reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

witam wieczorowa pora - widze ze stresik juz daje sie we znaki....
u nas po dzisiejszej wizycie jest tak;
*pępowina, wody plodowe, rozwój - wszystko OK
*zbyt wczesnego porodu raczej nie musze sie obawiac...
*po raz 3 potwierdzony chłopak
*no i na dzien dzisiejszy jakos ponad 3200g wiec spodziewac sie bedziemy jakies 3600-3800 do porodu
:tak::tak::tak::tak:

reklama
mary super, a chłopaczek ma fajną wagę :tak:
Ja też już po wizycie. Szybka była, ale zrobione i sprawdzone co trzeba. Ogólnie wsio ok, co prawda jest trochę grzybka, ale nie dużo i dostałam 3 globulki Pimafucin-u, który ma się z nim rozprawić :tak: Pobrany wymaz na GBS, za tydzień wynik. Szyjka jeszcze się nie zaczęła skracać, ale wszystko już zwarte i gotowe do porodu, synuś tudzież :-) Serduszko ładnie bije, ilość wód w normie. Aaa i zielone światło na przytulanki :-):rofl2::-D

mary mary super wiesci :-)

betiks
same piekne wiesci i super, ze zielone swiatlo na przytulanki jest, teraz mozecie zrobic konkurencje sasiadom :-)

Ja też dzisiaj byłam u lekarza i wszystko jest ok.
Szyjka długa ( 2cm ) , przepływy ok, łożysko drugiego stopnia . Dzidzia pięknie pokazała się tzn. twarzyczką , rączka oczywiście przy buzi . Termin porodu wyznaczony na 19.12, skierowanie wypisane i 18.12 mam zjawić się w szpitalu :-) Waga nawet nie wiem jaka bo nie zapytałam.
Kolejna wizyta 3.12 i wtedy mam mieć pobranie na paciorkowca.

reklama
Do góry