reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

A choroba ją wie. USG nie chciała zrobić, chociaż powiedziałam, że nie wiem co na to mój lekarz, bo on zawsze robi, no ale. Zobaczymy za tydzień. Mi się wydaje że jak minęło 2 tygodnie z kawałkiem to mogła robić, nie chciała się dać przekonać.
Może weźmie mnie na oddział i wypuści tuż przed porodem? :-D A jak nie to sobie pozwiedzam :cool2: Sama nie wiem, jak to będzie, ale kazała się spakować i naszykować na w razie co. Chyba, że się wszystko unormuje, to może mi wtedy daruje :confused:
Ja to mam szczęście, nie dość że cukier to jeszcze to nadciśnienie :-D Zostawiłaby mnie na oddziale żeby białko sprawdzać i ciśnienie, wszystko aby nie doszło do stanu przedrzucawkowego/zatrucia. Ja tam w sumie mogę leżeć, przynajmniej pod kontrolą, ale 3 tygodnie to trochę długo, może chociaż dziecię mi dopomoże i zjawi się szybciej :-D

Cóż ja teraz poradzę... czekać tylko przyszło, co ma być to będzie :tak:

reklama
Otóż to, a nawet jak będę musiała tam zostać 3 tygodnie - to jest 3 tygodnie bez prania, sprzątania, gotowania... :-D Plusy się zawsze znajdzie :cool2: Najważniejsze żeby Maryś zdrowa była i bez problemu zjawiła się na świecie :tak:

Viv Twoje , nciśnienie to jeszcze nie nadciśnienie hehehie wiem co ona od Ciebie chce, mnie w pierwszej ciąży skierowano na oddział w 33tc i lezałam do 40tc z tym że ja to dopiero miałam ciśnienie bo 140/180

Ja już odebrałam wyniki, mocz wyszedł bardzo dobrze, tylko morfologia jest nie najlepsza. Hemoglobina u mnie to 10,4 przy normie od 12. Kurcze muszę ją teraz podnieść, biorę żelazo raz dziennie po dwie tabletki, mam nadzieję że pomoże.

Dziewczyny a wy jaką macie hemoglobinę?

Viv będzie dobrze, trzymam kciuki :*

Ja po wizycie, ja zwykle pozytywnie nastrojona :tak:
Miałam na 17 ale u niej zawsze są opóźnienia (przynajmniej dużo czasu poświęca pacjentowi) ale obok siedziała dziewczyna i zagadnęła do mnie który to miesiąc ;-)
Pogadałyśmy sobie, co się okazało również się leczy na to co ja plus policystyczne jajniki, już 10 lat chodzi tu do endokrynolog a przyjeżdza z daleka ma ze 2 h :/
Tak więc zdałam sobie sprawę jakie to szczęśćie mieć takiego specjaliste w sumie pod nosem.
Mówiła że ma 2 dzieci i niestety ale na wszystkie się starała tyle co ja i przy kolejnym jest coraz gorzej...
Potem też mówiła że trzeba na wizyty jeździć i kontrolować tarczycę.
Fajnie bo zleciało czekanie.
Wyniki mam bardzo dobre:-) endo. mówiła że weszłam w najlepszy okres bo nawet jakbym teraz urodziła to dzieciątko sobie poradzi.
Pytała mnie o imię i mówiła że bardzo ładne i dobrze się kojarzy no i mało popularne więc nie ma kłopotu :-p
Mówi że wnukowi dali na początku roku Antoś to teraz same Antki :/
Kolejna ostatnia wizyta przed porodem 5 grudnia ;-)
Dużo z nią dziś porozmawiałam czy moje problemy mają jakiś wpływ na poród, czy genetycznie uwarunkowana jest szybkość porodu i takie tam różne sprawy bo ona jest dosłownie skarbnicą wiedzy:szok:
Pytałam też o znieczulenie co ona o tym myśli i mówiła negatywne rzeczy, ja też strasznie bym się bała tego "grzebania" w kręsołupie :/
Mówiła że jak mam duży próg bólu (aby spytać mame czy jej porody bolały) to nie mam się co martwić ...
Pytałam też co myśli o jechaniu do szpitala gdzieś dalej i ona powiedziała że by wybrała najbliższy...
No i znów mam mętlik i chyba do końca się nie zdecyduje :sorry2:

Misia ja mam 12, szybko na pewno to unormujesz ;)
ja mówiłam endo że mam krwinki białe podwyższone lekko i pewnie to przez przezębienie (tak mi gin mówiła jakoś) a ona że to jest w normnie i zawsze to u kobiet w ciąży jest podwyższone bo łożysko coś tam wydziela :p

Ostatnia edycja:
reklama
Fiolka to widzę, ze rzeczywiście bardzo miła wizyta dziś cię spotkała u pani doktor i co najważniejsze jak sama piszesz, dużo się dowiedziałaś.:-)
Martwię się tą hemoglobiną mam nadzieję, że naprawdę uda mi się ją podnieść. Twój wynik jest jak dla mnie imponujący.

Do góry