reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja też czytałam, że zawroty głowy są częste w tym okresie ciąży...:nerd: Mnie się to zdarza, jak za szybko wstanę albo schylę się i prostuję. To ze wzgl.na większe ciśnienie rozrzedzonej krwi, czy jakoś tak :tak:

reklama
Ja też czytałam, że zawroty głowy są częste w tym okresie ciąży...:nerd: Mnie się to zdarza, jak za szybko wstanę albo schylę się i prostuję. To ze wzgl.na większe ciśnienie rozrzedzonej krwi, czy jakoś tak :tak:

Dokladnie tak mi gin tlumaczyl, ze teraz organizm musi pompowac dwa obiegi krwi i to niesamowity wysilek dla mozgui serca, czasem moze na chwile zabraknac odpowiedniej ilosci tlenu i stad takie zachwiania, ale ze to normalne:eek:

Ja też mam zawroty głowy, a dodatkowo leci mi krew z nosa i dziąsła mam bardzo ukrwione, zawsze jak myję zęby (a robię to miękką szczoteczką i delikatnie) dziąsła krwawią i to ponoć też normalne.

KITTY gratuluję córeczki-)
fiolka cieszę się że i u Ciebie dobrze-) ten prenatal jaki ma kolor kapsułka? ja mam pharmaton ale nie łykam bo mi po nim niedobrze
misia mi też dziąsła krwawią

czesc kobietki ;)
a ja w brzuszku mam synusia :)) usg polowkowe wykazalo, ze zdrowy. Oczywiscie tak jak myslalam odwrocil sie tylkiem hehe i nie moglismy buzki obejrzec ale skakanie i kolyskanie biodrami pomoglo i sie troszke obrocil. Data pozostala ta sama czyli 27.11.12.

Co do dzialsel to nie mam problemu, ale ostatnio mialam przez kilka dni taki dziwny posmak w buzi, dzis jakby mniej. Czytalam ze to podobno tez normalne, ze śluzuwka jest przekrwiona. Mnie ostatnio wieczorami przed pojsciem spac dopada zgaga. Podbrzusze bolalo ostatnio w zeszlym tygodniu prawie dwa dni, ale nie wiem czy z rozciagania miesni, czy co. No ale wszystko ok, wiec pewnie tak. Wkoncu maly rośnie :)

Neska bardzo dobre wiadomości nam tu przekazujesz, bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze. Ja wizytę mam we wtorek, ale jeszcze nie będę mieć USG połówkowego, chyba dopiero 7 sierpnia.
Nathani z tymi dziąsłami to się nieźle wystraszyłam, bo nigdy czegoś takiego nie miałam, ale jak poczytałam w książkach, że to normalne to odpuściłam sobie, za to mam strasznego schiza na punkcie zębów, oglądam codziennie i patrzę czy nie robi się jakaś próchnica.

Neska gratuluje synalka:-):-):-)

Cos nam grudzien chlopaczkowy jest;-) musimy pisac jaki jest stan;-), trzeba Anie poprosic zeby nam zestawienie jakies zrobila:tak:

reklama
Do góry