Zarówno makrosomia jak i hipotrofia są bardzo niebezpieczne dla dziecka...Moje małe w przeciągu 8 tyg straciło prawie 2. Tygodnie...Wszystko w środku ma ok,ale jest małe...też mam nadzieję,że to tylko skoki wzrostowe albo rośnie mi tam dziewczynka..W każdym bądź razie,jeżeli nie podrosnie proporcjonalnie do OM do następnego usg, idziemy do szpitala...
reklama
gratuluje wam udanych wizyt i zdrowych maluszkow
Aniu ale niespodzianka ,wazne ze dzidzia zdrowa ;-)
Fiolka chlopaki sa cudowne,mniej broja niz dziewczynki ..bynajmniej tak jest u mnie ..wazne,ze skarbek zdrowo rosnie ;-)
ciril trzymam &&&& za was,aby wsio bylo dobrze ;-)
Bulkasia gratuluje sisiorka ,bedzie w domu parka ;-)
ja na wakacjach odwiedzilam gina i wsio dobrze,bylam badana i wszystko jest jak byc powinno,przez 10dni urosla 100gr na usg maluch nie bardzo chcial sie pokazac,ale p.doktor ''klejnotow'' nie widziala ,wiec mysle,ze bedzie dziewczynka ;-)
juz po malu zbieram rozowe ciuszki,wiec wolalabym nie miec niespodzianki ;-),ale najwazniejsze dla mnie to zdrowy maluch ;-);-)
w srode mam wizyte w szpitalu ,bo beda juz moje wyniki krwi..i mam nadzieje,ze wsio bedzie dobrze;-)
Aniu ale niespodzianka ,wazne ze dzidzia zdrowa ;-)
Fiolka chlopaki sa cudowne,mniej broja niz dziewczynki ..bynajmniej tak jest u mnie ..wazne,ze skarbek zdrowo rosnie ;-)
ciril trzymam &&&& za was,aby wsio bylo dobrze ;-)
Bulkasia gratuluje sisiorka ,bedzie w domu parka ;-)
ja na wakacjach odwiedzilam gina i wsio dobrze,bylam badana i wszystko jest jak byc powinno,przez 10dni urosla 100gr na usg maluch nie bardzo chcial sie pokazac,ale p.doktor ''klejnotow'' nie widziala ,wiec mysle,ze bedzie dziewczynka ;-)
juz po malu zbieram rozowe ciuszki,wiec wolalabym nie miec niespodzianki ;-),ale najwazniejsze dla mnie to zdrowy maluch ;-);-)
w srode mam wizyte w szpitalu ,bo beda juz moje wyniki krwi..i mam nadzieje,ze wsio bedzie dobrze;-)
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Ciril trzymam kciuki za Maluszka, niechaj zdrowo rośnie i za Mamusię, niechaj się zdrowo odżywia. Będzie dobrze :*
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
i po wizycie!
Dziewuszka potwierdzona ponownie Aż wierzyć się nie chce że będzie faktycznie dziewczynka :-) Waży dziewczę moje 338g, ruchliwe jak nie wiem. Poza tym wszystko w normie. Dzieciątko wyrównało się wzrostowo i nie jest już o tydzień starsze, parametry wszystkie są w przedziale 20t-20t5d.
Na kolejną wizytę którą mam 6.09 mam zrobić glukozę ...afu...i HBS
Dziewuszka potwierdzona ponownie Aż wierzyć się nie chce że będzie faktycznie dziewczynka :-) Waży dziewczę moje 338g, ruchliwe jak nie wiem. Poza tym wszystko w normie. Dzieciątko wyrównało się wzrostowo i nie jest już o tydzień starsze, parametry wszystkie są w przedziale 20t-20t5d.
Na kolejną wizytę którą mam 6.09 mam zrobić glukozę ...afu...i HBS
LilithGoth
Fanka BB :)
liwus super że wszytko dobrze no i gratuluje dziewczynki
reklama