reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Vivienne ale super, juz niedlugo bedziesz tulila swoja malenstwo. Piekna niepodzianke Ci coreczka naszykowala. Trzymam kciuki :-). Tez bym juz chciala miec mojego dziecia po tej stronie brzuszka :)

Ciril kciuki za USG!!!

Co do pomocy meza przy wielu czynnosciach to powiem, ze na mojego zawsze moge liczyc. Przed nim nie mam zadnych oporow i tajemnic, nie wstydze sie, coz jest mi najblizsza osoba i oboje widzielismy sie juz w takich sytuacjach, ze nic nas nie peszy ani nie dziwi. Zarowno w poprzednich ciazach jak i w tej zawsze moge liczyc na jego pomoc przy goleniu, ma takie delikatne rece, ze nie mam obaw czy mnie zrani, bo wiem, ze zawsze dolozy wszelkich staran, aby tego nie zrobic. Ja tez chodze czesto w trampkach, wiec mi je wiaze, wyrecza mnie we wszystkim czy go o to prosze czy nie. W zeszlym roku mial wypadek samochodowy, lezal w szpitalu, mial problemy z kregoslupem, a ja sie nim zajmowalam, nic nas wtedy nie krepowalo.
Zawsze w naszym zyciu moze wydarzyc sie cos takiego, ze jedna osoba bedzie musiala zajac sie druga, a my wiemy, ze mozemy na siebie liczyc.
Przy poprzednich porodach bardzo chcial byc ze mna. Zalezalo mi na jego wsparciu i opanowaniu i taki byl i bardzo bylam mu wdzieczna za to, ze nie stal i nie patrzyl mi miedzy nogi, tylko stal przy glowie, trzymal za reke i wspieral, na tym mi zalezalo i wiem, ze teraz tez stanie na wysokosci zadania.

Vivienne dziekuje, ale powiem Ci, ze ja go rzadko chwale, aby sie zawsze bardziej staral ;-), ale roztrzepany tez jest, wiec o wszystkim musze pamietac ja :-)

Vivienne no to coreczka ci niespodzianke zrobila, jaka ona duza - super :-) a na kiedy mialas termin pierwszy?

goraco sie tu robi na watku :tak:

Ciril jestem bardzo ciekawa wiadomosci :tak:

a z tymi pomiarami z usg to tez rozie bywa, jak gin mierzyl glowke to byla wielkosciowo na 5 grudzien, jak brzuszek to na 25 listopad, jak kosc udowa to na 19 listopad (termin mam na 10 grudzien) a ogolnie waga wyszla 2500g, moj staraszy synek na usg przed porodem wazyl okolo 2500 a za pare dni sie urodzil i mial 3830...

Ostatnia edycja:
reklama
No więc na 100% jest dziewczynka:-) Wszystko z nią w porządku i waży 1927 g, według usg jest tydzień młodsza niż według om, więc ładnie pogoniła... Przepływy są extra. Łożysko II stopień. Ilość płynu owodniowego jest ok...
Tylko, że...
Jestem zagrożona porodem przedwczesnym. Zaczęła mi puszczać szyjka, niby jest długa, ale robi się rozwarcie od strony wewnętrznej i mam już prawie 1 cm:baffled: Przez weekend mam wyczyśić jelita (czopki i lactuloza) i jak w poniedziałek bóle w dole miednicy nie przejdą idę do szpitala... Na 100% dostanę wtedy sterydy i mogą mnie już nie wypuścić do końca ciąży. Lekarz chce żebym wytrzymała do minimum 37 hbd.

Do góry