reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

No więc opieprz zebralam.. Serduszko bije ładnie... Ale mam bezwzględnie przestrzegać diety...wszystkie badania do powtórki... Pojadę po weekendzie do pani...

reklama
neska w ciąży większość z nas ma anemię tym się nie przejmuj. Szyjka super i dzidzia ok to najważniejsze
liwus gratulacje
ciril a czemu badania do powtórki?

Bo za bardzo pofolgowalam zachciankom i mi się cukru rozjezdzaja i trochę nerki szwankuja... Ją jestem trochę skomplikowanym przypadkiem,więc on woli dmuchać na zimne. Byle dotrwać do 36 tyg ciąży...Na pewno nie chce spędzić reszty ciąży w szpitalu...więc będę dla siebie już bardzo restrykcyjna...ZMlodym nie miałam takiego problemu jeżeli chodzi o trzymanie się zaleceń a teraz mam za dużo zachcianek i to na to czego mi nie wolno, czyli sól cukier i tłuszcz...

Ciril a coś mi świta ze miałas problem bo nie przybierałaś na wadze:baffled: więc co? tak się to zmieniło? Nic to - ważne że z dzidzią dobrze :) A wiadomi juz Kto?

neska ja też mam duzo ponizej norme zelazo i łykam Tardyferon Fol tzn jak pamietam:sorry: bo to na czczo trzeba a ja zawsze zdąże już wszamać zanim mi sie przypomni pomijam fakt że juz kładę go koło czajnika wieczorem żeby rano jak pykam na mleko małej i sobie na kawę wodę to żeby widziała a i tak d u p a - moje zaspane oczyska widzą tylko tą kawusię:-D

Ciril kochana uważaj na siebie i Maluszka, iwme że zachcianki to norma w ciąży ale może warto czasem się zastanowić i zjeść coś zamiennego:tak::-D Ja tak miałam w pierwszej ciąży.

Sarka-ja tez lykam tardyferon fol:jedna tabletke dziennie 2 godziny po jedzeniu mi gin kazal.teraz zglupialam jak napisalas ze na czczo????ja zelaxa mam 25 a norma jest od 40. Czy wy tez macie tak duze niedobory z-;elaza?

neska to teraz ja zgłupialam hehe u nas normy troszke inne bo u nas norma od 12 - ja miałam 11.1 ostatnio

Sarka normy mamyte same. Ja mialam 9.98 morfologie. Aty mialas 11. To co napisalam25 to pomiar typowo zelaza bo sobie zrobilam osobno. A twoja ginka jakci kazalaa brac.bo czytam w ulotce w necie tp pisza ze godzine przed jedzeniem. Ale w ulotce od tabletek pisza tylko o popijanou woda anic wiecej isama zglupialam. Bo wole brac tak zebyjak najwiecej sie wchlonelo. Mozeten moj gin mnie w blad wprowadzil. Ech...

neska - powie Ci tak - głowy sobie uciąć nie dam co ten mój gin mi teraz mówił ale mówił na bank:sorry: ale żelazo brałam w dwóch poprzednich ciążach również i wtedy zawsze brałam na czczo. Ja rano łykam tabletkę (jeśli pamiętam oczywiście) to od razu piję po tym kawę, potem jem śniadanie jakieś 30 max 40 min. póżniej. A Ty masz faktycznie mega słabiutką tą hemoglobinę:/ musisz duzo dieta równiez nadrabiać. Ja dziś zakupiłam sobie soki z buraków :)

reklama
Sarka nadrabia jedzeniem. Buraki gotowane brokuly pietrszka. Ale ile mozna jesc. A w popzednich cazazh pomogl ci ten tardyferon??

Do góry