reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziękuję Kochane jesteście :-)

Noukie witaj w klubie :-D Gratuluje zdrowego synka :*

Betsik ja mam nadzieję że mały aż taki duży nie będzie podczas narodzin:sorry2:

reklama
Heeej
01%20Smile.png
byłam u tego ginekologa
01%20Smile.png
zbadał mnie, powiedział że mam infekcje, przypisał globulki, kazał mi zmienić witaminy na feminal i łykać żelazo. Poza tym z szyjką nie ma tragedii, jak będzie mniej niż 2,5 cm to wtedy szpital i pessar albo szew
27%20Goatse.png
Powiedział żebym sie trzymała swojego lekarza bo ciążę bardzo dobrze mi prowadzi
01%20Smile.png
aaaa i powiedział że najprawdopodobniej będę musiała rodzić naturalnie bo zmieniły się wytyczne do cc z powodu wad wzroku i on wątpi żeby w klinice okulistycznej napisali mi zlecenie cc
27%20Goatse.png
no i zaczynam mieć stracha
27%20Goatse.png

Kajcia super. te 2,5 cm to chyba taka granica bo mój ginek też powiedział że jak się skróci do tej długośći to szew. A z porodem to już przesądzone?

Wróciłam, Antek rośnie jak na drożdżach- caly czas wyprzedza o 2 tyg i zapowiada sie ze tak juz zostanie. Wazy 1290g. Z racji tych dziwnych ruchów czyli ze raz fika caly dzien a raz prawie wcale mialam robiony jakis test na ruchy w ktorym widac bylo jak oddycha jak rusza glowka i rączkami. Złośliwiec nie chce pokazac buzki, za to jajka pokazal w calej swej okazalosci:-D i jeszcze sie usmiechal ale na zdjeciu nie widac bo oprócz rączek mial na buzi pępowine...:sorry2:
Mocz prawidlowy, toxo ujemne, morfologia -nadal anemia i to z tendencja poglębiajaca sie.
Mam wypelniac karte ruchow dziecka i zglosic sie do ortopedy bo mam krzywa miednice...

reklama
Super wieści madlen!
To na kiedy usg wróży poród?
Co to za test na ruchy? Jakiś standard u gina? Mój leniwiec też ma całkiem ciche dni, a bardzo rzadko ciche noce ale jednak :dry:

Do góry