reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

bulkaasia, liwus gratuluję dobrych wieści :-)

kurcze, naprawdę większość z nas rodzi cc i już zna daty narodzin swoich maluszków...
ja zwolnienie mam do 13 grudnia (wizyty u ginka już nie mam umówionej) datę porodu mam na 8, czyli jak do 13 nie urodzę to będzie trzeba iść po kolejne zwolnienie i mam nadzieję ze da mi skierowanie na wywołanie jakoś wcześniej a nie że będę musiała się męczyć dwa tygodnie - czyli do 22, bo u nas podobno z wywołaniem czekają 2 tygodnie :-(

reklama
Witajcie, zaliczylam standardowa wizyte w szpitalu, tj. badanie cisnienia i moczu. Panie zapytaly jak sie czuje i to wszystko. Potem bylam na konsultacji z lekarzem, ktory wytlumaczyl mi dlaczego mnie tak moje plecy i miednica bola :confused: Szybkie usg, w sensie sprawdzil ulozenie glowki, posluchalam serduszka, zmierzyli mi dno macicy 36 cm wiec w normie. Spytalam sie o wage ale oni nie sa zbyt chetni do mierzenia, wiec na odwal sie mi powiedzial ze cos ok 8 funtow, se mysle ja rypie 4 kg? Ja Majki urodzic nie moglam a ona miala 3470g:szok: Nastepna wizyte mam umowiona ną 28.12 bo w innych terminach klinika jest zamknieta, no i ja licze ze zacznie sie wczesniej.

Powiedzial mi ze sie wszystko rozluznilo i dlatego mnie tak boli, a sciasni sie spowrotem jakies 4 tygodnie po porodzie. Ze kosci spojenia powinny do siebie przylegac a u mnie jest luz i ze wszystko chodzi...tyle zrozumialam, bo zaczal rzucac jakimis medycznymi terminami, a ja sie za bardzo na tym nie znam....:baffled: po angielsku.

No taka mam nadzieje, ze duzy nie bedzie. Pewnie i ta beda musieli mnie naciac, zreszta ja bym chciala, poprzednim razem mnie nacieli i ladnie zszyli, tylko troche za ciasno.

Basia super, ze z dzidzia wszystko dobrze. A z waga to na spokojnie, bo potem i tak moze wyjsc mniej. Z tym spojeniem to co Ci powiedzieli, bo jesli wszystko jest zbyt luzno to powinni Ciebie lepiej zbadac

reklama
sarka super że GBS ujemny :-)
Basia dobrze że z maleństwo wszystko ok :-)
adgama ale po terminie to chyba dostaniesz juz tylko zwykłe L4, chociaż nie jestem pewna :-( ale bądź dobrej mysli trzymam kciuki obyś urodziła w terminie :-)

Do góry