celem.
Bo nikt nigdy nie widział falszywie pozytywnych testów ciążowych 😅

reklama
Do góry