reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Ania gratuluję :)

U nas lekarz dalej widzi dziewczynkę, już mała szansa, że coś się zmieni ;)
Dał mi ponownie skierowanie na glukozę, jeśli wynik się powtórzy to mam lecieć do por. cukrzycowej.
Zaczynam też łykać żelazo - hemoglobina w dolnej granicy normy, ale widać spadek więc trzeba działać.
Mała dziś o dziwo ułożona główkowo :D Wszystko na swoim miejscu, termin porodu dalej w okolicach końca listopada, znowu powtórzył się 24.11. Waży 783 g :-D Najmłodsza jest z pomiaru nóżki, mam nadzieję, że wszystko będzie z girkami w porządku w swoim czasie.

No i możemy jechać odwiedzić rodzinę.

A i najważniejsze! Szyjka! Nie skraca się, a wręcz przeciwnie! Doszło 5 milimetrów :-D

To chyba tyle na tę chwilę, znowu mam mało czasu na obiad, ale już dochodzi rybka, na 17.00 kolejne zajęcia w szkole rodzenia. Wątek główny pewnie nadrobię wieczorkiem.

ania gratulacje! wygląda na to, że będziesz mieć niespodziankę bo nie wiadomo komu wierzyć :p
Vivienne gratuluję i Tobie:-) mam nadzieję, że już sie nie denerwujesz tą glukozą? może rzeczywiście laboratorium coś pomieszało, tak się przecież zdarza ;-)

Sarka gartuluje sznego synka:-) Ania-to faktycznie nie widaomo kto sie pojawi w grudniu jak sie nagle zmienilo z chłopca na dziewczynke najważniejsze ze zdrowe:tak: Vivienne-kochana tobie też gratuluje nie martw sie zobaczysz jak wyjdą wyniki po kolejnej glukozie moze akurat cukier będzie niższy dzień przed badaniem nie powinno sie jeść slodyczy podobno będzie dobrze&&&&&&&&&&&&&&&&

Aniu, Vivienne super ze wszystko w porządeczku no gratki kolejne piczki dołączają do grona :p

U mnie nie zbyt fajnie jeżeli chodzi o krzywą cukrową ...zadzwoniłam do przychodni i poprosilam zeby mi podała tylko wynik krzywej to mam 180g po 2h masakra czyli chyba znowu vukrzyca ciążowa :-(

Co do Usg to super zadowolona dalej jest piczka jak to mówi mój ginek ... wszystko w jak najlepszym porządku, serducho zdrowe i ładnie bije ...Laura dużo sie wierciła przez co badanie trwło godzine czasu ...zdjecie mam tylko jedno i słabo widoczne bo jak pisałam wczesniej bardzos ie wiercila ... ale za to mam nagrane na cd.

Dzięki Dziewczyny :)
Mniej się denerwuję, fakt, jakoś lepiej do tego podchodzę teraz, nawet jeśli po raz kolejny wyjdzie kiepski wynik to lepiej się do tego nastawiam. Najwyżej pójdę na dietkę, na pewno mi nie zaszkodzi a pewnie pomoże ;-) (od początku ciąży mam +6 kg, generalnie powinnam była zrzucić parę kilogramów przed ciążą, niby jestem w normie ale dużo jak na mnie, tylko lenistwo opętało :-D ) Kobiety z tym żyją, rodzą i to zdrowe berbecie, więc już mi lepiej po wizycie u gina i po rozmowach w szkole rodzenia z położną, także wiem, że jakoś dam radę.
Na kolejną próbę mam powiedziane żeby po 18-19 już nie jeść ale tak to w miarę normalnie, może nie duże słodycze, ale żeby też "nie oszukać" w badaniu, bo to już lepiej się pilnować niż nie dopilnować.

Lil gratuluję Laurki :) Widzę że razem, z wizyty na wizytę się utwierdzamy w przekonaniu co do bzibziochy :tak:Mam nadzieję, że u nas do końca będzie Marysia i nie wywinie nam żadnego numeru :-D

U mnie na usg wyszło, że dzidziuś ma wszystko ok, ale jest o 13 dni za mały niż wg OM, lekarz znów kazał mi zmodyfikować dietę...
Następne usg mam za 3 tyg. dla oceny wzrostu dziecka...On stwierdził, że stawia na skoki wzrostowe, no i na to, że nadal nic nie wystaje ze ściśle złączonych nóżek dziecka (więc może być dziewuch, ale nic na 100%). Ważne, że wszystkie organy wewnętrzne oraz pępowina i łożysko są w idealnym stanie...

Tylko jak ja przetrwam tych 5 posiłków dziennie, jak czasem nie jestem w stanie zjęść nawet 1 :baffled:

reklama
Ciril u mnie kilka razy na początku wyszło że Maluch jest młodszy o 2 tyg., teraz już jest tylko parę dni do tyłu. I lepiej niech tak zostanie niż żeby pojawiła się makrosomia :-(
Ważne że nasze Maluszki są zdrowe, mają wszystkie organy na miejscu, że nie mamy problemów z łożyskiem... Twoje Dziecię jeszcze może nadgonić, trzymam kciuki za prawidłowy rozwój :tak:

Do góry