reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy, kłucie jajników

reklama
Nie wiesz kiedy była owulacja, mogła być 14 dc cyklu a mogła być i 16 dc. Jesli doszło do zapłodnienia to musi jeszcze się zagnieździć. Moim zdaniem za wcześnie zrobiłaś betę i testy.
Masz rację. Obiecałam sobie wcześniej że nie będę się wcześniej testować... Nie wytrzymałam.
Generalnie za pierwszym razem w ciąży miałam tak, że w dniu spodziewanego okresu, miałam tylko mała plamkę. Zrobiłam w południe test i był cień cienia i to dopiero jakieś 15 minut później niż powinnam odczytać.. nie wiem co myśleć. Jak sobie radzicie z tą niepewnością ?

Masz rację. Obiecałam sobie wcześniej że nie będę się wcześniej testować... Nie wytrzymałam.
Generalnie za pierwszym razem w ciąży miałam tak, że w dniu spodziewanego okresu, miałam tylko mała plamkę. Zrobiłam w południe test i był cień cienia i to dopiero jakieś 15 minut później niż powinnam odczytać.. nie wiem co myśleć. Jak sobie radzicie z tą niepewnością ?
Ja w pierwszej ciązy nawet w dniu miesiączki nie miałam pozytywnego testu, dwa dni po spóźnieniu miałam bete powyżej 130.
Nie wiem co doradzić bo wiem jak to jest i się czeka, ale czasu nie przeskoczysz a negatywne testy albo beta tylko jeszcze bardziej dołują.
Jeśli chodzi o wiarygodność bety to naprawdę najlepiej we wtorek, no ewentualnie w poniedziałek

Dlatego zawsze jednak warto poczekac do terminu miesiaczki. Bo potem niepotrzebnie czlowiek gdyba, czy juz test jest wiarygodny.

Dlatego zawsze jednak warto poczekac do terminu miesiaczki. Bo potem niepotrzebnie czlowiek gdyba, czy juz test jest wiarygodny.
Zrobiłam dziś test 26 dc. Niestety negatywny. Powiedzcie mi czy temperatura ciała może też jakoś wskazywać na ciążę lub brak ? W piątek, sobotę i niedzielę miałam 37 stopi. Dziś temperatura ciała wynosi 36.8. Czytałam że jak spadnie to wykluczona ciąża. Czy to prawda ? Czy też juz nie mam na co liczyć w tym cyklu ? ;(

Zrobiłam dziś test 26 dc. Niestety negatywny. Powiedzcie mi czy temperatura ciała może też jakoś wskazywać na ciążę lub brak ? W piątek, sobotę i niedzielę miałam 37 stopi. Dziś temperatura ciała wynosi 36.8. Czytałam że jak spadnie to wykluczona ciąża. Czy to prawda ? Czy też juz nie mam na co liczyć w tym cyklu ? ;(

Jesli nie mierzylas temperatury codziennie przez ostatnich kilka cykli to jednorazowe pomiary nic nie znacza. Zreszta bardziej wiarygodny jest wtedy pomiar z dwoma miejscami po przecinku, bo czasem sa to niuanse.
Widze, ze mocno sie zafiksowalas. Nie przyspieszysz pewnych rzeczy i musisz uzbroic sie w cierpliwosc.

Hej dziewczyny! Proszę podpowiedzcie bo wpadam w panikę czy 16 dni po owlulacji dwa testy ciążowe mogą być wiarygodne? Dzisiaj byłam na becie bardzo się boję wyniku myślicie, że na takim etapie beta też będzie wiarygodna? Dziękuję za odpowiedz :)

Hej dziewczyny! Proszę podpowiedzcie bo wpadam w panikę czy 16 dni po owlulacji dwa testy ciążowe mogą być wiarygodne? Dzisiaj byłam na becie bardzo się boję wyniku myślicie, że na takim etapie beta też będzie wiarygodna? Dziękuję za odpowiedz :)
Dodam, że dwa negatywy

Jeśli owulacja potwierdzona i jesteś 16 dni po owulacji to testy są wiarygodne. Jeśli beta będzie negatywna to niestety ale w ciąży nie jesteś. 🥺
Trzymam jednak kciuki, żeby beta okazała się pozytywna 🤞 daj znać

reklama
Jesli nie mierzylas temperatury codziennie przez ostatnich kilka cykli to jednorazowe pomiary nic nie znacza. Zreszta bardziej wiarygodny jest wtedy pomiar z dwoma miejscami po przecinku, bo czasem sa to niuanse.
Widze, ze mocno sie zafiksowalas. Nie przyspieszysz pewnych rzeczy i musisz uzbroic sie w cierpliwosc.
Mocno się zafiksowalam.. to prawda :( wiem że to nie pomaga wręcz przeszkadza. Niestety nie wszystko można mieć co się chce. Zmiany w naszym życiu mają nastać w ciągu kilku miesięcy (przeprowadzka do innego miasta), chciałam jeszcze zdarzyć.. jeszcze by się wtedy udało z pracą wykombinować na telepracę. A tak to chyba znów będziemy musieli odłożyć starania.. bo najpierw w nowym miejscu muszę znaleźć pracę itd . Mam 32 lata i chyba w takim wypadku muszę odpuścić posiadanie drugiego dziecka

Do góry