reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Super dziewczyny że wszystko okej.
Ja ostatnio rozmawiałam ze swoim ginkiem i powiedziałam mu że chciałabym aby poród rozpoczął się naturalnie i nie chce na tą chwile planować daty cesarki. Z Alanem miałam cc ale teraz chce siłami natury, mam nadzieje że nie bedzie do tego żadnych przeciwskazań, i że ciśnienia zbyt wysokiego nie bede miała.

reklama
Misia poprzednio o mało co aby nie byli mnie i Młodego...Później dostałam jeszcze krwotoku i mam wielkie blizny w środku...Ogólnie jest obawa,że w trakcie skurczył i partia może mi strzelić zrost na macicy,a wtedy to już akcja pt. Ratowanie życia bez względu na to co z dzieckiem...Dlatego od razu idę na stół...

Przepraszam za literowki ale pisze aktualnie że smartphone i on dziwnie zmienia:/

Ostatnia edycja:
Gratuluje udanych wizyt :tak:
U mnie taka lista jest (to się dowiedziałam)
Zgłaszając się do porodu należy zabrać:
- oryginał grupy krwi
- kartę przebiegu ciąży z wpisanym wynikiem HBS
-dowód osobisty i dokument potwierdzający ubezpieczenie
- wynik badania ogólnego moczu , morfologii i badania bakteriologicznego pochwy (wymaz) z ostatnich 3 tygodni

Rzeczy dla nowo narodzonego dziecka:
-3 kaftaniki batystowe( cienkie) + 3 kaftaniki bawełniane (ciepłe)
-3 pary śpiochów
-2 pary skarpetek , para rękawiczek
-2 czapeczki bawełniane
-2 pieluchy tetrowe
- pampersy 3-6 kg ok 10-15 sztuk
- mały kocyk

Rzeczy dla mnie:
-3 koszule nocne dla kobiet karmiących piersią
-pantofle
-ciepłe skarpetki
-majtki siatkowe poporodowe
-przybory toaletowe
-2 ręczniki

Fiolka ja bym tylko dopełniła Twoją listę dla mamy:
paputki ciepłe + laczki pod prysznic
szlafrok cienki
ręczniki - do krocza koniecznie ciemny, dla własnego komfortu
w przyborach toaletowych oprócz kosmetyków oczywistych dobrze mieć papier toaletowy, tantum rosa
do samego porodu balsam do ust, oliwkę/olejek - ażeby mąż nam umilał skurcze masażem ;)
no i tu zdania podzielone: podkłady poporodowe + wkładki laktacyjne, podkłady podobno dają, wkładki laktacyjne się mogą nie przydać, ale ja tam wolę mieć coś więcej niż jakby mi miało zabraknąć.

Wkłady poporodowe nie w każdym szpitalu dają najlepiej mieć swoje, i to nie jedna paczkę a ze 2-3 bo w domu też bedziesz ich używała i zmieniała nie tak jak podpaskę tylko prawie cały czas, bo będzie leciało nieźle.

w ddodomu używając już podpasek Bella tych bawełnianych i przewiewnych bo są wygodniejsze...Podkład si po 5 minutach reformować w taka kluske, co nie było zbyt komfortowe...

Vivienne jasne jeszcze to zabiorę:tak: swoją listę mam inną ta ze szpitala.
do miejsc intymnych słyszałam że lepsze jednorazowe ręczniki

Podkłady i podpaski w szpitalu są dostępne.

Dokłądnie Fiolka nie zapomomnij o laczkach pod prysznic ;) skarpetki zostawiłabym w domu, na oddziałach jest taki ukrop że opuchlizna mi w domu dopiero schodziła tam miałam ochotę zedrzeć z siebie skóre a zmarżluch jestem z natury, krocze fakt nahigieniczniej podcierać ręcznikami papierowymi a co do podkładów to teraz widziałam ostatnio na all jakies inny nowszy model PODKŁADY POPORODOWE ** MIDI **__HARTMANN__30 szt. (2692376173) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a majty to tylko siateczkowe wielorazowe:tak:

reklama
Hej :)
cieszę się, że u Was oki, u Nas także :)
KTG wyszło ok, wczorajsze USG także :)
wszystkie parametry w porządku, Jasia waży 1854g :)
Byłam z Mamą i Mężem i wszyscy troje mieliśmy łezki w oczach jak zobaczyliśmy Młodą na 4D:)
pozdrawiamy :) z uśmiechem Jasi: ---> uśmiech Jasi
Mąż twierdzi, , że Jasia na ostatniej fotce, złości się identycznie jak ja ;)

Załączniki

• Uśmiech Jasi.jpg
    Uśmiech Jasi.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 27
  • 1.jpg
    1.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 28
  • manuil katarzyna_10.jpg
    manuil katarzyna_10.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry