Anian, Osinka dzięki WAM bo myślałam, że jestem "złą" matką, a wszystko przez 2 spośród 4 sióstr mojego męża, które uważają, że dzidziusiowi jest źle jak nie jest na rękch i się go nie kołysze. Tylko dla przypomnienia ciągle im powtarzam, że to JA jestem z nią 24 godziny na dobę, a one godzinę lub dwie. Czyż nie mam racji???
reklama
anian
Fanka BB :)
Paula27 pisze:Anian, Osinka dzięki WAM bo myślałam, że jestem "złą" matką, a wszystko przez 2 spośród 4 sióstr mojego męża, które uważają, że dzidziusiowi jest źle jak nie jest na rękch i się go nie kołysze. Tylko dla przypomnienia ciągle im powtarzam, że to JA jestem z nią 24 godziny na dobę, a one godzinę lub dwie. Czyż nie mam racji???
masz rację :laugh:
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
Paula27 pisze:Anian, Osinka dzięki WAM bo myślałam, że jestem "złą" matką, a wszystko przez 2 spośród 4 sióstr mojego męża, które uważają, że dzidziusiowi jest źle jak nie jest na rękch i się go nie kołysze. Tylko dla przypomnienia ciągle im powtarzam, że to JA jestem z nią 24 godziny na dobę, a one godzinę lub dwie. Czyż nie mam racji???
masz rację Paula 8)
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
I ja staram się małego nie kołysać, nie huśtać, nie nosić - jak tego potrzebuje to po prostu go do siebie przytulam, a mogę to zrobić na siedząco, bo niedlugo Filip już nie będzie taki lekki jak teraz...
Co do kołysania to jestem wyznawcą "złotego środka".
Nie zaszkodzi od czasu do czasu pokołysać, ale nie cały dzień.
Bo dzidzia będzie z każdym dniem cięższa, jak pisze Catherinka,
a nauczona będzie tego od nas wymagać.
I co wtedy?
A jak nie będzie cioć i babć w pobliżu?
Nie zaszkodzi od czasu do czasu pokołysać, ale nie cały dzień.
Bo dzidzia będzie z każdym dniem cięższa, jak pisze Catherinka,
a nauczona będzie tego od nas wymagać.
I co wtedy?
A jak nie będzie cioć i babć w pobliżu?
K
KingaP
Gość
anian pisze:Pati na ciocię, która by jej nieba uchyliła reaguje...histerią A to moja siostra, która od początku najwięcej czasu z nami przebywa... a Mała jak ją weźnie na ręce to ryk ;D Chociaż już coraz mniej.
Moze zabrzmi to smiesznie, ale sprawdż, czy nie za mocno używa perfum lub dezodorantu
Ja kiedys się wybrałam na wizytę u maluszka moich przyjaciół, wypachniłam się.... i Zoska cały czas wyła na moich rękach
Magdalenka
Fan(ka)
No właśnie ja tez mam ten problem, a właściwie miałam, bo prawie trzylatkowi już można wytłumaczyć, że jak babcia cie nosi narękach, to nie znaczy, że mama też musi!
Teściowa nie może zrozumieć że ja nie mam tyle siły - mam chory kręgosłup i szczerze mówiąc to wole kolejną ciążę niż targać kilulatka (chodzi o toże mój kręgosłup jednego i drugiego nie wytrzyma ). W takim wypadku wolę nie korzystać z pomocy, która wydaje mi się nie być pomocą skoro potem, więcej kłopotów i histerii. To niestety nie jest do przyswojenia przez moją teściowa! A potem słyszę, że ją izoluję od wnuków olice:
Ja już mam dość O0 O0 ???
Teściowa nie może zrozumieć że ja nie mam tyle siły - mam chory kręgosłup i szczerze mówiąc to wole kolejną ciążę niż targać kilulatka (chodzi o toże mój kręgosłup jednego i drugiego nie wytrzyma ). W takim wypadku wolę nie korzystać z pomocy, która wydaje mi się nie być pomocą skoro potem, więcej kłopotów i histerii. To niestety nie jest do przyswojenia przez moją teściowa! A potem słyszę, że ją izoluję od wnuków olice:
Ja już mam dość O0 O0 ???
reklama
anian
Fanka BB :)
KingaP pisze:anian pisze:Pati na ciocię, która by jej nieba uchyliła reaguje...histerią A to moja siostra, która od początku najwięcej czasu z nami przebywa... a Mała jak ją weźnie na ręce to ryk ;D Chociaż już coraz mniej.
Moze zabrzmi to smiesznie, ale sprawdż, czy nie za mocno używa perfum lub dezodorantu
Ja kiedys się wybrałam na wizytę u maluszka moich przyjaciół, wypachniłam się.... i Zoska cały czas wyła na moich rękach
Doszłyśmy już dlczego Młoda tak reaguje (fajeczki ) :