reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

termometr do kąpieli?

ja za waszymi namowami kupilam ten termometr akuku w kształcie statka, staram się by temperatura wody nie przekraczala 40 stopni po prostu

reklama
My używamy, żeby nie nalać za gorącej wody. Kosztuje to grosze a nie trzeba z łokciem szaleć:) kąpiemy w temp. 37 C i jedyny minus, że woda szybko stygnie.

to zrob tak jak ja, ustaw na 40 stopni, temperatura szybko spadnie do 37. u nas ten termometr akuku sluzy rowniez jako zabawka do kapieli:)

Temperatura wody jest preferencją dziecka. To nie jest tak, że ktoś ustalił, że dziecko należy bezwzględnie kąpać w wodzie o temperaturze 37 stopni. Jeden czy dwa stopnie w którąś ze stron krzywdy dziecku nie zrobią ;)

Ja kupiłam termometr i użyłam go dwa razy. Po pewnym czasie wie już się wie jaka wodę nalać do wanienki. A moja córa w 37stopniach płakała że za zimna i od początku woli wodę cieplejszą. Najlepiej obserwować dziecko co preferuje, zawsze można dolać zimnej lub cieplej wody ;)

reklama
Do góry