reklama
z tego co wiem to jak się jest po terminie a lekarz daje jeszcze zwolnienie ciążowe to ZUS się bardzo czepia bo ponoć to nieuzasadnione - bo zwolnienei w ciąży powinno być tylko jak ciąża jest zagrożona więc pewnie to zalezy od lekarza, tak mi przynajmniej tłumaczył mój poprzedni ginkasia zwykłe tzn..? mnie się wydaje, że normalnie ciążowe zwolnienie ;-) i dzięki za kciuki oby coś dały :-)
nathani więc w ciąży owszem ale jak już po terminie to ponoć gorzej chociaż teraz mój gin wypisał mi do 19.12 ale jak wypisywał to jeszcze było przed terminem i to kontynuacja, no ale tak jak napisałam tak mi powiedziano a jak jest w rzeczywistości to zalezy od lekarza najprawdopodobniej
liwus, Cinamona super że GBS ujemny :-)
Cinamona, ankka ale wam zazdroszczę tej wagi maleństwa
ja tez po badaniach, usg zrobione i wszystko ok - włącznie z nereczką która jest lekko powiększona ale wszystko w normie :-)
pan dr stwierdził że chyba jeszcze nie chcę urodzić , na co ja że bardzo chcę więc powiedział " no to szybciutko do domu i pracować z życiowym partnerem nad porodem" po czym dodał "ale się kruszynka szykuje" ...
zdębiałam bo ostatnio stwierdził że duże gabaryty...
... "na jakieś 5kg"
aktualnie Wojtuś ma 4550g +/-20%
powiedziałąm że Julka urodziła się mniejsza niż wyszło na usg na co pan dr tylko się uśmiechnął i już nic nie powiedział
niestety nie ma mozliwości sprawdzenia długości zobaczymy
dziewczyny w pracy śmiały się że będzie reportaż z Bydgoszczy o największym dziecku urodzonym sn
nie powiem troszkę jestem zestresowana
Fiolka_130
Fanka BB :)
Liwus, cinamona super
Anka ale jeszcze w sumie masz czas ;-)
aa już doczytałam
Kasia ale klucha a masz mieć poród normalny sn?
Fajny lekarz
Dziś byłam u endokrynolog.
Wynik FT4 ok, euthyrox dalej mam przyjmować jak zwykle do dnia porodu potem pół tabletki, w okolicy marca mam zrobić zaś TSH i do niej zadzwonić co dalej bo nie wiadomo jak na to wszystko organizm zareaguje i co z hormonami, czasem kobiety po porodzie też dostają jakiegoś zapalenia tarczycy...
Jod dalej jedna tabletka póki karmić będę.
Anka ale jeszcze w sumie masz czas ;-)
aa już doczytałam
Kasia ale klucha a masz mieć poród normalny sn?
Fajny lekarz
Dziś byłam u endokrynolog.
Wynik FT4 ok, euthyrox dalej mam przyjmować jak zwykle do dnia porodu potem pół tabletki, w okolicy marca mam zrobić zaś TSH i do niej zadzwonić co dalej bo nie wiadomo jak na to wszystko organizm zareaguje i co z hormonami, czasem kobiety po porodzie też dostają jakiegoś zapalenia tarczycy...
Jod dalej jedna tabletka póki karmić będę.
kasia super wiesci, najwazniejsze, ze synus pieknie rosnie, waga budzi respekt, ale wiadomo, ze trzeba podchodzic do tych pomiarow z dystansem. Wiec teraz posluchajcie zalecen lekarza, my dostalismy takei same, ale jak narazie ksiaze siedzi jeszcze w swoim apartamencie
Fiolka super wiesci :-)
Fiolka super wiesci :-)
reklama
fajnie to ujęłaśWiec teraz posluchajcie zalecen lekarza, my dostalismy takei same, ale jak narazie ksiaze siedzi jeszcze w swoim apartamencie
ja to jednak wolałabym rodzić sn i mam cichą nadzieję że to jednak będzie tak jak z Julką czyli mniej niż na usg ale zobaczymy
najważniejsze tak jak piszecie że Wojtuś zdrowy wszystko w normie i nic złego się nie dzieje :-)