reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Super dziewczyny że wszystko okej.
Ja ostatnio rozmawiałam ze swoim ginkiem i powiedziałam mu że chciałabym aby poród rozpoczął się naturalnie i nie chce na tą chwile planować daty cesarki. Z Alanem miałam cc ale teraz chce siłami natury, mam nadzieje że nie bedzie do tego żadnych przeciwskazań, i że ciśnienia zbyt wysokiego nie bede miała.

reklama
Misia poprzednio o mało co aby nie byli mnie i Młodego...Później dostałam jeszcze krwotoku i mam wielkie blizny w środku...Ogólnie jest obawa,że w trakcie skurczył i partia może mi strzelić zrost na macicy,a wtedy to już akcja pt. Ratowanie życia bez względu na to co z dzieckiem...Dlatego od razu idę na stół...

Przepraszam za literowki ale pisze aktualnie że smartphone i on dziwnie zmienia:/

Ostatnia edycja:
Gratuluje udanych wizyt :tak:
U mnie taka lista jest (to się dowiedziałam)
Zgłaszając się do porodu należy zabrać:
- oryginał grupy krwi
- kartę przebiegu ciąży z wpisanym wynikiem HBS
-dowód osobisty i dokument potwierdzający ubezpieczenie
- wynik badania ogólnego moczu , morfologii i badania bakteriologicznego pochwy (wymaz) z ostatnich 3 tygodni

Rzeczy dla nowo narodzonego dziecka:
-3 kaftaniki batystowe( cienkie) + 3 kaftaniki bawełniane (ciepłe)
-3 pary śpiochów
-2 pary skarpetek , para rękawiczek
-2 czapeczki bawełniane
-2 pieluchy tetrowe
- pampersy 3-6 kg ok 10-15 sztuk
- mały kocyk

Rzeczy dla mnie:
-3 koszule nocne dla kobiet karmiących piersią
-pantofle
-ciepłe skarpetki
-majtki siatkowe poporodowe
-przybory toaletowe
-2 ręczniki

Fiolka ja bym tylko dopełniła Twoją listę dla mamy:
paputki ciepłe + laczki pod prysznic
szlafrok cienki
ręczniki - do krocza koniecznie ciemny, dla własnego komfortu
w przyborach toaletowych oprócz kosmetyków oczywistych dobrze mieć papier toaletowy, tantum rosa
do samego porodu balsam do ust, oliwkę/olejek - ażeby mąż nam umilał skurcze masażem ;)
no i tu zdania podzielone: podkłady poporodowe + wkładki laktacyjne, podkłady podobno dają, wkładki laktacyjne się mogą nie przydać, ale ja tam wolę mieć coś więcej niż jakby mi miało zabraknąć.

Wkłady poporodowe nie w każdym szpitalu dają najlepiej mieć swoje, i to nie jedna paczkę a ze 2-3 bo w domu też bedziesz ich używała i zmieniała nie tak jak podpaskę tylko prawie cały czas, bo będzie leciało nieźle.

w ddodomu używając już podpasek Bella tych bawełnianych i przewiewnych bo są wygodniejsze...Podkład si po 5 minutach reformować w taka kluske, co nie było zbyt komfortowe...

Vivienne jasne jeszcze to zabiorę:tak: swoją listę mam inną ta ze szpitala.
do miejsc intymnych słyszałam że lepsze jednorazowe ręczniki

Podkłady i podpaski w szpitalu są dostępne.

Dokłądnie Fiolka nie zapomomnij o laczkach pod prysznic ;) skarpetki zostawiłabym w domu, na oddziałach jest taki ukrop że opuchlizna mi w domu dopiero schodziła tam miałam ochotę zedrzeć z siebie skóre a zmarżluch jestem z natury, krocze fakt nahigieniczniej podcierać ręcznikami papierowymi a co do podkładów to teraz widziałam ostatnio na all jakies inny nowszy model PODKŁADY POPORODOWE ** MIDI **__HARTMANN__30 szt. (2692376173) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a majty to tylko siateczkowe wielorazowe:tak:

reklama
Hej :)
cieszę się, że u Was oki, u Nas także :)
KTG wyszło ok, wczorajsze USG także :)
wszystkie parametry w porządku, Jasia waży 1854g :)
Byłam z Mamą i Mężem i wszyscy troje mieliśmy łezki w oczach jak zobaczyliśmy Młodą na 4D:)
pozdrawiamy :) z uśmiechem Jasi: ---> uśmiech Jasi
Mąż twierdzi, , że Jasia na ostatniej fotce, złości się identycznie jak ja ;)

Załączniki

• Uśmiech Jasi.jpg
    Uśmiech Jasi.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 18
  • 1.jpg
    1.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 19
  • manuil katarzyna_10.jpg
    manuil katarzyna_10.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 21
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry