reklama
Sarka w piatek mialam usg i bez kilku gramow Mala wazyla 2600,nie wiem czy to duzo czy malo,ale przeciez kazde dziecko rosnie inaczej...dzieci rodza sie z mniejsza waga i z wieksza...
jutro ide na badanie z glukoza,poczekam jaki bedzie wynik
Lenka gratki :-)
jutro ide na badanie z glukoza,poczekam jaki bedzie wynik

Lenka gratki :-)
Witam słonecznie :-) bo u nas za okienkiem piękna pogoda
co do wagi naszych dzieciątek, to z usg lekarz nigdy nie określi tego dokładnie, zawsze trzeba brać pod uwagę jakąś tolerancję
ja np. na wynikach z usg mam podane że Synuś waży 1900 +/- 15% czyli może być prawie 300g lżejszy bądź cięższy- nie wiem co lepsze
lenka super, przynajmniej będziesz spokojnie czekać do następnej wizyty :-)
madlen79 trzymam kciuki za wyniki - na pewno będa dobre

co do wagi naszych dzieciątek, to z usg lekarz nigdy nie określi tego dokładnie, zawsze trzeba brać pod uwagę jakąś tolerancję
ja np. na wynikach z usg mam podane że Synuś waży 1900 +/- 15% czyli może być prawie 300g lżejszy bądź cięższy- nie wiem co lepsze

lenka super, przynajmniej będziesz spokojnie czekać do następnej wizyty :-)
madlen79 trzymam kciuki za wyniki - na pewno będa dobre

Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Z wagą wg usg jest tak, że daje +/- nawet do 500/600 g. Moja kuzynka rodziła niedawno, mówili jej że mała jest b. mała, urodziła się 3 kilowa panna, a dawali jej niecałe 2800 w 40tc. Dla porównania moja w 33 miała 2605g 
Muszę w piątek porobić badania, tym razem oprócz moczu i morfologii mam zrobić jeszcze białko całkowite, HBS i kreatyninę.
Łykam ten dopegyt na ciśnienie, ale sama nie wiem po co, jak mam normalne, przynajmniej wg mojego ciśnieniomierza
Cóż, podobno nie zaszkodzi.
Lenka gratulacje, trzymamy kciuki dalej

Muszę w piątek porobić badania, tym razem oprócz moczu i morfologii mam zrobić jeszcze białko całkowite, HBS i kreatyninę.
Łykam ten dopegyt na ciśnienie, ale sama nie wiem po co, jak mam normalne, przynajmniej wg mojego ciśnieniomierza
Lenka gratulacje, trzymamy kciuki dalej

liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Madlen79 aż zajrzałam do karty ciąży starszaka i mój w 33 tc+4 dni ważył 2217g więc niewiele mniej niż Twój. Także jakby dodac te 500g to byłby cięższy niż Twój i pewnie tak było. W 36 tyg ważył już 2776 g a w 38 tyg+4 dni 3226 g. Urodził się z wagą 3600g w 40tc+1/2dni. Myślę że USG zaniżało o jakieś 200g. Także nie masz się czym przejmować...
betiks
full time mummy :)
A ja umówiłam się z moją gin, że mam przyjść na wizytę 29.10 ale nie mogę się już zapisać, bo jest komplet, tak mi powiedziała paniusia z rejestracji
Ja muszę do niej iść z wynikami, poza tym 26 kończy mi się L4, więc też musi mi przedłużyć. W związku z tym zadzwoniłam do mojej doktórki i powiedziała, że i tak mam przyjść, przed zapisanymi pacjentkami, bo ona musi mnie zobaczyć z racji wysokości ciąży i w ogóle. I niech się pani z recepcji buja 

reklama