reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Witajcie
ja też jestem świeżo po wizycie, płci wciąż nie znam, ukrywa mi się dzieciątko. Termin mam na 24,12,12. Słuchaliśmy dziś serduszka, bije bardzo ładnie. Miałam stracha że tętno dzieciątka jest za wysokie, ale jest w normie (w pierwszej ciąży leżałam w szpitalu z tego powodu). W ciągu 2 miesięcy od poprzedniej wizyty przybyło mi 3,5kg ale biorąc pod uwagę całą ciążę to od początku 4,5 kg.
Dostałam skierowanie na badania, morfologia i oczywiście cukier. mam wziąć cytrynę i kanapkę :-D
Najważniejsze co się dowiedziałam to nie mam przeciwwskazań do lotów samolotem, byleby nie po 32 tc bo linie lotnicze mogą mnie nie wpuścić do samolotu.

Dziękuję Kochane :-D
z OM termin mam na 24 lub 25 listopada. Do poprzedniej wizyty USG wskazywało 16 listopada a dziś już 11 listopada także pewnie będę Wam jako pierwsza relacje z porodówki przesyłać;-)
viviene ten test jest ponad program, wtedy jak maluch się slabo rusza... mówila mi gin jak sie nazywa dokladnie to ale zapomniałam. w każdym razie przez usg to się odbywa i widziałam nawet jak się klatka rusza przy oddychaniu.
kajcia mój Antoś w 23 tygoniu ważył 750g więc od początku goni jak nie wiem.
sarka według ginekologów sama krzywa miednica nie jest wskazaniem do cc, ale skolioza kręgosłupa już może być i operacje kręgosłupa na pewno. Jeśli komuś zależy na cc a ma problemy z kregoslupem to moze isc do ortopedy, ktory wystawi wskazanie do cc. Ja chce silami natury, ale jak mam skolioze lordoze i krzywa miednice to pojde sie upewnie ze ja ten porod przezyje;-) Mam zaznaczyc ze zapowiada sie kawał czlowieka i pod tm kątem ma mnie zbadac ortopeda :)
ruda iza gratulacje :)

reklama
Do góry