reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Majja ja jestem ciekawa ile mój kawaler teraz sobie waży bo tez liczyłam tak na max 3 kg
a on w 35 tygodniu już 2.7 :sorry2:
Ja też prywatnie do gin chodzę ale tanio mamy i badania też nawet

Majja Fiolka - moj na przelomie 36/37 tc wazyl 3600 ja tylko mam nadzieje ze usg sie myli. Chociaz ostatnio jak poloznej powiedzialam ze z usg taka waga to pow.ze tak moze byc bo brzuch duzy. No faktycznie brzuchol duzy. Reszta ciala praktycznie jak przed ciaza.
ale jak powiedzialam poloznej jak ja urodze takie duze dziecko to nic nie powoedziala chyba faktycznie bedzie problem :(

Ja dziś zaliczyłam wizytę u gin. Generalnie wszystko nawet ok. Zleciła mi kolejne badania, no i mam się zgłosić 5-ego na ktg. No a w pon idę do tego lekarza ze szpitala (w ktorym chce rodzic) i zobaczymy co on ustali. Bo poki co nadal stoi ze bedzie cc...

Majja wierz mi, da się to przeżyć :tak: Mnie nacięli, chociaż mała tylko 2900 ważyła, ale nie mam pojęcia w którym momencie to było. Nawet mój M, który był ze mną przy porodzie też tego nie zarejestrował. Ja starałam się myśleć o córeczce i na niej się skupiałam, żeby jej pomóc jak najszybciej przez to przejść, bałam się ją przydusić zwieraniem i w ogóle :sorry2: Bo nasze dzieciaczki też ciężko wtedy pracują i nie wiedzą co się dzieje. W trudnych momentach staraj się tak myśleć, dasz radę :tak:
A ja nie mam zleconego ktg :confused: Tylko, że spotkamy się w szpitalu (jak dojadę do W-wy) albo dopiero na wiz. kontrolnej po porodzie :nerd:

Ostatnia edycja:
Neska niezły byczek , cesarka u nas jest od 4200
Ja też jestem niska i bardzo drobna a brzuch mam ogromny. Najpierw idzie brzuch potem ja :baffled:
Lekarz mówił, że to usg często daje mylną wagę i na to liczę ... ale co jak się pomyli w drugą stronę i on waży więcej :szok:

Betiks a nie chciałaś zzo ?
Ja sobie opłaciłam położną żeby mi pomogła i kupiłam Dianatal żel , liczę też na zzo, ale obawiam się że to i tak nie pomoże w moim przypadku
baffled5wh.gif

Majja ja tez bałam się nacięcia a nawet nie wiedziałam kiedy mnie nacieli ani kiedy mnie zszyli:-D myślałam że lekarz szył tylko wewnętrzne rozdarcie a jak przyszła położna do domu to poinformowałą mnie że szwy po nacięciu juz prawie odpadają :baffled: więc wierz mi nawet tego nie poczujesz:tak:
dziewczyny a z tą wagą to pamiętajcie o tolerancji, każdy sprzęt usg ma swoją, i maleństwo może być długie - tak pewnie będzie z moim synkiem więc też łątwiej będzie wydostać
najważniejsze że na porodówce nie jesteśmy same - są położne, lekarz, itp. głowy do góry :-) będzie dobrze :-)

reklama
No to ja...
w tym tygodniu grom badań do wykonania:crazy::crazy::crazy: w przyszłym tygodniu ostatnia wizyta:tak::tak::tak::tak:
za 2 tygodnie cc
Pan dr błagał, żebym nogi zaciskała;-) odstawiłam leki i jakby coś się miało dziać to na cito jadę...

Do góry