reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Temat wspomnieniowy, watki połaczone z czasu naszych ciąż.

No brzucho zaraz po porodzie nie stety nie jest płaskie. Troche czasu trzeba zeby wrócił do formy. Przede wszystkim na poczatku musi sie macica skurczyc ( pod koniec ciazy wazy koło 1 kg - normalnie około 50-60 g). Najszybszy efekt dadzą cwiczenia jak juz bedzie mozna. Ale najwazniejsze ze powrót do naszych figur sprzed ciąży jest mozliwy, trzeba tylko troche czasu i ciwerpliwosci.

reklama
dokladnie dziewczyny przeciez obkurczanie macicy moze trwac do 6 tygodni ... wiec co tu duzo mowic ... nie zdrowe jest wmawianie sobie ze jak urodzimy to brzuchy beda jak przed ciaza .... beda mniejsze takie smieszne flaczki .... ;D ;D ;D

ale z tym da sie zyc ... a od nosnie gmnastyki przy maluchu to szybko brzus bedzie powracac - oprcz tego nic nie dzieje sie samoistnie ... trzeba dbac o siebie ... odpowiednie jedzenie ... ruch ... no i sciskanie sie pasem ... a wtedy napewno bedzie ok ... :laugh:

U mnie 110 cm :) A co do wyglądu po porodzie, to chyba tylko brzuch wyglada na 5 miesiąc (dopóki się nie obkurczy), bo reszta to już naprawdę sprawa indywidualna, jedna zrzuci 20 kilogramów w kilka tygodni, inna będzie się męczyła rok, a jeczez innej one zostaną. C'est la vie ::)

----
oczywiście MY szybciorem wrócimy do formy :D

HHmmm ja się zgadzam w 100% z Agatka....MY wrócimy do formy szybko...heheh( moje 25kg)....ja mam zamiar wyciskać z siebie siódme poty jak będzie trzeba....a wogóle to ja mam nad soba jeszcze presje....otoczenia....hihi bo wszyscy którzy mnie znają...mówią,że mam się nie martwić,że tyle przytyłam.....bo jak mnie znają to szybko wrócę do normy.....i jak tu nie wrócić...heheh ;D

czesc Brzucholki - i ja do was dolacze ... niech tylko mezus z pracy wroci i powstawia tez foty bo ja zleona jestem na calego ... ;D

ale macie super brzuszki ... eheheh wiecie i ja mam mega wielkiego brzucha hahah nie jestem sama jak sie okazuje ;D

gumecka nie martw sie figura - najwazneijsze zeby dzidzia urodzila sie zdrowa ... a do figury wrocisz jak bedziesz dbac o siebie ... NOSEK DO GORY NASZ WIELORYBKU - ;)

NA mnie maz mowi O B E L I K S :D

Dawidowa ja tez rosne i rosne ;D

Chyba zaczelam 9 miesiac jak sie nie myle ;)

Kurcze juz wiem czemu nogi mnie tak bola, zawsze dzwigalam tylko 55kg a teraz az 71kg wiec jak maja nie bolec a kolana to juz w ogole odmawiaja posluszenstwa.

To ja z moim brzuszkiem w 36tc.

ja36tc4pr.jpg

reklama
Do góry