reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

To moja Maryśka go goni terminem ;) najwcześniejszy termin z usg miałyśmy na 14.11, ale ostatnio wychodzi że raczej 26.11. Widzimy się za tydzień także zobaczymy co teraz wyjdzie. A w końcówce 23 tc ważyła 783 g :-D
Co do tego testu to może to było to? Profil biofizyczny płodu – Wikipedia, wolna encyklopedia Moja też ma czasem ciche dni, ale może jeszcze się całkiem nie rozruszała.
W każdym razie na badaniach dokazuje ;)

reklama
ruda iza bardzo dobre wieści:tak: A wybierasz sie gdzies samolotem? Z tą kanapką to masz luxus:-D

4madlen ale jak ci to teraz stwierdzą skoro kregosłup żeby go zbadac to zazwyczaj trzeba przeswietlic a teraz to odpada:baffled: Ja borykam sie z kregosłupem od ładnych paru lat i tez po ortopedach i rehabilitacjah juz swoje przeszłam ale nikt mi nigdy nic o cc nie mówił:no:

sarka ja od dziecka mam problemy z kręgosłupem niestety genetycznie więc może na podstawie historii choroby i zdjęć. Zresztą u mnie jak się pochylę do przodu to widać gołym okiem że prosto kręgosłup nie idzie...
vivienne tak to ten test Meninga :)

no no! rosną nam dzidziolki :-)
płeć męska chyba przeważa. Ja prawdopodobnie tez bede miec synka, ale upewnię sie w poniedziałek na wizycie,a póżniej na usg 3d - będziemy podglądać,co tam jest między nóżkami. A powidzcie jakie macie wrażenia po usg 3d (te które je miały oczywiście) bo u mnie to dość duży koszt,ale jest to nazwane jako usg połówkowe, więc chyba to bedzie jako fuul opcja, ze wszelkimi pomiarami itd

Aga ja byłam też bardzo nakręcona na to 3/4D ;)
Koszt fakt bardzo wysoki ale drugi raz też bym się zdecydowała.
Byłam u innego lekarza i co mi się spodobało robił mi to pół godziny więc dla mnie super seans :-D
Ma też lepszy sprzęt jak moja gin i sprawdził wszystko, dał mi też całą kartę z opisem wszystkiego.
Tylko że to wszystko było w zwykłym 2D.
Potem włączył na chwilkę to lepsze aby zrobić zdjęcie buzi.
Niestety mam łożysko na przedniej ścianie do którego mały się przytulił i obraz był taki zamazany, ale fotkę doktor oczyścił i wyszła super :)
Filmik też wzięłam wbrew protestom lekarza :-p ale jakbym wiedziała że tak będzie wyglądał to bym zrezygnowała bo prawie nic nie widać i trwa pół minuty :/
Jedyny minus że lekarz nam robił 4D tylko buzi i bardzo króciutko no ale cóż.

Ja byłam na darmowym 4d, myślałam że zobaczę taki piękny obraz, śliczną buziolkę itd. a też niewiele zobaczyłam ;) Mała wtuliła się w łożysko i na bajerach nic nie było widać ;) Ale mimo wszystko sprzęt lepszy niż u mojego gina. Ten lekarz mówił wtedy że fajnie się ogląda dzidzię w 30-32 tc bo twarz wygląda już całkiem normalnie. Ale zdecydowałam że jednak będę czekać na swoje Maleństwo na świecie, na żadne 3/4d już się nie wybieram.

Mi lekarz powiedział że można próbować później ale nie daje gwarancji ze względu na łożysko i sobie daruję, raz starczy :-)

Dziewczyny gratuluję:-)
Będę w pl w okolicach 33tc i chyba sobie zaserwujemy 3/4D ale jeszcze nie mam pewności. Korci mnie bardzo by obejrzeć syneczka:tak:

reklama
Gratuluje wszystkim zdrowych dzieciaczków :-)
Mnie sie wydaje, że przeważają cipcie :-p :-D
Fiolka ja gadałam ze swoim ginem, synka "określił" jakoś w 16tc? Mogła to być poprostu pępowina :-p
Powiedział mi, że w tak wczesnej ciąży idzie o pomyłki. Zresztą to tylko jego sygestia była :-)
Ja mam 3d na każdej wizycie :-p :-D Najpierw mi robi normalne USG późnije przełącza (zawsze) na 3d i pokazuje buźke :-) W tym 16tc zjechał nawet troche niżej :-D Także ja widziałam te jajeczka :-p. Teraz pokazywał tylko buziaczka, chciałam zdjęcie ale Mała była wtulona w macice i zakrywała się rączkami :-) Więc powiedział, że da na następnej wizycie :-)
Aha i nie wiem czy dobrze go zrozumiałam, ale Mała leży z prawej strony u mnie ( to wiem na 1000% bo ją czuje) tylko teraz nie wiem (nie pamięta) i nie chce przekręcić. Albo dlatego, że jej kręgosłup jest po lewej stronie albo dlatego, że leży z mojej prawej strony i żeby lepiej ukształtałcić kręgosłup? w każdym razie do rzeczy :-D. Mam dużo leżeć na PRAWYM boku i tyle no :-D. Przynajmniej do następnej wizyty :-)

Do góry