reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczyny czy któraś z Was miała obniżone wyniki wapnia w ciąży? Niby niewiele mniejsze mam wyniki, ale są poniżej normy... Myślę, że brak tarczycy też może się do tego przyczyniać. Pewnie dodatkowa suplementacja pomoże :) Nie będę się nakręcać :p
Wapń całkowityWapń całkowity1,99mmol/l norma (2,15 -
2,55)
L

Wapń zjonizowanyWapń zjonizowany0,97mmol/lnorma (0,98-
1,13)
L
Wyliczono dla pH=7,4

reklama
Hejka, a wiec bylam na wizycie....wszystko ok, te moje twardnienia narazie jakies falszywe alarmy powoduja;-) bo szyjka ladnie zamknieta 3,8 cm, w poniedzialek mam wrocic do pracy:sorry: i w czwartek znowu kontrola, jak sie bedzie skracac to wtedy juz lezec do konca ciazy;-)

Maluszek wazy kolo 1200 gr, wszystkie przeplywy i wody wraz z lozyskiem ok;-)

Ha... jestem...
Wizyta super... wszystko w porządku, po raz pierwszy lekarz był zadowolony.. Cesarkę będę miała pomiędzy 7 a 14 grudnia... czyli de facto zostało mi 8 tygodni:szok:https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2012-f453/terminy-i-wyniki-badan-usg-57828/#post9061305
Następna wizyta i usg 02.11... Ja pierniczę:eek::eek::eek:
Misia tam nie ma jakichś specjalnych wymogów... ale z doświadczenia ubranka dla dziecka (pieluchy mają) i oliwkę, no i smoka, jeżeli dziecko ma być osobno, a jeżeli z Tobą to wsio co Ci potrzebne do pielęgnacji...
Dla Ciebie: koszulę do porodu polecam ich, jak poczujesz się lepiej to wskoczysz w swoją; podkłady porodowe (bo głupio latać do dyżurki); majtki z siateczki (ale nie można ich mieć w trakcie obchodu), a reszta to jak zawsze jak się idzie do szpitala...

Nouke ciril super :) świetne wieści!!! jeszcze tylko troszkę:-)

Ja to właśnie koszmarnie wspominam te szpitalne obchody kiedy to trzeba się rozkraczać i pokazywać krocze i odchody na podpasce:shocked2::sorry2:

reklama
Do góry