reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

To moja Maryśka go goni terminem ;) najwcześniejszy termin z usg miałyśmy na 14.11, ale ostatnio wychodzi że raczej 26.11. Widzimy się za tydzień także zobaczymy co teraz wyjdzie. A w końcówce 23 tc ważyła 783 g :-D
Co do tego testu to może to było to? Profil biofizyczny płodu – Wikipedia, wolna encyklopedia Moja też ma czasem ciche dni, ale może jeszcze się całkiem nie rozruszała.
W każdym razie na badaniach dokazuje ;)

reklama
ruda iza bardzo dobre wieści:tak: A wybierasz sie gdzies samolotem? Z tą kanapką to masz luxus:-D

4madlen ale jak ci to teraz stwierdzą skoro kregosłup żeby go zbadac to zazwyczaj trzeba przeswietlic a teraz to odpada:baffled: Ja borykam sie z kregosłupem od ładnych paru lat i tez po ortopedach i rehabilitacjah juz swoje przeszłam ale nikt mi nigdy nic o cc nie mówił:no:

sarka ja od dziecka mam problemy z kręgosłupem niestety genetycznie więc może na podstawie historii choroby i zdjęć. Zresztą u mnie jak się pochylę do przodu to widać gołym okiem że prosto kręgosłup nie idzie...
vivienne tak to ten test Meninga :)

no no! rosną nam dzidziolki :-)
płeć męska chyba przeważa. Ja prawdopodobnie tez bede miec synka, ale upewnię sie w poniedziałek na wizycie,a póżniej na usg 3d - będziemy podglądać,co tam jest między nóżkami. A powidzcie jakie macie wrażenia po usg 3d (te które je miały oczywiście) bo u mnie to dość duży koszt,ale jest to nazwane jako usg połówkowe, więc chyba to bedzie jako fuul opcja, ze wszelkimi pomiarami itd

Aga ja byłam też bardzo nakręcona na to 3/4D ;)
Koszt fakt bardzo wysoki ale drugi raz też bym się zdecydowała.
Byłam u innego lekarza i co mi się spodobało robił mi to pół godziny więc dla mnie super seans :-D
Ma też lepszy sprzęt jak moja gin i sprawdził wszystko, dał mi też całą kartę z opisem wszystkiego.
Tylko że to wszystko było w zwykłym 2D.
Potem włączył na chwilkę to lepsze aby zrobić zdjęcie buzi.
Niestety mam łożysko na przedniej ścianie do którego mały się przytulił i obraz był taki zamazany, ale fotkę doktor oczyścił i wyszła super :)
Filmik też wzięłam wbrew protestom lekarza :-p ale jakbym wiedziała że tak będzie wyglądał to bym zrezygnowała bo prawie nic nie widać i trwa pół minuty :/
Jedyny minus że lekarz nam robił 4D tylko buzi i bardzo króciutko no ale cóż.

Ja byłam na darmowym 4d, myślałam że zobaczę taki piękny obraz, śliczną buziolkę itd. a też niewiele zobaczyłam ;) Mała wtuliła się w łożysko i na bajerach nic nie było widać ;) Ale mimo wszystko sprzęt lepszy niż u mojego gina. Ten lekarz mówił wtedy że fajnie się ogląda dzidzię w 30-32 tc bo twarz wygląda już całkiem normalnie. Ale zdecydowałam że jednak będę czekać na swoje Maleństwo na świecie, na żadne 3/4d już się nie wybieram.

Mi lekarz powiedział że można próbować później ale nie daje gwarancji ze względu na łożysko i sobie daruję, raz starczy :-)

Dziewczyny gratuluję:-)
Będę w pl w okolicach 33tc i chyba sobie zaserwujemy 3/4D ale jeszcze nie mam pewności. Korci mnie bardzo by obejrzeć syneczka:tak:

reklama
Gratuluje wszystkim zdrowych dzieciaczków :-)
Mnie sie wydaje, że przeważają cipcie :-p :-D
Fiolka ja gadałam ze swoim ginem, synka "określił" jakoś w 16tc? Mogła to być poprostu pępowina :-p
Powiedział mi, że w tak wczesnej ciąży idzie o pomyłki. Zresztą to tylko jego sygestia była :-)
Ja mam 3d na każdej wizycie :-p :-D Najpierw mi robi normalne USG późnije przełącza (zawsze) na 3d i pokazuje buźke :-) W tym 16tc zjechał nawet troche niżej :-D Także ja widziałam te jajeczka :-p. Teraz pokazywał tylko buziaczka, chciałam zdjęcie ale Mała była wtulona w macice i zakrywała się rączkami :-) Więc powiedział, że da na następnej wizycie :-)
Aha i nie wiem czy dobrze go zrozumiałam, ale Mała leży z prawej strony u mnie ( to wiem na 1000% bo ją czuje) tylko teraz nie wiem (nie pamięta) i nie chce przekręcić. Albo dlatego, że jej kręgosłup jest po lewej stronie albo dlatego, że leży z mojej prawej strony i żeby lepiej ukształtałcić kręgosłup? w każdym razie do rzeczy :-D. Mam dużo leżeć na PRAWYM boku i tyle no :-D. Przynajmniej do następnej wizyty :-)

Do góry