reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Teściowie

reklama
Ja karmie piersia, ale mielismy jeden dzien kryzysu, gdy bylam zbyt mocno pogryziona, zeby dac sie Mlekopijcy przyssac i wtedy sciagalam mleko i Maja z butli ciagnela. I w zaleznosci od pory dnia i jej widzimisie zjadala od 60ml do 110ml.

Szkoda ze nie ma jakiegos licznika ile z piersi ml wyplywa :)

A ze to watek o tesciach. Podziele sie z Wami madroscia ludowa, ktora od tesciowej dzisiaj uslyszalam. "Kobieta w ciazy nie powinna nosic bluzek z dekoltem, bo bedzie miala niesmaczne mleko :) " Hmm mam nadzieje, ze moje mleko nagle nie pogorszy smaku i cora nadal bedzie je chetnie pila, bo ja od kilku dni bluzki z dekoltem nosze :)

asioczek pisze:
"Kobieta w ciazy nie powinna nosic bluzek z dekoltem, bo bedzie miala niesmaczne mleko :) " Hmm mam nadzieje, ze moje mleko nagle nie pogorszy smaku i cora nadal bedzie je chetnie pila, bo ja od kilku dni bluzki z dekoltem nosze :)

:laugh: :laugh: :laugh:
Ciekawe w jaki sposób się "zniesmaczy" ;D

asioczek pisze:
A ze to watek o tesciach. Podziele sie z Wami madroscia ludowa, ktora od tesciowej dzisiaj uslyszalam. "Kobieta w ciazy nie powinna nosic bluzek z dekoltem, bo bedzie miala niesmaczne mleko :) " Hmm mam nadzieje, ze moje mleko nagle nie pogorszy smaku i cora nadal bedzie je chetnie pila, bo ja od kilku dni bluzki z dekoltem nosze :)
Przeciez taki biust u matki karmiące,j aż sie prosi o dekolty! Dopiero co człowiek ma pokazywać- napęczniały, jędrny! Jedyny niepowtarzalny czas. A jescze jak mężuś podziawia to ja myślę że dzidzi jeszcze bęzie bardziej samakowało, bo nie ma to jak szczęśliwa, adorowana matka karmiąca.
Jestem zdania, że te przepowiednie nalezy traktowqc wybiorczo - co nam sie podoba to akceptujemy i stosujemy, a co nie to jakby nie było powiedziane.
Mi jak byłam w ciązy przypadło do gustu powiedzenie, że ciężarnej sie nie odmawia, bo sie będzie miało ..myszy w domu. wykorzystywałam do granic możliwości ;D ::) i ... bylo mi z tym dobrze! Ale prawda jest taka, że teraz staram sie bardzo tez dla tych co byli mili jak byłam podwójna.
Wiele radości Wam zyczę z bycia z Waszymi pociechami!!!!

pisałam wam kiedyś o nieśmiesznym dla mnie poczuciu humoru mojej teściowej
wiecie jaki sobie teraz żarcik umyśliła
że zabierze mi Emile
mówi do niej moja córciu
i na pożegnianie zawsze słysze spotkamy sie w sądzie

ja chyba jakiejś nerwicy dostane przez tą babę :mad:

reklama
a najlepsze ze moj mezus jak sie mu skarze ze mnie to wpienia twierdzi ze nie mam poczucia humoru
a niech go trafi bo zatłuke ich oboje :mad:

Do góry