Fiolka_130
Fanka BB :)
Vivienne ale Ci córeczka niespodziankę zrobiła, jaki miałaś wcześniej termin?
Ale zazdroszczę :-)
Ale zazdroszczę :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas (w Ie) czekają do 39tyg.. tak więc jak widać co kraj/szpital to obyczaj... za 2tyg mam wizyte w klinice i wtedy mają mi ustalic termin na pierwszy tydzień grudnia czyli tydzień przed planowanym terminemJa tez przy malym mialam cc w 36 tyg ale dlatego, ze wody mi odeszly i nie bylo wyjscia
U nas ogolnie czekaja z cc do 38 tyg bo pediatrzy chca zeby maluszek byl donoszony;-), a mi gin mowil, ze spokojnie mogliby juz po 36 tyg;-)
Co do schylania to i ja musze duzo sie schylac, w domu po malym trzeba ciagle cos podnosic no i pracuje z malymi dziecmi, wiec to u mnie na porzadku dziennym