reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja mam hemoglobinę 14, zaczęłam łykać Sorbifer 1x dziennie jak miałam wynik 12,5, teraz łykam tabletkę co dwa dni i wszystko przynajmniej z tym w porządku. Chociaż coś :cool2:

reklama
Ja i tak mam teraz niską wcześniej miałam jeszcze lepszą aż gin była w szoku że takie świetne wyniki;-) ale teraz się boje jak mocz wyjdzie bo miałam bakterie jakiś czas temu .
a zapomniałam napisać że FT4 ładnie rośnie i utrzymuje się w normnie :-D Euthyrox dawka dalej 112.

No Misia u niej zawsze tak pozytywnie, jeszcze nie spotkałam takiego lekarza z prawdziwym powołaniem i dzięki niej się udało

Ostatnia edycja:
Ja mam hemoglobinę 14, zaczęłam łykać Sorbifer 1x dziennie jak miałam wynik 12,5, teraz łykam tabletkę co dwa dni i wszystko przynajmniej z tym w porządku. Chociaż coś :cool2:

Sorbifer super żelazo łykałam po oddaniu szpiku i po m-cu z poziomu 8 podskoczyło mi prawie na 14. Mój lekarz transfuzjolog powiedział że to najlepsze żelazo dostępne w tabletkach na rynku. I do dzisiaj mam zelazo w gornych granicach a przez ostatnie 10 lat mialam raczej dolne.

Ostatnia edycja:
vivienne dokładnie, najważniejsze żeby córeczka urodziła się zdrowa
fiolka to się cieszę, że zadowolona z wizyty jesteś

ja dziś też miałam wizytę, mała waży 2400 ;-)
lekarka pobrała mi ten wymaz na paciorkowca - mam nadzieje ze nic nie wykryją.
wystarczy, że u mnie hbs wyszedł dodatni :-(
no i oczywiście zapytała o wynik obciążenia glukozą - już myślałam że zapomni ... a ja nie zrobiłam tego badania :sorry2: no i muszę je zrobić teraz w sobotę, bo inaczej znowu zapomnę.
kolejna wizyta 15.11, bo potem ginekolożka idzie na urlop

Moja wizyta dopiero w poniedziałek i już się nie mogę doczekać. Wyniki morfo ogólnie mogą być. Tylko w moczu mam jakieś leukocyty, liczne bakterie i jeszcze coś tam :baffled: I nie wiem, czy powinnam się tym martwić :confused:

Miasia moja hemoglobina w 28 tc byla 9.8 lykalam przez mc tardyferon. Teraz iestem 3 tyg
Bez tab. Jutro odbieram morfolgie zobacze wynik. Plecam oprpcz tabl. Sok z buraka. Scierasz sirowego na tarce zalewasz letnoa woda. Przedzeszasz na sitku i pojesz szklanle dziennie.

Wróciłam od gina i wszystko ok jak na razie.
Mała waży 1767 g (+/- 400g) , ułożona główkowo , szyjka zachowana , łożysko I/IIstopień , AFI w normie. Wg USG to 31tc+3 dn natomiast wg OM 30tc+5 dni więc prawie tydzień różnicy.
Dostałam namiary do Pani która zakwalifikuje mnie do cc , także jutro wykonam telefon w tej sprawie żeby się zapisać.
Na kolejną wizytę mam zrobić już badania przedszpitalne czyli morfologię, mocz i ALAT. Kolejna wizyta za 4 tygodnie a później już co 2 tyg.

reklama
Do góry