reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Zarówno makrosomia jak i hipotrofia są bardzo niebezpieczne dla dziecka...Moje małe w przeciągu 8 tyg straciło prawie 2. Tygodnie...Wszystko w środku ma ok,ale jest małe...też mam nadzieję,że to tylko skoki wzrostowe albo rośnie mi tam dziewczynka..W każdym bądź razie,jeżeli nie podrosnie proporcjonalnie do OM do następnego usg, idziemy do szpitala...

reklama
Ciril- trzymam kciuki za Was. Mi gin mowil, ze po 13 tyg, kazde dziecko rosnie inaczej, jedne szybciej inne wolniej. Musi byc dobrze! A ty jesz ile trzeba?

muffy ja ogólnie mam problem z jedzeniem... mogłabym w ogóle nie jeść...teraz się zmuszam do jedzenia... zobaczymy.. w tej ciązy mnie wręcz odrzuca od jedzenia

Ostatnia edycja:
ciril- znam ten bol, tez mam ciezko cos zjesc, tzn ja to nie mam apetytu za bardzo, ale po przeczytaniu Twojego posta wzielam sie za jedzenie żurku :)

ciril organizm się przestawi na te 5 posiłków to kwestia czasu zobaczysz. Trzymam za powodzenie i maluszka. Będzie dobrze

gratuluje wam udanych wizyt i zdrowych maluszkow :happy2:
Aniu ale niespodzianka :-D,wazne ze dzidzia zdrowa ;-)
Fiolka chlopaki sa cudowne,mniej broja niz dziewczynki ..bynajmniej tak jest u mnie ..:tak:wazne,ze skarbek zdrowo rosnie ;-)
ciril trzymam &&&& za was,aby wsio bylo dobrze ;-)
Bulkasia gratuluje sisiorka ,bedzie w domu parka :tak:;-)
ja na wakacjach odwiedzilam gina i wsio dobrze,bylam badana i wszystko jest jak byc powinno,przez 10dni urosla 100gr :szok:na usg maluch nie bardzo chcial sie pokazac,ale p.doktor ''klejnotow'' nie widziala :no::-D,wiec mysle,ze bedzie dziewczynka ;-)
juz po malu zbieram rozowe ciuszki,wiec wolalabym nie miec niespodzianki ;-),ale najwazniejsze dla mnie to zdrowy maluch :tak:;-);-)
w srode mam wizyte w szpitalu ,bo beda juz moje wyniki krwi..i mam nadzieje,ze wsio bedzie dobrze;-)

i po wizycie!
Dziewuszka potwierdzona ponownie :happy2: Aż wierzyć się nie chce że będzie faktycznie dziewczynka :-) Waży dziewczę moje 338g, ruchliwe jak nie wiem. Poza tym wszystko w normie. Dzieciątko wyrównało się wzrostowo i nie jest już o tydzień starsze, parametry wszystkie są w przedziale 20t-20t5d.
Na kolejną wizytę którą mam 6.09 mam zrobić glukozę ...afu...i HBS :happy2:

reklama
Do góry