reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Ja tylko na chwilkę... chyba jestem ostatnia, ktora nie znała płci ale to już się zmieniło.
Będzie dziewczynka... Dżemila. Rozwija się prawidłowo, jest bardzo ruchliwa i do samego końca badania zakrywała swoją buźkę. Lekarz więcej czasu poświęcił na płeć niż na twarz a samo badanie trwało 40 minut :)

ruda-iza - gratuluje Córeczki :)
4madlen - aż tak źle z tą radomską SZ?
qrcze, mam zacząć panikować?,,,w czerwcu jak miałam się zapisać na amnio, to połowa szpitali nie odbierała tel :( w końcu udało mi się dodzwonić do CZD i tam (a raczej oni kierują na Starynkiewicza) miałam robione amnio, a Ty gdzie tam jeździsz? Kartę w CZD, więc może tam się wybiorę...? Ale te km...3mam &&& żeby odebrali tel w końcu.
Vivienne - daj znać jak tam kuzynka i jak Ją i dzidzię tak potraktowano,,,?

Iza gratulacje, Nathani, kciukasy :)

Kessi, kuzynka w końcu urodziła, 5 dni po terminie ;) Po tygodniu ponad spędzonym na Józefowie (tam trafiła, bo mała się okręciła pępowiną, a potem woleli je przetrzymać do porodu), w końcu podali jej wczoraj rano kroplówkę na wywołanie porodu, Marysia się urodziła o 17 :) Ze szczęśliwymi rodzicami jeszcze nie rozmawiałam, więc szczegółów porodu i traktowania nie znam, na pewno nie narzekali na opiekę przez cały czas pobytu tam. Jak tylko będę wiedzieć coś od strony technicznej to oczywiście dam znać :)

kessi w radomskim szpitalu byłam raz i nie bylam zadowolona, ale nasłuchałam się tez niezbyt pochlebnych opinii wiec wolę dmuchac na zimne... jak studiowałam w Krakowie to Radom znany był z niechlubnej słuzby zdrowia - do dzis nie mam pojecia dlaczego... i to na dwóch uczelniach panowal taki pogląd...
Mam koleżanki, które są zadowlone z porodów radomiu, ale prawda jest taka, że one nie miały powikłań żadnych a te co miały to przestrzegają mnie z całych sił... koleżanka urodziła w 29 tc mimo iż od 27 tc była w szpitalu... wiesz co jej podawali na podtrzymanie?! ASPARGIN! (czyli magnez z potasem) Fenoterolu tu nie stosują a jest jednym z najskuteczniejszych leków w zagrożonej ciąży... zresztą te pielegniarki u nas są jakieś naburmuszone (oczywiscie sa wyjątki) łaskę robią ze pracują a ja jestem trudnym pacjentem bo do mnie trzeba cierpliwosci, ja musze wszytsko wiedziec co sie ze mna dzieje i zadaję stos pytan zawsze...
Ja na wizyty chodzę do dr bator-gregorczyk prywatnie i bede rodzic u niej w szpitalu w warszawie na madalinskiego... jak dobrze pójdzie to moze nawet ona mi cesarke zrobi a jak nie to juz mi wszytsko jedno... byłam tam raz na kontroli- personel mily uśmiechniety tłumacza wszystko (choć pewnie tu tez zdarzaja sie wyjatki) także ja jestem zderterminowana i jade do warszawy ;)

ps. dodzowniłam sie dzisiaj po 1,5 godziny nieustannych prób i jestem zapisana na ta kwalifikacje do cc ;)

reklama
Aspargin? nie wiadomo czy śmiać się czy płakać... chyba sporo z nas ma z tym do czynienia przy okazji skurczów łydek, ale żeby na podtrzymanie..? Hm.

4madlen kciuki za pomyślną kwalifikację, wydaje mi się, że nie masz się czym martwić, skoro masz problemy z miednicą plus Antka na pupie, nikt nie da Ci rodzić dziecka ułożonego pośladkowo.

Do góry