reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja mam hemoglobinę 14, zaczęłam łykać Sorbifer 1x dziennie jak miałam wynik 12,5, teraz łykam tabletkę co dwa dni i wszystko przynajmniej z tym w porządku. Chociaż coś :cool2:

reklama
Ja i tak mam teraz niską wcześniej miałam jeszcze lepszą aż gin była w szoku że takie świetne wyniki;-) ale teraz się boje jak mocz wyjdzie bo miałam bakterie jakiś czas temu .
a zapomniałam napisać że FT4 ładnie rośnie i utrzymuje się w normnie :-D Euthyrox dawka dalej 112.

No Misia u niej zawsze tak pozytywnie, jeszcze nie spotkałam takiego lekarza z prawdziwym powołaniem i dzięki niej się udało

Ostatnia edycja:
Ja mam hemoglobinę 14, zaczęłam łykać Sorbifer 1x dziennie jak miałam wynik 12,5, teraz łykam tabletkę co dwa dni i wszystko przynajmniej z tym w porządku. Chociaż coś :cool2:

Sorbifer super żelazo łykałam po oddaniu szpiku i po m-cu z poziomu 8 podskoczyło mi prawie na 14. Mój lekarz transfuzjolog powiedział że to najlepsze żelazo dostępne w tabletkach na rynku. I do dzisiaj mam zelazo w gornych granicach a przez ostatnie 10 lat mialam raczej dolne.

Ostatnia edycja:
vivienne dokładnie, najważniejsze żeby córeczka urodziła się zdrowa
fiolka to się cieszę, że zadowolona z wizyty jesteś

ja dziś też miałam wizytę, mała waży 2400 ;-)
lekarka pobrała mi ten wymaz na paciorkowca - mam nadzieje ze nic nie wykryją.
wystarczy, że u mnie hbs wyszedł dodatni :-(
no i oczywiście zapytała o wynik obciążenia glukozą - już myślałam że zapomni ... a ja nie zrobiłam tego badania :sorry2: no i muszę je zrobić teraz w sobotę, bo inaczej znowu zapomnę.
kolejna wizyta 15.11, bo potem ginekolożka idzie na urlop

Moja wizyta dopiero w poniedziałek i już się nie mogę doczekać. Wyniki morfo ogólnie mogą być. Tylko w moczu mam jakieś leukocyty, liczne bakterie i jeszcze coś tam :baffled: I nie wiem, czy powinnam się tym martwić :confused:

Miasia moja hemoglobina w 28 tc byla 9.8 lykalam przez mc tardyferon. Teraz iestem 3 tyg
Bez tab. Jutro odbieram morfolgie zobacze wynik. Plecam oprpcz tabl. Sok z buraka. Scierasz sirowego na tarce zalewasz letnoa woda. Przedzeszasz na sitku i pojesz szklanle dziennie.

Wróciłam od gina i wszystko ok jak na razie.
Mała waży 1767 g (+/- 400g) , ułożona główkowo , szyjka zachowana , łożysko I/IIstopień , AFI w normie. Wg USG to 31tc+3 dn natomiast wg OM 30tc+5 dni więc prawie tydzień różnicy.
Dostałam namiary do Pani która zakwalifikuje mnie do cc , także jutro wykonam telefon w tej sprawie żeby się zapisać.
Na kolejną wizytę mam zrobić już badania przedszpitalne czyli morfologię, mocz i ALAT. Kolejna wizyta za 4 tygodnie a później już co 2 tyg.

reklama
Do góry