reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja juz po wizycie...cukrzyca ciazowa...:-(
na dzien dzisiejszy ograniczenie cukrow i sprawdzanie przed i po posilkach poziom cukru...dostalam ze szpitala to cos do sprawdzania,paski i igly a jutro skocze do mojego lekarza po recepte na wiecej igiel i tych paskow;-)
nastepna wizyta za 2tyg a gdyby mi cukry skoczyly za wysoko to mam dzwonic i zrobia wizyte szybciej...insuliny na razie poki co nie musze brac :tak:
na usg wsio dobrze..ostatnio niby bylo za duzo wody wokol dziecka,ale dzisiaj lekarz stwierdzil,ze wody plodowe w normie...:tak:

reklama
dzieki dziewczyny...;**
i ciesze sie,ze na ostatniej wizycie trafilam na ''upierdliwa ''pania doktor...bo wczesniej zawsze bylo OK ;)
ich zdaniem,jak w rodzinie nie ma cukrzycy ,dwie ciaze przeszlam bez..to jest wsio oki...a jednak okazalo sie,ze nie jest oki...:no:
i dobrze,ze lekarka zalecila badanie z glukoza bo bynajmniej wyszlo co jest piec ,a tak to bym chodzila z ta cukrzyca nieswiadomo,ze ja mam ..

madlen79 nie są to do końca dobre wieści, ale zawsze mogło być gorzej. Dobrze że ktoś to zauważył w końcu, głowa do góry! Dasz radę!
Swoją drogą ja się zastanawiam czy u mnie wszytsko ok bo ten Antoś tak rośnie szybko.... a glukoze robiłam chyba jakoś w 23 tc i było ok ale mam takie mysli ze była robiona za wczesnie i że w sumie nie wiem czy ten wynik mozna traktować miarodajnie... oby do za 3 tygodnie ;-)

madlen naprawdę już jesteś prawie na finiszu więc całe szczęście nie będziesz musiała się długo męczyć z tą cukrzycą. Będzie dobrze, zobaczysz.

Ja po wizycie u diabetologa, cukry mam na czczo podwyższone, ale przyznałam sie ze w nocy pije mleko bo pomaga mi na zgagę i mi wybaczył :-D Zwiększył dawkę insuliny na noc.

Przepisał tez hormony euthyrox

Hej,
ja wróciłam od diabetologa. Jednak nie zrobiła mi usg, bo mój gin robił 2 tygodnie temu :dry:
2.11 mam u niego kolejną wizytę, a 9.11 kazała mi przyjść diabetolog. Mam powiedzieć swojemu, żeby usg nie robił, bo ona chce zrobić pod kątem cukrzycy. Ciekawe, co on na to. Jeśli się zgodzi na takie wyjście to zmarnuję kupę czasu na dojazd tylko po L4 :dry:

Za to w poradni znowu mi wyszło ciśnienie 140/90 :baffled: W domu mam jakoś normalnie i w ogóle za dnia czasem funkcjonuję jak zombie, wydaje mi się, że mam mega niskie a tu wszystko w okolicach i powyżej 120/80.

W każdym razie stwierdziła, że cukry są w miarę ok, mam parę pomiarów powyżej 130 i "mam je zbijać, chodzić, spacerować póki pogoda". Za to ciśnienie jej się nie podobało i kazała mi się naszykować na oddział, że jak przyjdę 9.11 to prawdopodobnie mnie już położy. Wszystko ok, tylko dalej nie wiem, jak to moje Dziecię leży, i jak mam doczekać jeszcze tych dwóch tygodni w niepewności ;-) No i na co się szykować. Myślałam, że będzie łatwiej ;-)

reklama
vivienne dobrze ze cukry w miarę dobre :) dziwne, że nie chciała Ci usg robić, ja bym się kłóciła:-D
na oddział 9 listopada już? a jak się Maryś przekręci to będziesz tak tam leżeć nie wiadomo ile?

Do góry