reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

witam wieczorowa pora - widze ze stresik juz daje sie we znaki....
u nas po dzisiejszej wizycie jest tak;
*pępowina, wody plodowe, rozwój - wszystko OK
*zbyt wczesnego porodu raczej nie musze sie obawiac...
*po raz 3 potwierdzony chłopak
*no i na dzien dzisiejszy jakos ponad 3200g wiec spodziewac sie bedziemy jakies 3600-3800 do porodu
:tak::tak::tak::tak:

reklama
mary super, a chłopaczek ma fajną wagę :tak:
Ja też już po wizycie. Szybka była, ale zrobione i sprawdzone co trzeba. Ogólnie wsio ok, co prawda jest trochę grzybka, ale nie dużo i dostałam 3 globulki Pimafucin-u, który ma się z nim rozprawić :tak: Pobrany wymaz na GBS, za tydzień wynik. Szyjka jeszcze się nie zaczęła skracać, ale wszystko już zwarte i gotowe do porodu, synuś tudzież :-) Serduszko ładnie bije, ilość wód w normie. Aaa i zielone światło na przytulanki :-):rofl2::-D

mary mary super wiesci :-)

betiks
same piekne wiesci i super, ze zielone swiatlo na przytulanki jest, teraz mozecie zrobic konkurencje sasiadom :-)

Ja też dzisiaj byłam u lekarza i wszystko jest ok.
Szyjka długa ( 2cm ) , przepływy ok, łożysko drugiego stopnia . Dzidzia pięknie pokazała się tzn. twarzyczką , rączka oczywiście przy buzi . Termin porodu wyznaczony na 19.12, skierowanie wypisane i 18.12 mam zjawić się w szpitalu :-) Waga nawet nie wiem jaka bo nie zapytałam.
Kolejna wizyta 3.12 i wtedy mam mieć pobranie na paciorkowca.

reklama
Do góry