reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Bulkasia super wiesci, ja tez dzis bylam na wizycie w szpitalu. Cisnienie mialam w normie 125/70. Ostatnio slabo sie czulam i mialam zawroty glowy, wczoraj bylam u gp i dala mi zwolnienie. Dzis w szpitalu mialam tylko rutynowe badanie cisnienie, mocz oraz z lekarzem zbadal mi brzuch, zrobil scan, niestety nie powiedzieli mi ile wazy ani mierzy, ale dalej jest to chlopiec :-DNic sie nie zmienilo, jest ulozony glowkowo i nastepna wizyte mam 4 grudnia.

Wogole wczoraj bylam u mojej gp i nie wiem jak ona patrzyla w moje wyniki krwi, bo powiedziala mi ze mam slabe zelazo i ze powinnam brac zelazo dwa razy dziennie. A dzis w szpitalu mi powiedzieli ze hemoglobina w normie jest i ze wcale nie mam anemii, tylko musze wiecej odpoczywac. Fakt jak patrzylam w moje wyniki to czerwonych krwinek bylo za malo i "serum ferritin" mialam 9 a norma od 17. Tylko do konca nie wiem co to jest to "serum ferritin". Na szczescie cukier w normie.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
a co do paciorka to raczej sie go nie wyleczy. Mozna tylko zaleczyc a po 2-3 tygodniach moze znowu wrocic :/

Gratuluje udanych wizyt :tak:

Neska mój mąż dalej chyba w 100% nie wierzy że będzie chłopczyk :sorry: w sumie ja tez byłam nieco zaskoczona. Wszystko się okaże jak mały wyjdzie :-p

Gratuluję udanych wizyt!!! :)))

Lil trzymaj się tam i wychodź jak najprędzej!!! ;)

Ja też po wizycie - cisnienie ok 125/75 waga malucha - ponad 2800 i głowa napiera mocno w dole więc juz nawet dowcipnego USG mi nie zrobił bo nie chciał tam gmerać żeby nic nie wywołać. stwierdził tylko że maluch wagowo w zasadzie donoszony i nawet jakby co to nie mam sie o co obawiać...:sorry2: :)confused:) oczywiscie nadal mam brac leki - magnez i nospę i sie oszczedzać. Kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy wymaz na paciorka bo tak ja neska napisała odchodzi sie od zaleczania juz antybiotykiem przed porodem bo i tak nic on nie daje....więc pozostaje ten przy porodzie albo wcale tak jak to było w moim przypadku:/ morfologia ok - hemoglobina wzrosła do 12.4:happy2: a mocz idealny :)

reklama
Do góry