reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Ja po wizycie...
Ogólnie wszystko ok jak zwykle, ciśnienie w porządku, wody ok, łożysko.
Co dziwne u mojej gin wyszło że mały ma 2.600 i według jej pomiarów niewiele urósł od ostatniej wizyty ma mieć niby 3 kg. Tydzień temu u innego lekarza miał 2.700 i przy porodzie niby 3.5 kg.
Więc teraz już zupełnie nie wiadomo jak to z tą wagą będzie.
Pobrała mi to na paciorkowca ale mi to dała i sama mam to do laboratorium zanieść cholera :/
No i co jak D. w pracy a to daleko, będę musiała jutro autobusem wyruszyć:dry:
W aptece wydałam 70 zł :confused: bo mi gin. przepisała żelazo bo mam morfologie słabszą, globulki bo jakiś grzybek jest i jeszcze preparat ziołowy z żurawiną itp na mocz bo nie jest idealny choć bakterii nie ma tylko leukocyty wysokie.
Jedyny plus to laska w aptece mi wynalazła preparat z DHA za 19 zł a nie ten co kupowałam za 40 :/

Fiolka u mnie jednym z powodow wywolania bylo ze dzidzia nie urosla nic Przez 2 tyg, I bylo 2.600, tydzien pozniej urodzila sie z waga 3.330 Wiec rosla tylko scan nie wykazal tego prawidlowo.:) tak Wiec spokojnie:)

Fiolka gratuluję wieści. Nie bój się tej wagi, to wszystko tylko złożona paru parametrów, starczy, że jeden źle zmierzony i już pierdoły wychodzą. I pamiętaj w lodówce trzymać to co masz do laboratorium

Fiolka tak jak pisze Ankka wagą się nie przejmuj bo z nią to różnie jest a jeśli nawet to 3 kilo to ładna i wystarczająca waga :tak: moja szwagierka urodziła córeczkę w terminie z wagą 2,5 kilo śliczną i zdrową :tak:

Fiolka nie ma co sie tak dobitnie tymi pomiarami sugerować. A nastepna wizyte masz kiedy? A apteka jest zabójcza:dry: ja cały czas łykam Tardyferon, ciekawe czy jutro znów mi przepisze bo mam wizytę i tez mi na paciorka pobierze wymaz. Też zapewne dostanę to żeby samej zanieść do labu:dry:

reklama
Fiolka ja tez dostałam fiolkę z wymazem w rączkę żeby sobie zanieść do laboratorium. Ale ja miałam je na miejscu, więc zapłaciłam 45 zeta i teraz muszę odebrać wynik, bo dzwoniłam dziś i już jest. A waga z usg jest orientacyjna, więc przymknij oko ;-)
mikaa i jak wizyta?

Do góry