reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczyny a PLnie ma zakazu na lody z Maca dla kobiet w ciazy? Bo w uk nie wolno. są one określane mianem sofy icecream i jest duże zagrożenie salmonella. Tak jak i te z kfc itp

reklama
Joanna ja osobiście dostałam wytyczne od lekarza, żeby właśnie nie jeść lodów z Maca i shake.
Badania robiłam dziś:
morfologia, mocz, glukoza, VDRL, HIV, HCV, HBs, toxoplazmoza IgM,IgG, cytomegalia IgM, IgG i za wszystko zapłaciłam 205zł, grupę krwi miałam robioną więc ten wydatek mnie ominął.

Ostatnia edycja:
Misia cena badań robi wrażenie :) ilośc zreszta tez
ja tez właśnie dostałam zakaz na nie i o dziwo mój mąż o tym pamięta najbardziej;)

Powiem wam dziewczyny, że czasy są naprawdę dziwne, dawniej kobiety nie musiały robić tylu badań, brać leków itp. a teraz to jest chore, żeby wydawać tyle kasy, że nie można zrobić badań chociażby 50% taniej, z tego wynika, że jak kogoś najzwyczajniej w świecie nie stać na badania to jest skazany nie wiadomo na co. Coraz gorzej ludziom się żyje w tej naszej Polsce...

Ja za moje badania zapłaciłam 280 zł !!! ja pitolę. krew, toxo, hiv, tarczyca, wzw, i jakies jeszcze inne - straszne maja ceny :)

misia ja jeszcze miałam tsh - cena za badania 258 zł:szok:
no ciężko ale co zrobić teraz dziecko najważniejsze. a z prywatnego gabinetu się za wszystko płaci:no: a takie składki biorą od nas!

Witajcie,

Podzielilam sie juz wiadomoscia na mamuskach ale jeszcze tutaj cos skrobne.
Bylam wczoraj na USG i wrocilam szczesliwa. Fasolka ma 1.5 cm i 8 tygodni :)
Lekarz wyliczyl mi temin na 18.12.12 i powiedzial ze jak dobrze pojdzie to na swieta bede juz z maluszkiem w domu. Co to beda za cudowne swieta :-)
Bijace serduszko pokazal mi pan doktor w kolorze. Takie pulsujace cos w kolorze niebiesko-czerwonym. I do tego wrazenia akustyczne :) cudowne przezycie.
Zdjecia nie dal ale nagral plytke z badania, jak dla mnie nawet lepiej:-)
Waze malo bo 47,700, ale to moja normalna waga, wiec narazie nic nie przytylam. Ale jeszcze sie zacznie :-D
Cisnienie mialam 115/70. Wiec chyba ok.
Oczywiscie dostalam skierowania na badania. Nie za bardzo moge sie rozczytac z tych jego gryzmolow ale widze: toxoplazmoza, hiv, poziom hormonow chyba tez i wiele innych.
Wyniki chyba zrobie jutro. Trzeba je zrobic na czczo i nie wiem jak to teraz wytrzymam. Bo jak wstaje z lozka rano to od razu musze cos zjesc. A tutaj bez jedzenia ech ciezko bedzie.
Nastepna wizyte mam 8 czerwca, w polowie 12 tygdonia. Bede miala robione USG genetyczne. Pewnie bede miala stracha, ale na razie o tym nie mysle.

cinamona a po co już jutro?
Wiem, że w PL chcą aktualne badania :-) Takie robione na pare dni przed kolejną wizytą :-)
Kolor niebiesko-czerwony to tylko mnie się z dopplerem kojarzy :-) Doppler pokazuje przeplywy krwi:-)
Jeszcze raz gratuluje udanej wizyty i ciesze się, że już jesteś spokojniesza :-)

Ania chce zrobic juz jutro, bo pozniej nie bede miala kiedy. W piatek z rana wyjezdzam i nie bedzie mnie ok 2 tygodni. Pozniej jestem w domu kilka dni i znowu wyjezdzam na kilka dni i wracam 2 dni przed wizyta. Jak wroce za 2 tygodnie to odbiore wyniki i podskocze z nimi do lekarza i oprocz tego poprosze w klinice aby przefaksowali wyniki do mojeg lekarza.To od razu bedzie je mial. Tak mi doradzil lekarz wiec tak tez zrobie.

reklama
Do góry