reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

No więc opieprz zebralam.. Serduszko bije ładnie... Ale mam bezwzględnie przestrzegać diety...wszystkie badania do powtórki... Pojadę po weekendzie do pani...

reklama
neska w ciąży większość z nas ma anemię tym się nie przejmuj. Szyjka super i dzidzia ok to najważniejsze
liwus gratulacje
ciril a czemu badania do powtórki?

Bo za bardzo pofolgowalam zachciankom i mi się cukru rozjezdzaja i trochę nerki szwankuja... Ją jestem trochę skomplikowanym przypadkiem,więc on woli dmuchać na zimne. Byle dotrwać do 36 tyg ciąży...Na pewno nie chce spędzić reszty ciąży w szpitalu...więc będę dla siebie już bardzo restrykcyjna...ZMlodym nie miałam takiego problemu jeżeli chodzi o trzymanie się zaleceń a teraz mam za dużo zachcianek i to na to czego mi nie wolno, czyli sól cukier i tłuszcz...

Ciril a coś mi świta ze miałas problem bo nie przybierałaś na wadze:baffled: więc co? tak się to zmieniło? Nic to - ważne że z dzidzią dobrze :) A wiadomi juz Kto?

neska ja też mam duzo ponizej norme zelazo i łykam Tardyferon Fol tzn jak pamietam:sorry: bo to na czczo trzeba a ja zawsze zdąże już wszamać zanim mi sie przypomni pomijam fakt że juz kładę go koło czajnika wieczorem żeby rano jak pykam na mleko małej i sobie na kawę wodę to żeby widziała a i tak d u p a - moje zaspane oczyska widzą tylko tą kawusię:-D

Ciril kochana uważaj na siebie i Maluszka, iwme że zachcianki to norma w ciąży ale może warto czasem się zastanowić i zjeść coś zamiennego:tak::-D Ja tak miałam w pierwszej ciąży.

Sarka-ja tez lykam tardyferon fol:jedna tabletke dziennie 2 godziny po jedzeniu mi gin kazal.teraz zglupialam jak napisalas ze na czczo????ja zelaxa mam 25 a norma jest od 40. Czy wy tez macie tak duze niedobory z-;elaza?

neska to teraz ja zgłupialam hehe u nas normy troszke inne bo u nas norma od 12 - ja miałam 11.1 ostatnio

Sarka normy mamyte same. Ja mialam 9.98 morfologie. Aty mialas 11. To co napisalam25 to pomiar typowo zelaza bo sobie zrobilam osobno. A twoja ginka jakci kazalaa brac.bo czytam w ulotce w necie tp pisza ze godzine przed jedzeniem. Ale w ulotce od tabletek pisza tylko o popijanou woda anic wiecej isama zglupialam. Bo wole brac tak zebyjak najwiecej sie wchlonelo. Mozeten moj gin mnie w blad wprowadzil. Ech...

neska - powie Ci tak - głowy sobie uciąć nie dam co ten mój gin mi teraz mówił ale mówił na bank:sorry: ale żelazo brałam w dwóch poprzednich ciążach również i wtedy zawsze brałam na czczo. Ja rano łykam tabletkę (jeśli pamiętam oczywiście) to od razu piję po tym kawę, potem jem śniadanie jakieś 30 max 40 min. póżniej. A Ty masz faktycznie mega słabiutką tą hemoglobinę:/ musisz duzo dieta równiez nadrabiać. Ja dziś zakupiłam sobie soki z buraków :)

reklama
Sarka nadrabia jedzeniem. Buraki gotowane brokuly pietrszka. Ale ile mozna jesc. A w popzednich cazazh pomogl ci ten tardyferon??

Do góry