reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy - pozytywny?

Annie1230

Zaciekawiona BB
Mam PCOS i nieregularne miesiączki, ostatnia normalna miesiączka była w grudniu, od 28 stycznia do 5 lutego brałam Orgametril na wywołanie, po dwóch dniach dostałam brązowego plamienia, które trwało tydzień. Wczoraj po południu (50dc) zrobiłam test i była widoczna bardzo blada kreska (pink test płytkowy, 20 mlU/ml), dziś zrobiłam test z porannego moczu (pink test strumieniowy 10 mlU/ml) i przez chwilkę zaczynała się pojawiać druga kreska, jednak zniknęła i w tej chwili nic tam nie widać. Czy wczorajszy test mógł dać fałszywą kreskę? Wczorajszego testu nie wyrzuciłam i nadal kreska jest widoczna. Na zdjęciu wczorajszy test

Załączniki

• IMG_3793.jpg
    IMG_3793.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 18 596
reklama
Najlepiej powtórz test tej samej firmy a drugi weź z innej firmy. Po 2 dniach powtórz znowu, powinna być już wtedy bardziej widoczna.

Czy możliwe, że Pink płytkowy 20mlU wykrył, a strumieniowy tej samej firmy i bardziej czuły już nie? :(

Wiesz to zależy od wielu kwestii. Ja jak miałam poronienie to raz mi pokazywało a raz nie na teście. Innym razem też było podobnie i donosiłam szczęśliwie. Martwienie się nic Ci nie da a co ma byc i tak będzie. Zrób dzisiaj ten sam co robiłaś i po 2 dniac h też. I będziesz wiedzieć.

Najlepiej zrobić bete, bo jak widzisz test mniej czuły coś pokazał, a bardziej nie , więc coś jest nie tak ,a beta da 100%pewnośći

Ten test ze zdjęcia jak najbardziej pozytywny, ale czy to ciąża to na razie tylko beta prawde powie. Jak masz możliwość zrób w laboratorium i będziesz wiedzieć ;) ja miałam bladziutka kreskę jednego dnia po południu, na drugi dzień była wyraźna, a na trzeci taka mocna jak kontrolna. Za dwa dni poszłam na bete i było juz ponad 1300. Także trzymam kciuki!

Trochę dziwi mnie, że jednego dnia robisz mniej czuły test nie z porannego moczu i wychodzi pozytywny, a drugiego bardziej czuły i z porannego moczu i nic nie wychodzi. Przecież bhcg nie znika z dnia na dzień tylko stopniowo się obniża. Ja uważam, że jesteś w ciąży a ten drugi test jest fałszywie ujemny.

Kiedy ja byłam w ciąży to w czasie spodziewanej miesiączki miałam takie brązowe plamienie i właśnie kilka dni. Jak je dostałam to testu nie robiłam, bo myślałam że @ mi się zaczyna. A po 4-5 dniach jak nie pojawiał się @ tylko brązowe plamienie było coraz skąpsze to zrobiłam test (dodam płytkowy) nie z porannego moczu i wyszedł pozytywny i urodziłam synka :)

Wg mnie powinnaś albo zrobić badanie krwi na poziom bhcg (najbardziej wiarygodne), albo zrobić kolejny test z porannego moczu. Chcę nadmienić, że mój gin polecał mi testy płytkowe, nie strumieniowe.

Annie1230 Trzymam za ciebie kciuki i mam nadzieję, że jesteś w ciąży. Daj znać

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Mam nieregularne miesiączki i trudno u mnie określić kiedy co i jak ale dziś zrobiłam test i czy tylko ja widzę 2 kreski?
IMG_20200517_072839.jpg
IMG_20200517_072839.jpg
IMG_20200517_072855.jpg

Do góry