reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Teściowie

U mnie w pracy dowiedzieli się bardzo szybko od 8 tc jestem na zwolnieniu i musiałam rozdzielić swoje obowiązki. żeby było śmieszniej, niektórzy mieli nadzieję, że po miesiącu wróce do pracy i czesc zadan tych mniej wdziecznych odkladali na "po moim powrocie". U mnie wystarczy powiedziec cos kadrowej i cala firma wie ... Wiec zwolnienie z literka "B" jest newsem dnia. Dobrze, ze mail do wszystkich pracownikow nie jest wysylany.

reklama
koszmar Asioczek ;) ludzie jednak sa beznadziejni ... oczywiście nie wszyscy...
my jesteśmy 8 lat po slubie, wcześniej jakoś nie chcieliśmy od razu dziecka, a w pracy potrafiły mnie baby pytać które z nas ma problemy - to ja jestem bezplodna czy mąż ;) do kilku bab do tej pory się nie odzywam, albo one do mnie, bo mi nerwy kilka razy puściły i się po nich ostro przejechałam ;)

Osinka u mnie na szczęście nie ma takich bab. Większośc pracowników stanowią faceci, ale i tak plotkują jeszcze gorzej.
Jak idę w odwiedziny do firmy to mój wygląd jest mocno i głośno komentowany :). Pytanie z cyklu ile masz w pasie albo ile przytyłaś jest na porządku dziennym. Faceci są chyba bardziej bezpośredni.

ja mam problem z kuzynką. jej córka poroniła kilka razy i teraz mam dziwne telefony, bo ona sie dokładnie o wszystko wypytuje i za każdym razem potrafi pytać cz y na pewno wszystko jest ok.

nie gadaj z nią, w ciąży powinno się unikać ludzi toksycznych i takich których zachowanie nas niepokoi, bo każdy taki kontak zostawia w nas ślad więc trzeba je ograniczyć do minimum ;)

Hej dziewczynki
byłam u teściowej na feriach
zdecydowałam ze pojade
wytrzymałam tydzień
i nie narzekam tylko tyle ze sie wynudziłam
była nawet miła
przeżyłam ::) ;D

No widzisz!! Fajnie, że było ok. Tak sobie myślałam, że skoro jeszcze Cię nie ma, to pewnie jest całkiem nieźle. Bedziesz następną, która ma w porządku "klimaty teściókowe" :)

oj nie wiem
może i ona probuje być miła ale chyba poprostu ma taki charakter ze jej nie trawie i koniec
pogadac można ale wkurza mnie i już

reklama
poprostu dziwnie sie czuje w jej towarzystwie
grzesiek chciałby zebym na drugi tydzien po niedzieli tez jechala do nich
ale to raczej bez szans juz mam dośc na jakiś czas ::)

Do góry