reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

madlen i ja się cieszę, że u ciebie wszystko dobrze, niesamowite jest to uczucie jak się słyszy bicie serduszka swojego szkraba:-)

reklama
Ech ja jeszcze nie słyszałam:sorry: chyba moja nie ma takiego sprzętu

Misia na to fajnie :-) a po co ten magnez? widzę że duzo osób ma przepisane

Madlen super :-D

My juz po ginekologu ... wszystko jest w porządku ...maluszkowi serduszko bije i wszystko ma na swoim miejscu :biggrin2: nie chciała sie tylko ruszać spała jak suseł i nic jej nie ruszało. Ale najwazniejsze ze ją widziałam...połówkowe 10.08 .Kolejna wizyta u ginka 16.08, a 9.08 obciążenie glukozą...co mnie przeraża...na samą myśl mi nie dobrze.

Misia dzwiek bijacego serdusia cudowny :-)
ja juz zapomnialam jak to jest :-D
Fiolka ja slyszalam poraz pierwszy,bo tutaj usg robia bez dzwieku,tylko pokazuja..ale w Pl tez mi polozna robila..smarowala brzuch zelem jak do usg i takim czyms jedzila po brzuchu i sluchala..tez na pewno bedziesz miala to robione,bo jesli nie robia usg to tak sprawdzaja ,czy serdusio bije :tak:
Lili cudowne wiesci :happy:
a tutaj nie robia tego badania zglukoza :-(,nie wiem czemu..
ale pamietam jak mialam robione we wczesniejszych ciazach..to feee..tyle cukru wypic na raz..
a jeszcze jak z corka nie jadlam slodyczy to myslalam,ze zwymiotuje..bleee

Misia ja też biorę MgB6 (z Uniphar, bo najtańszy był ;) ) jedną tabletkę na wieczór, plus do tego taki twór:
Asparaginian Extra Uniphar Magnez Potas 2 razy po 1 tabletce.
A po co magnez?
Magnez w ciąży - www.mamazone.pl Łykam go prawie od początku a i tak czasem jeszcze łapią mnie skurcze łydek w nocy :/

Fiolka, też nie słyszałam serduszka swojego szczęścia... no ale podglądamy go regularnie. Nie mniej jednak chciałabym kiedyś usłyszeć :rolleyes2:

Wizytującym dziś gratuluję dobrych wieści :)

Lila dawka cukru zabojcza jak na jeden raz :-D
dziewczynki,pewnie jeszcze uslyszycie bijace serduszko..jesli robia usg ,to nie sluchaja ale jak nie ma usg to wtedy takie badanie ;-)
a ja niestety nie moge liczyc na czeste poodgladanie..,wiec dobre chociaz to ;-)
Fiolka magnez bierzesz wlasnie po to,aby nie bylo skurczy lydek..mi jeszcze czasami dretwieja rece,ale jak biore magnez to jest dobrze ;-)

Wizytujacym gratuluje dobry wiesci :)

Ja wrocilam od gina i wszystko w porzadeczku :) Dzidz sie rozwija,przybiera na wadze- juz 194g wazy. Szyjka ok,lozysko I stopnia. Inne parametry podam wieczorkiem. No i..... na 90% płeć żeńska :) Powiedziala zeby jeszcze sie nie nastawiac bo wyrazniej bedzie widac jak bedzie troche wieksze. Ale i tak sie ciesze :)

reklama
Do góry