reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja tez juz po wizycie usg, mój maluszek waży 3240g więc jest taki średni:tak: Wody ok, ułozenie bez zmian i tak ogólnie wszystko w normie.
sami,clodi gratuluje dużych i zdrowych dzieciaczków:-)

reklama
clodi super wiesci, synus duzy, ale wazne, ze zdrowy :-)

bulkaasia gratuluje super wiesci :tak:, moj synus tez sredni, w sobote bede miala wizyte to zobaczymy ile wazy :)

Ostatnia edycja:
Ja też po wizycie .... /Wszystko jest super okej ... szyjka się już dalej nie skróciła dalej ma 1,5cm ... no i dzisiaj mi ginka powiedziała że będe miała cc, więc nawet nie pobierała wymazu na paciorkowca. Za dwa tygodnie czyli 11 grudnia kolejna i ostatnia wizyta i pewnie po tej wizycie dowiem sie daty cc, ale wspominała coś że jakieś 3-4 dni po wizycie bedzie cc. Czyli muszę sę kulać prawie do terminu :nerd: ... no chyba ze samo sie rozkreci wczesniej:happy:

A no i schudłam 1,5kg czyli na plusie 9,5kg:-D

Super wiesci dziewczeta :)
Lili faktycznie dluga zwlekaja z ta cesarka powinni Ci zrobic tego 11.12 albo w pierwszym tygodniu grudnia...

Gratuluje udanych wizyt i oby czas do rozwiązania szybciutko wam zleciał już niedługo wszystkie będziecie cieszyly sie swoimi dzieciaczkami:-)

Bulkasia, Clodi, Lilith widze ze wy tez dzis terminy mialyscie no i super ze wszystko ok :tak:
Lilith
no dlugo ci ginka na cc czekac
Mary-mary ja mam 170 wzrostu, przytylam od poczatku ciazy niecale 10kg, praktycznie tylko brzuch mi urosl, moj pierwszy synek urodzil sie 3 tygodnie przed terminem i wazyl 3830g

mi na ktg wyszedl jeden skurczybyk, glowka jest ponoc bardzo nisko, zreszta czuje to...szyjka miekka ale zamknieta

reklama
Dziewczęta gratuluję udanych wizyt:-)

Lil a czemu jednak cc?

clodi i sami no macie co nosić hehe;-)
clodi fajnie że lekarz dał wam taką możliwośc wyboru, też bym tak chciała żeby mi powiedział że mam przyjsc tego i tego dnia na jego dyżur i zadziałamy.

Dziś wizytowo było bo i ja tez po wizycie :) Mój maluszek waży 3400, szyjki u mnie niet, całkowiecie zgładzona no ale tego sie spodziewałam, tak miałam i poprzednio. Oczywiście rada - jak zaczna sie bóle to nie czekamy tylko gnamy do szpitala, no poprzednio tez taka rade miałam - efekt taki ze i tak ledwo zdążyłam - na co gin - najwyżej urodzi pani w domu:sorry2:super! bomba! .......:baffled: wymaz na paciorka pobrany, w poniedz. ide na ostatni upust krwii i 11 podobnie jak Lil jak nie urodze to wizyta kolejna:tak:
acha i co jeszcze - cisnienie mi wariowało bo było 140/80 :szok: i zalecenie mam mierzyć 3xdziennie no ale mierzyłam przed chwila i oczywiście już było 109/65 nie wiem czemu mi tam tak skcze, wydaje mi się że sie nie denerwuje ale jednak chyba emocje gdzies sie w środku kotłują:sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry