reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Sami z @ na 1.12, z innych pomiarów usg były weekendy listopadowe 17-18 i 24-25 ;-) wiadomo że te pomiary to takie +/-, u nas jest spora rozpiętość między brzuszkiem (35tc) a główką (41 tc :szok:) i nie bardzo wiem, co mam o tym myśleć, ale czytałam po forach że niektórym tak pokazywało a dziecię rodziło się całkowicie zdrowe i "normalne".
Ale skoro waga Maluszka jest w sam raz, szyjka krótka, choć się jeszcze nie rozwiera, to może być szybciej niż myślałam :tak:
liczę że zaplanują mi tę cesarkę do ok. 20.11, no chyba że Bąbel nie wytrzyma :-) 9.11 dowiem się więcej, mam nadzieję.

Ciril trzymam kciuki za wytrzymanie do 37, gratulacje zdrowej córeczki :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Vivienne naprawdę super wieści i nie dziwię się że czujesz taki dreszczyk emocji bo ja czytając twoja relację również go czułam, że to już tak niebawem i będziecie w trójeczkę:-)
Ciril będzie dobrze zobaczysz, nic się nie martw, malutka musi jeszcze posiedzieć w brzuszku i na pewno tak będzie:tak:

ciril spokojnie, dasz radę :) najwazniejsze, że mała dobrze się rozwija :) ja też od 28 tc mam rozwarcie wewnętrzne ale jechałam do zeszłego tygodnia na fenoterolu, który naprawdę zdziałał cuda... tylko 2 tygodnie temu zmniejszyłam sobie dawkę i się zrobiło rozwarcie zewnętrzne na palec... teraz to może jest i większe bo przestałam się na maksa oszczedzać... jesteśmy już bezpieczni więc co los przyniesie to będzie :)
trzymam kciuki kochana! w najgorszym przypadku poleżysz w szpitalu ale mam nadzieję że jednak się bez niego obejdzie

Ciril ja z większym i tez wew. rozwarciem chodzę juz 2 mies. ;) i wcale nie leżę bo nie mam jak leżeć łykam nospę i magnez i tyle a szyjka była 3.5 tyg temu 2 cm. Mały jeszcze na złość mi głowę tak w dół wpycha że czasem wysiedzieć nie mogę tak gniecie:sorry2: Nie martw sie bo jeszcze przenosimy zobaczysz;-)

Ciril gratuluje zdrowej coreczki;-) a rozwarciem sie nie martw, do 37 juz bliziutko dasz rade;-) tu na rozwarcia wewnetrzne wogole nic nie daja, kobiety do pracy biegaja:sorry2: czesto sie ono wlasnie z ucisku maluszka na szyjke robi, proboj zawsze jak odpoczywasz miec nogi wyzej, powyzej bioder;-)

Dziewczyny trzymam kciuki za wytrwanie Waszych rozwarć jak najdłużej! :)

Ja dziś wybieram się na urodzinki do szwagierki. Pasy pomagają, więc mogę normalnie funkcjonować ;)

Juz zdaje realcje z wizyty. Dzis mielismy wczesna pobudke, bo najpierw musielismy pojechac odebrac moje wyniki, a potem do lekarza, a tam sie zeszlo. Wszystko w porzadku, synus okaz zdrowia i urody. Glowka w dol ulozony jest juz od dluzszego czasu.
Moja szyjka dalej zamknieta, brak rozwarcia, a to najwazniejsze, dlugosc- ma 1,3cm (wczesniej byla 1,5cm). Dalej mam nakaz oszczedzania sie i lezenia ile tylko sie da.

Synus wazy 2450g :). Z pomiarow termin przesuwa sie na 9 grudnia.

Przeplywy w porzadku, wody w porzadku, z lozyskeim wszystko ok.

Na ktg skurcze wyszly, ale delikatne, nie odczuwam ich, mam brac leki w dawce jak do tej pory i sie oszczedzac. Synus zaczal szalec jak lezalam pod ktg i tak wierzgal, ze wszystko przesuwal :).

Moje wyniki w porzadku. Najwazniejsze byly wyniki krwi. Z anemia borykam sie od dawna, wiec u mnie zawsze jest ponizej normy, ale ostatnio poziom hemoglobiny spadl za bardzo, mialam przepisane zastrzyki i pomogly, bo hemoglobina poszla w gore.

Nastepna wizyta na 17 listopada, jakby cos sie dzialo mam dzwonic.

Ciril gratuluje coreczki i trzymam kciuki, abys jak najdluzej wytrwala w dwupaku, napewno wszystko bedzie dobrze, a jak bedziesz musiala lezec w szpitalu to tez sie nie martw, bo napewno wszystko bedzie dobrze :-)

Ostatnia edycja:
Mam kilka pytań... Czy któraś z Was wie może jaki są skutki uboczne tych sterydów???

Mój lekarz ma obawy, bo wcześniej tego rozwarcia nie było, a teraz mimo leków się zrobiła, a do tego od tygodnia boli mnie nieustannie w dole brzucha tak, że praktycznie uniemożliwia mi to chodzenie. Poprzednio byłam na fenoterolu, ale jak się okazało, że mam cukrzycę, to mi dali cordafen, a teraz tego nie ma w ogóle w Pl:baffled: Fenoterolu nie mogę, bo mi cukry szybują wtedy, a to nie jest zbyt dobre dla dziecka i dla mnie:baffled:

reklama
Do góry