reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Bylam na wizycie w szpitalu i jestem niezadowolona. USG w 20 tyg ciazy trwalo 1 minute, zdazylam zobaczyc ze dziecko jest w srodku, rusza sie i ze serce bije. Zrobili mi jedynie krew na zelazo , sprawdzili mocz i cisnienie, a nastepna wizyta za 3 miesiace !!!
Jak zapytalam o plec to powiedzieli ze za wczesnie na to.....
Dobrze, ze ide w czwartek do polskiego gina na usg to przynajmniej bede spokojna i wszystkiego sie dowiem.

reklama
muffy nie ma za co przepraszać... gratuluję dużego chłopaka...

U mnie może się okazać, że jest to dziewczynka, a dziewczynki są mniejsze...

Basia to dobrze ze idziesz do polskiego lekarza. A lekarze w IRL do jakieś nie porozumienie chyba, wizyta dopiero za 3 miesiące ??? przesada

Ja do ginka ide w czwartek, ciekawe co powie na moje wyniki i mam nadzieje ze nie skieruje mnie od razu do szpitala ... przecież ja mam gości :no: chyba z jej powiem zeby mi wypisała skierowanie ale po niedziel heheheh ...ale mam tez nadzieje ze nie mam białkomoczu we krwi. Bo to też zły znak bedzie.

Basia no to fest! dobrze że idziesz do polskiego przynajmniej sie coś dowiesz
muffy no coz ja mogłabym jeść cały czas ;-/

Ostatnia edycja:
No w szpitalu mam za 3 miesiace, a podrodze mam isc jeszcze dwa razy do gp. Zostalam poinformowana ze teraz bedzie mniej wizyt, ale i tak sadzilam ze beda czesciej. Zreszta juz sie wyzalilam na Grudniowych Mamuśkach :-D

Liwuś gratuluje córuni:tak: Ciril-żeby dzieciątko rosło musisz jesc choćby po troszku a małe porcje:happy: Ja nie mam problemu z jedziem i juz prawie 10 kg przytyłam ale wszystko w brzuch idzie a jem prawie naokrągło:baffled:

A u mnie jest córeczka ponoć i wcale nie jest malutka ;)
Na liczniku od początku ciąży mam +6 kg, ale większość w udka, biodra niż brzuch :/
Powtórzyłam glukozę, wyszła niższa - 148.

reklama
viviene - cieszę że niższa
Jestem po wizycie. Potwierdziło się będziemy mieli trzecią córeczkę . Mała waży 350 g. Jest śliczna machała rączkami pokazywała paluszki a potem ziewała. Szyjka 3 cm bez zmian. Nadal leki i duzo odpoczywać. Dostałam ochrzan lekki od ostatniej wizyty nic nie przytyłam i coś tam ze wzrostem dr. mówił ze troszkę za mało i że mam więcej jeść. Ale on zwolennik że trza przytyć w ciązy ;-) Jestem szczęśliwa następna wizyta 11.09 do tego czasu glukoza mnie czeka bleee

Do góry