reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Sarka w piatek mialam usg i bez kilku gramow Mala wazyla 2600,nie wiem czy to duzo czy malo,ale przeciez kazde dziecko rosnie inaczej...dzieci rodza sie z mniejsza waga i z wieksza...
jutro ide na badanie z glukoza,poczekam jaki bedzie wynik :tak:
Lenka gratki :-)

Witam słonecznie :-) bo u nas za okienkiem piękna pogoda :tak:

co do wagi naszych dzieciątek, to z usg lekarz nigdy nie określi tego dokładnie, zawsze trzeba brać pod uwagę jakąś tolerancję
ja np. na wynikach z usg mam podane że Synuś waży 1900 +/- 15% czyli może być prawie 300g lżejszy bądź cięższy- nie wiem co lepsze :baffled:

lenka super, przynajmniej będziesz spokojnie czekać do następnej wizyty :-)
madlen79 trzymam kciuki za wyniki - na pewno będa dobre :tak:

Sami - to jest wymaz z pochwy
Jednak tak jak pisałam jest on bardzo ważny, rok temu wykryli go u znajomej w ciąży, antybiotyki nie zdążyły zadziałać, bo poród odbył się wcześniej i dziecko urodziło się z zapaleniem opon mózgowych :(

Z wagą wg usg jest tak, że daje +/- nawet do 500/600 g. Moja kuzynka rodziła niedawno, mówili jej że mała jest b. mała, urodziła się 3 kilowa panna, a dawali jej niecałe 2800 w 40tc. Dla porównania moja w 33 miała 2605g :-D
Muszę w piątek porobić badania, tym razem oprócz moczu i morfologii mam zrobić jeszcze białko całkowite, HBS i kreatyninę.
Łykam ten dopegyt na ciśnienie, ale sama nie wiem po co, jak mam normalne, przynajmniej wg mojego ciśnieniomierza ;) Cóż, podobno nie zaszkodzi.
Lenka gratulacje, trzymamy kciuki dalej :tak:

Madlen79 aż zajrzałam do karty ciąży starszaka i mój w 33 tc+4 dni ważył 2217g więc niewiele mniej niż Twój. Także jakby dodac te 500g to byłby cięższy niż Twój i pewnie tak było. W 36 tyg ważył już 2776 g a w 38 tyg+4 dni 3226 g. Urodził się z wagą 3600g w 40tc+1/2dni. Myślę że USG zaniżało o jakieś 200g. Także nie masz się czym przejmować...

A ja umówiłam się z moją gin, że mam przyjść na wizytę 29.10 ale nie mogę się już zapisać, bo jest komplet, tak mi powiedziała paniusia z rejestracji :wściekła/y: Ja muszę do niej iść z wynikami, poza tym 26 kończy mi się L4, więc też musi mi przedłużyć. W związku z tym zadzwoniłam do mojej doktórki i powiedziała, że i tak mam przyjść, przed zapisanymi pacjentkami, bo ona musi mnie zobaczyć z racji wysokości ciąży i w ogóle. I niech się pani z recepcji buja :evil:

reklama
Lenka super wiadomości, gratuluję i oby tak dalej
biggrin.gif

Dziewczyny ile jest dopuszczalnych usg? Bo ja miałlam już 4 razy a chciałabym jak będę w pl zrobic sobie u mojego ginka i nie wiem czy to nie za dużo.

Do góry