reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczyny czy któraś z Was miała obniżone wyniki wapnia w ciąży? Niby niewiele mniejsze mam wyniki, ale są poniżej normy... Myślę, że brak tarczycy też może się do tego przyczyniać. Pewnie dodatkowa suplementacja pomoże :) Nie będę się nakręcać :p
Wapń całkowityWapń całkowity1,99mmol/l norma (2,15 -
2,55)
L

Wapń zjonizowanyWapń zjonizowany0,97mmol/lnorma (0,98-
1,13)
L
Wyliczono dla pH=7,4

reklama
Hejka, a wiec bylam na wizycie....wszystko ok, te moje twardnienia narazie jakies falszywe alarmy powoduja;-) bo szyjka ladnie zamknieta 3,8 cm, w poniedzialek mam wrocic do pracy:sorry: i w czwartek znowu kontrola, jak sie bedzie skracac to wtedy juz lezec do konca ciazy;-)

Maluszek wazy kolo 1200 gr, wszystkie przeplywy i wody wraz z lozyskiem ok;-)

Ha... jestem...
Wizyta super... wszystko w porządku, po raz pierwszy lekarz był zadowolony.. Cesarkę będę miała pomiędzy 7 a 14 grudnia... czyli de facto zostało mi 8 tygodni:szok:https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2012-f453/terminy-i-wyniki-badan-usg-57828/#post9061305
Następna wizyta i usg 02.11... Ja pierniczę:eek::eek::eek:
Misia tam nie ma jakichś specjalnych wymogów... ale z doświadczenia ubranka dla dziecka (pieluchy mają) i oliwkę, no i smoka, jeżeli dziecko ma być osobno, a jeżeli z Tobą to wsio co Ci potrzebne do pielęgnacji...
Dla Ciebie: koszulę do porodu polecam ich, jak poczujesz się lepiej to wskoczysz w swoją; podkłady porodowe (bo głupio latać do dyżurki); majtki z siateczki (ale nie można ich mieć w trakcie obchodu), a reszta to jak zawsze jak się idzie do szpitala...

Nouke ciril super :) świetne wieści!!! jeszcze tylko troszkę:-)

Ja to właśnie koszmarnie wspominam te szpitalne obchody kiedy to trzeba się rozkraczać i pokazywać krocze i odchody na podpasce:shocked2::sorry2:

reklama
Do góry