reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Cześć dziewczyny :-)
Czy któraś z Was miała/ma podwyższoną ilość wód płodowych. Moje AFI w 22 tc było 142mm a w 23tc już 150mm. Ja się niepokoje bo lekarz mnie wzywa co tydzień na usg, mierzy, bada. Jak pytam, czy ok? to takimi terminami medycznymi wali, że ciężko mi spamietać co mówił. Czytałam na necie, ale nie wiem czy powinnam się obawiać jakiegoś upośledzenia dziecka czy nie??? :-(

reklama
aga a prywatnie chodzisz? Bo może on cię tak straszy, żeby kasę wyciągać :eek: Powiedz mu, żeby ci wyłożył kawę na ławę i po ludzku wytłumaczył co i dlaczego, a terminy medyczne niech sobie zostawi dla kolegów :confused2: Spróbuj może jednorazowej konsultacji z innym gin. czy potwierdzi te jego opinie. A w necie za dużo nie czytaj, bo osiwiejesz ;-)

Na wizycie połozna jednak nie namawiała mnie do porodu naturalnego tylko wyznaczyła mi wizytę w 36tc (21/11) i wtedy mam na 100% podjąć decyzję jak chcę robidzić. Siuśki w porządku. Teraz glukoza 24/09 a tydzień później wyniki i spotkanie z położną oraz usg 4D:-)

Na wizycie połozna jednak nie namawiała mnie do porodu naturalnego tylko wyznaczyła mi wizytę w 36tc (21/11) i wtedy mam na 100% podjąć decyzję jak chcę robidzić. Siuśki w porządku. Teraz glukoza 24/09 a tydzień później wyniki i spotkanie z położną oraz usg 4D:-)

4 tygodnie wczesniej, szybko:-)

I po wizycie u gina. Dzidzia rozwija się prawidłowo wszystko jest ok.tzn.mózg , żołądek , nóżki , rączki , oczka etc.
Waży 690 g.
Potwierdzona na 100% dziewczynka.
Decyzję o cesarce będę podejmować ok.34tc a w 38tc będą kroić. Ja się już na tą cesarkę nastawiłam także będę walczyć :happy:

Bułkasia-gatuluje udanej wizyty Liwuś tobie tak samo niech sobie dzieciaczki zdrowo rosną:tak: Aga35-nie znam sie kompeltnie na tym wiec nie pomoge ja bym skonsultowala to z innym lekarzem

reklama
Do góry