reklama
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Adgama na glukozę chyba wszystkim teraz każą iść... Kalendarium badań w ciąży | parenting.pl
Noukie to będzie to Streptococcus agalactiae – Wikipedia, wolna encyklopedia
Noukie to będzie to Streptococcus agalactiae – Wikipedia, wolna encyklopedia
bulkaasia ciągle słyszałam że usg nie jest zagrożeniem dla płodu i nie można go "przedawkować" ale tego nie wiem na pewno,
ja w każdym razie pewnie zaufałabym swojemu lekarzowi
ankka na pewno masz rację
a ja własnie pisząc to, myślałam o porodzie i niestety bardziej egoistycznie żeby łatwiej było urodzić
ale z tą budową coś jest, moja mama-była połozna- zawsze mi mówiła że będę miała łatwy poród bo mam dość szerokie biodra i z Julką poró trwał ok 2 godz. licząc od pierwszych bóli a jak się zaczęły parte to po 2-4 parciach młoda była już na świecie :-)
ja w każdym razie pewnie zaufałabym swojemu lekarzowi

ankka na pewno masz rację

mikaaa
Fanka BB :)
Wczoraj byłam na kontrolnym usg, gdzie lekarz sprawdzał mi to moje spojenie. No i dobre wieści. Jest poprawa
Pasy i oszczędzający tryb życia dają efekty. Mam się dalej oszczędzać a powinno być ok
Moja lekarka powiedziała dziś, że od ponad 5 lat nie miała takiego przypadku z rozejściem spojenia jak u mnie... Ale odetchnęła z ulgą, że jest lepiej, więc jest dobrze 
Byłam też na kontroli u endokrynologa, no i trochę podwyższył mi dawkę lekarstw, bo miałam złe wyniki.
No i mam do swojej "kupki" lekarstw dołożone kolejne, na moje "odwapnienie"... Ech... A potem się dziwić że mam taką zgagę jak tyle "piguł" w siebie pakuję :/
Ogólnie jestem zadowolona
Bo ze spojeniem jest lepiej, a ja odczuwam bóle dużo mniej, więc się cieszę 
30.10.12 mam umówione USG nr 3
Potem to już z górki
(oby) 
Byłam też na kontroli u endokrynologa, no i trochę podwyższył mi dawkę lekarstw, bo miałam złe wyniki.
No i mam do swojej "kupki" lekarstw dołożone kolejne, na moje "odwapnienie"... Ech... A potem się dziwić że mam taką zgagę jak tyle "piguł" w siebie pakuję :/
Ogólnie jestem zadowolona
30.10.12 mam umówione USG nr 3
Dziewczyny zamiast paciorkowiec mówcie po prostu GBS, bo od razu wiadomo o co chodzi i taki skrót wam wpiszą w karcie ciąży. Wymaz się pobiera przyjemniej niż cytologię, bo nie trzeba grzebać w szyjce, tylko pałeczką przejedzie po ściankach pochwy i gotowe. Mój gin mówi, że jak chociaż raz wyszedł GBS + to przy każdym porodzie podaje się antybiotyk. Bo nawet jak się na to przeleczy (chociaż większość lekarzy uważa że tego się nie leczy), to i tak się już jest nosicielem i w każdej chwili się to może uaktywnić. W pierwszej ciąży to miałam, teraz nie, ale i tak mam w karcie wpisane GBS+ i przy porodzie będzie antybiotyk
reklama