reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Nathani mój gin się boi o nas, a że teraz mam obfity wzrost GBS to powiedział, że jak się zacznie rozwarcie robić to da mnie na oddział, kroplówka z antybiotykiem i na wywołanie, żeby Martusi za długo nie narażać

kasia zwykłe tzn..? mnie się wydaje, że normalnie ciążowe zwolnienie ;-) i dzięki za kciuki oby coś dały :-p:-)
z tego co wiem to jak się jest po terminie a lekarz daje jeszcze zwolnienie ciążowe to ZUS się bardzo czepia bo ponoć to nieuzasadnione - bo zwolnienei w ciąży powinno być tylko jak ciąża jest zagrożona więc pewnie to zalezy od lekarza, tak mi przynajmniej tłumaczył mój poprzedni gin:baffled:
nathani więc w ciąży owszem ale jak już po terminie to ponoć gorzej :baffled: chociaż teraz mój gin wypisał mi do 19.12 ale jak wypisywał to jeszcze było przed terminem i to kontynuacja, no ale tak jak napisałam tak mi powiedziano a jak jest w rzeczywistości to zalezy od lekarza najprawdopodobniej :tak:
liwus, Cinamona super że GBS ujemny :-)
Cinamona, ankka ale wam zazdroszczę tej wagi maleństwa :-D

ja tez po badaniach, usg zrobione i wszystko ok - włącznie z nereczką która jest lekko powiększona ale wszystko w normie :-)
pan dr stwierdził że chyba jeszcze nie chcę urodzić , na co ja że bardzo chcę więc powiedział " no to szybciutko do domu i pracować z życiowym partnerem nad porodem" :-D po czym dodał "ale się kruszynka szykuje" ...
zdębiałam bo ostatnio stwierdził że duże gabaryty...
... "na jakieś 5kg":szok:
aktualnie Wojtuś ma 4550g +/-20%
powiedziałąm że Julka urodziła się mniejsza niż wyszło na usg na co pan dr tylko się uśmiechnął i już nic nie powiedział
niestety nie ma mozliwości sprawdzenia długości:baffled: zobaczymy
dziewczyny w pracy śmiały się że będzie reportaż z Bydgoszczy o największym dziecku urodzonym sn:-D
nie powiem troszkę jestem zestresowana:baffled:

Kasiu ważne, że dzidziuś zdrowy i wszystko w normie. Kiedyś coś laska na oddziale wspominała, że teraz są wytyczne aby jeśli dziecko waży powyżej 4 kg, to powinno się robić cc.

Liwus, cinamona super :tak:

Anka ale jeszcze w sumie masz czas ;-)
aa już doczytałam

Kasia ale klucha :-D a masz mieć poród normalny sn?
Fajny lekarz :-p

Dziś byłam u endokrynolog.
Wynik FT4 ok, euthyrox dalej mam przyjmować jak zwykle do dnia porodu potem pół tabletki, w okolicy marca mam zrobić zaś TSH i do niej zadzwonić co dalej bo nie wiadomo jak na to wszystko organizm zareaguje i co z hormonami, czasem kobiety po porodzie też dostają jakiegoś zapalenia tarczycy... :dry:
Jod dalej jedna tabletka póki karmić będę.

kasia super wiesci, najwazniejsze, ze synus pieknie rosnie, waga budzi respekt, ale wiadomo, ze trzeba podchodzic do tych pomiarow z dystansem. Wiec teraz posluchajcie zalecen lekarza, my dostalismy takei same, ale jak narazie ksiaze siedzi jeszcze w swoim apartamencie :tak:

Fiolka super wiesci :-)

reklama
Wiec teraz posluchajcie zalecen lekarza, my dostalismy takei same, ale jak narazie ksiaze siedzi jeszcze w swoim apartamencie :tak:
fajnie to ujęłaś :-D

ja to jednak wolałabym rodzić sn :happy2: i mam cichą nadzieję że to jednak będzie tak jak z Julką czyli mniej niż na usg :baffled: ale zobaczymy
najważniejsze tak jak piszecie że Wojtuś zdrowy wszystko w normie i nic złego się nie dzieje :-)

Do góry