reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Test ciążowy zdjęcie

Jeżeli ciążowy nie wyszedł to tym bardziej owulacyjny nie potwierdza ciąży :)

U mnie owulacyjny pokazał ciąże. Bardzo mocna kreska. Na ciążowym cień cienia. Robiony w 11dpo 😊
Często najpierw robiłam owulacyjny, bo ciążowych mi było szkoda 😂 testy owulacyjny wykryły mi dwie ciąże. Ani razu się nie pomyliły 😊

reklama
U mnie owulacyjny pokazał ciąże. Bardzo mocna kreska. Na ciążowym cień cienia. Robiony w 11dpo 😊
Często najpierw robiłam owulacyjny, bo ciążowych mi było szkoda 😂 testy owulacyjny wykryły mi dwie ciąże. Ani razu się nie pomyliły 😊
Bo akurat Ty miałaś wysoki poziom LH 😂 Nie każda kobieta tak ma i wmawianie na forum, że testy owu wykrywają ciążę jest chore. Potem dziewczyny się stresują, że np. ciążowy pozytywny a owulacyjny negatywny i piszą, że poroniły i nawet do lekarza nie chcą iść. Nie powinno się powielać takich mitów. Do wykrywania ciąży używa się stężenia poziomu betaHCG a nie LH. Nie bez powodu we krwi oznacza się stężenie tego pierwszego a nie drugiego hormonu.

Bo akurat Ty miałaś wysoki poziom LH 😂 Nie każda kobieta tak ma i wmawianie na forum, że testy owu wykrywają ciążę jest chore. Potem dziewczyny się stresują, że np. ciążowy pozytywny a owulacyjny negatywny i piszą, że poroniły i nawet do lekarza nie chcą iść. Nie powinno się powielać takich mitów. Do wykrywania ciąży używa się stężenia poziomu betaHCG a nie LH. Nie bez powodu we krwi oznacza się stężenie tego pierwszego a nie drugiego hormonu.

Błagam cię 😂 hormon HCG zawiera w sobie LH. Ale LH nie zawiera HCG. Dlatego owulacyjne wykrywają ciąże. A jeśli ktoś mając pozytywny test ciążowy, ale negatywny owulacyjny myśli, że porobił, to chyba czas się douczyć. Choć w ogóle nie wierzę, że ktokolwiek tak mógłby pomyśleć 😂
Niektórym wykrywa ciąże, niektórym nie. I tego trzeba mieć świadomość. Ale jak się ktoś decyduje na dziecko to jest chyba osoba dorosłą i mają jakąś podstawowa Chociaż wiedzę.
Mówienie, że owulacyjny na pewno nie wykrywa ciąży też jest. Kłamstwem, bo w niektórych wypadkach wykrywa. Tak samo mogę powiedzieć Tobie, że skoro u ciebie nie wykrył nie znaczy, że nie wykrywa 😉

Błagam cię 😂 hormon HCG zawiera w sobie LH. Ale LH nie zawiera HCG. Dlatego owulacyjne wykrywają ciąże. A jeśli ktoś mając pozytywny test ciążowy, ale negatywny owulacyjny myśli, że porobił, to chyba czas się douczyć. Choć w ogóle nie wierzę, że ktokolwiek tak mógłby pomyśleć 😂
Niektórym wykrywa ciąże, niektórym nie. I tego trzeba mieć świadomość. Ale jak się ktoś decyduje na dziecko to jest chyba osoba dorosłą i mają jakąś podstawowa Chociaż wiedzę.
Mówienie, że owulacyjny na pewno nie wykrywa ciąży też jest. Kłamstwem, bo w niektórych wypadkach wykrywa. Tak samo mogę powiedzieć Tobie, że skoro u ciebie nie wykrył nie znaczy, że nie wykrywa 😉
U mnie nie wykrył bo ja nie robiłam testów owu na wykrycie ciąży. 🤣🤣🤣

Akurat owulacyjne to loteria, ja zrobiłam owulacyjny dzień przed miesiączka poprzedniego cyklu i były dwie aż granatowe kreski. W ciąży nie byłam a miesiączka przyszła na drugi dzień wiec o dniu płodnym tez nie było mowy.

U mnie też owulacyjny wykrył ciążę.😂Ale trzeba znać swoje ciało i robić parę miesięcy testy aby wiedzieć że pozytywny test to ciąża A nie owulacja. I nikt nikomu nie każe sprawdzać ciazy owulacyjnym, dla jasności. 😊

Do góry