reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

I pamiętaj w lodówce trzymać to co masz do laboratorium
gin mówiła aby do lodówki nie dawać.;-)

Ja tam się wagą nie stresuje bo liczyłam na maluszka więc mam nadzieje że będzie koło 3 kg :-p

Zadzwoniłam do innego laboratorium i okazało się że można przywieźć więc pojechałam z D. super bo nie muszę jutro tłuc się autobusami :-)

reklama
Fiolka ja paciorka też musiałam sama nieść do laboratorium, tylko lekarz kazał w lodówce tą próbkę trzymać jeśli się jej od razu nie zaniesie, ja 3 dni w lodówce to trzymałam zanim zaniosłam.

A widzę że już załatwiłaś sprawę

Ostatnia edycja:
Fiolka gratki udanej wizyty;-) fajnie masz z tym preparatem dha za 19 zeta ja place 22 e starcza na miesiac:sorry2:

Chyba nie pomieszałam że w lodówce trzeba :eek:

Noukie ja do tej pory kupowałam Prenatal dha za chyba 40 zł i też na miesiąc :/
Endokrynolog mi tran poleciła ale gin odradziła :sorry2:

Kurde a ja wczoraj miałam termin porodu ...
ktg wykazuje 2 skurcze i nic poza tym , ja nie czuję nic ... brzuch jedynie mi twardy się robi ... cokolwiek to znaczy :eek:
rozwarcie dalej na opuszek, czop odchodzi ...
acha no i niekiedy kość łonowa tak kuje , że nie mogę kroku zrobić, ale to zaraz przechodzi :eek:

Kasia ja to się nigdy nie mogę napatrzeć jaka śliczna na zdjęciu ta twoja dziewczynka :) oczy jak guziczki takie wielkie , rude włoski super ... ja to uwielbiam jeszcze piegi :-)

Jesteśmy po wizytach.

W piątek byłam na wizycie u mojej gin. Ogólnie badania wyszły nawet ok. W dalszym ciągu podtrzymuje że będzie cc, w związku z powyższym powiedziałam, że chciałabym iśc do lekarza, który pracuje na Kopernika (bo moja gin nie pracuje w żadnym szpitalu), bo skoro ma być cc, to chciałabym żeby ktoś znał przebieg ciąży. Po za tym zleciła mi następne badania i mam się zgłosić na ktg w przyszłym tygodniu.

Dziś natomiast byłam robić paciorkowca na Jana, więc teraz w oczekiwaniu na wyniki do czwartku....

Po za tym byłam dziś na 1 wizycie u doktora, który pracuje na Kopernika. Przebadał mnie od stóp do głów. Potwierdził konieczność cc. Zlecił mi badania, których mi jeszcze brakuje do "kompletu". Zrobił też usg. Odstęp spojenia znów się powiększył :( Ale za to malutka waży już 2773g ;) Potwierdził że dziewczynka i śmiał się że jest najedzona, bo ma pełny żołądek ;) hehehe Mam się zgłosić za dwa tygodnie i wtedy będziemy omawiać konkretniejsze szczegóły i termin. Ale powiedział że raczej przed świętami będziemy się "rozpakowywać" :)

To by było na tyle... :p Ale się rozpisałam.... :p

mikaa najwazniejsze, ze coreczka pieknie rosnie i ma piekna wage, najwazniejsze, ze na swieta najprawdopodobniej bedziecie juz w komplecie :-)

reklama
Majja myslę że teraz to juz kwestia dni :-) i dzieki w imieniu Julki :-) a co do piegów to ma kilka na nosku, co mi tez się bardzo podoba:-)
mikaaa fajnie że córcia ładnie rośnie :-) no i trzymam kciuki żebyś na święta mogła ją w domku przytulać :-)

Do góry