reklama
Bo za bardzo pofolgowalam zachciankom i mi się cukru rozjezdzaja i trochę nerki szwankuja... Ją jestem trochę skomplikowanym przypadkiem,więc on woli dmuchać na zimne. Byle dotrwać do 36 tyg ciąży...Na pewno nie chce spędzić reszty ciąży w szpitalu...więc będę dla siebie już bardzo restrykcyjna...ZMlodym nie miałam takiego problemu jeżeli chodzi o trzymanie się zaleceń a teraz mam za dużo zachcianek i to na to czego mi nie wolno, czyli sól cukier i tłuszcz...
sarka
trójkowa mama
Ciril a coś mi świta ze miałas problem bo nie przybierałaś na wadze więc co? tak się to zmieniło? Nic to - ważne że z dzidzią dobrze A wiadomi juz Kto?
neska ja też mam duzo ponizej norme zelazo i łykam Tardyferon Fol tzn jak pamietam bo to na czczo trzeba a ja zawsze zdąże już wszamać zanim mi sie przypomni pomijam fakt że juz kładę go koło czajnika wieczorem żeby rano jak pykam na mleko małej i sobie na kawę wodę to żeby widziała a i tak d u p a - moje zaspane oczyska widzą tylko tą kawusię
neska ja też mam duzo ponizej norme zelazo i łykam Tardyferon Fol tzn jak pamietam bo to na czczo trzeba a ja zawsze zdąże już wszamać zanim mi sie przypomni pomijam fakt że juz kładę go koło czajnika wieczorem żeby rano jak pykam na mleko małej i sobie na kawę wodę to żeby widziała a i tak d u p a - moje zaspane oczyska widzą tylko tą kawusię
Sarka-ja tez lykam tardyferon fol:jedna tabletke dziennie 2 godziny po jedzeniu mi gin kazal.teraz zglupialam jak napisalas ze na czczo????ja zelaxa mam 25 a norma jest od 40. Czy wy tez macie tak duze niedobory z-;elaza?
Sarka normy mamyte same. Ja mialam 9.98 morfologie. Aty mialas 11. To co napisalam25 to pomiar typowo zelaza bo sobie zrobilam osobno. A twoja ginka jakci kazalaa brac.bo czytam w ulotce w necie tp pisza ze godzine przed jedzeniem. Ale w ulotce od tabletek pisza tylko o popijanou woda anic wiecej isama zglupialam. Bo wole brac tak zebyjak najwiecej sie wchlonelo. Mozeten moj gin mnie w blad wprowadzil. Ech...
sarka
trójkowa mama
neska - powie Ci tak - głowy sobie uciąć nie dam co ten mój gin mi teraz mówił ale mówił na bank ale żelazo brałam w dwóch poprzednich ciążach również i wtedy zawsze brałam na czczo. Ja rano łykam tabletkę (jeśli pamiętam oczywiście) to od razu piję po tym kawę, potem jem śniadanie jakieś 30 max 40 min. póżniej. A Ty masz faktycznie mega słabiutką tą hemoglobinę:/ musisz duzo dieta równiez nadrabiać. Ja dziś zakupiłam sobie soki z buraków
reklama