reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Moj maluch wydaje mi sie ze tez lezy poprzecznie.
Wpiatek mam wizyte ale na pewno sie tego nie dowiem bo na przychodni nie ma usg. Zr eszta ten noj lekarz mnie derwuje. Wizyta trwa krotko. Nim wejde to juz wychodze.

To jak juz tu czytam to napisze tutaj :-p
Liwus kciukasy za wizyte :-)
Hmmm o ile mnie pamięć nie myli, dziś jeszcze któraś Mamusia miała wizytować... Tylko nie pamiętam która....:eek: Ale mimo wszystko trzymam kciuki :-p

Ania, Asia super wieści :-)

I widzę, że prawie u wszystkich maluszki główką w dół ustawione, a mój pomimo wiercenia się cały czas poprzecznie ułożony :-(
no nie wiem :-p Mój na każdej wizycie dupką w dół był, raz tylko główką na dół na badaniu 4D ale lekarz wtedy nieźle brzuch poszturchał aby buzię pokazał ;-) może się obraził za to :-D
Czuje go inaczej od kilku dni, chyba jakoś się ułożył inaczej ale nie mam pojęcia jak bardzo wysoko go czuję pod żebrami

Byłam na wizycie i rezultat jest następujący:
Szyjka zachowana , 4 palce nad , Dzidzia ułożona główkowo. Łożysko II stopnia . Waga Małej 1074 g . Termin przesunięty o kolejny jeden dzień do przodu czyli dzisiaj zaczęłam 29 tc. Różnica między terminem porodu a wymiarem obwodu brzuszka jest prawie 2 tyg bo AC wynosi 21,7 co odpowiada 26tci2d. Poza tym wszystkie badania mam mieć wykonane do 34tc także następna wizyta 25.10 na którą mam zrobić PTA później dostanę skierowanie do psychologa na rozmowę nt. mojego porodu i tam zapewne ostatecznie zostanie ustalona data 17.12.12 na dzień porodu.. Także jeszcze pewnie z 3-4 wizyty u gina.

Ponadto wszystko ok . Dzidzia pokazała piękną buziulkę i ssała paluszka. Mężulek zadowolony że widział córunię :-)

liwus super że z córcią wszystko okej :)
Ja wizytuje dopiero 16.10 a usg mam 15.10
Mam wrażenie ze malutka położona jest poprzecznie bo czuję jak mnie kopie z prawej strony a rączkami smyra z lewej.

reklama
Misia ja miałam KTG w I ciązy pod koniec i dla mnie to było strasznie nudne :zawstydzona/y:
Lilli lekarka ponownie potwierdziła dziewuszkę , a czuję ją głównie na dole brzucha w podbrzuszu więc chyba gilgocze mnie swoimi malutkimi paluszkami u rączek ale powyże w brzuch też dostaje kopniaki ale mniej niż na dole:-)

Do góry