reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Bulkasia nic mi na ten temat niewiadomo..
w srode mam wizyte w szpitalu to zapytam,bo pewnie sami nic nie powiedza..
moze gdybym miala cukrzyce ciazowa wczesniej to by robili..a u mnie jej brak,na szczescie :-D;-)

reklama
Dziewczyny powiedzcie ( bo się trochę martwię ) czy Wasze dzieciaczki parametrowo też wyprzedają wiek ciąży?
Ostatnio jak byłam u gina to wiek ciąży wg OM to 16 tydzi 4 dni natomiast z parametrów wychodzi mi tak :
BPD : 3,8 ( 17tydz i 6 dz)
FL : 2,6( 18 tydz)
AC : 11,1 ( 17 tydz )
Waga płodu : 195 g
Ginka nic nie powiedziała że coś jest nie tak. Ale jak tak popatrzyłam na to w domu to wychodzi że dzidzia jest większa o prawie 2 tyg.i troszkę mnie to niepokoi:-( Co prawda 4 tyg temu już dzidzia była większa wg USG o 3 dni czyli by wychodziło teraz że było to 16 tyg i 6 dni ... :baffled:

A ponadto cukrzyca ciążowa została wykluczona a białka w moczu też brak.

Liwus moze masz poprostu duze dziecko ;)
u mnie na ostatnim usg wiek ciazy byl taki sam i z @ i z usg ;)
ale pamietam ze z synem tez ciaza na usg byla starsza niz z @ ;-)

Liwuś, moje dziecię na początku też wyprzedzało swoim wzrostem o 2 tyg., teraz wyprzedza o tydzień (w stosunku do daty z OM, bo tygodniami to prawie się zgadza). Gdzieś czytałam, że różnica do dwóch tygodni nie jest niepokojąca. Powyżej dwóch najczęściej wskazuje na geny po którymś z rodziców, który jest po prostu duży ;] Generalnie nie ma się czym martwić na tym etapie :)

Ja wróciłam z dużo lepszym humorem i z dobrymi wiadomościami.
A więc: lekarz na stówę potwierdza córę :) Ma ok. 16 cm i waży 460 g, prawie pół kilo :D Nasza waga ruszyła o 1,3 kg do przodu.
Dziecina się wierci, w nocy nawet kopła tatusia a dziś pokazywała jak to pięknie umie założyć girki na główkę :D

Kolejna dobra wiadomość: szyjka się nie skróciła od ostatniej wizyty. Jest krótka co prawda (33 mm, źle jest jak jest poniżej 30) ale może to być moja "uroda" w tym temacie. A ból brzucha który ostatnio miewam i to kłucie to prawdopodobnie pęcherz. Muszę zrobić badanie moczu i wcinać Prenatal uro czy coś takiego.
Lekarz o tych bólach powiedział mi tak: jak boli - wziąć nospę, jak bóle miną to znaczy że nic złego. Jak zaraz powrócą to wtedy się martwić ;]

A zdjęcia Marysi nie mam, bo się za bardzo wierciła i najwięcej to pupą świeciła ;) Za to zamierzam załapać się na 4d na początku sierpnia, może będzie pamiątka :)

Vivi gratuluję dobrych wieści :happy2: Długa i ciężka ta dziewuszka Twa :-) Najważniejsze że wszystko w porządku :happy: Ja chyba na 4 D nie pójdę :-(

Dzięki, dzięki, normalnie się wzruszyłam jak ją oglądałam, a jak się tak śmiesznie wierciła to śmiać mi się chciało i ona wierciła się jeszcze bardziej ;)

Ja z 4D chcę skorzystać w ramach tej akcji Szczęśliwa Mama (linka podałam w odpowiednim dziale), skoro u nas jest, to spróbuję. W przeciwnym razie chyba też nie będę szukać na siłę, no ale zobaczymy. Babcie chcą trójwymiary :D

Vivienne cudowne wiadomości! Gratuluję!
Liwia mój Antoś jak byłam na usg w 18t 6d to miał wszystkie wymiary na 20t 6 d czyli równo 2tyg. Nie przyszło mi do głowy żeby się tym martwić ale może dlatego że mój mąż to dryblas wielki :)

reklama
widzę że wysyp córeczek, mi też przepowiadaja dziewczynkę ale do wiem się w przyszły czwartek o ile kruszyna pokaze co tam ma :D gratuluję udanych wizyt

Do góry