reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Temat wspomnieniowy, watki połaczone z czasu naszych ciąż.

reklama
Witam mamuski - ja już jestem po porodzie i szczerze mówiąc dziwię się, że lekarze was nie informuję, że bardzo często kiedy zaczyna się poród organizm sam się czyści i nie ma potrzeby robić lewatywy. Mnie jak tylko odeszły wody płodowe natychmiast musiałam iśc do toalety. Kiedy przyjechałam do szpitala ( mąz ogolił mnie wczesniej w domku) połozna zapytała czy byłam mnie przeczyściło i jak potwierdziłam to nikt nie mówił o lewatywie. W czasie porodu nie stało sie nic czego mogłabym się krepowac więc wystarczy jak organizm sam zadziała.

Kupiłam już tą enemę za 5zł i mam zamiar sama zrobić sobie lewatywkę w domku,zawsze to lepiej niż jakbym musiała przez to przechodzić w szpitalu
Tylko boję się czy będę miała na to czas bo jak wody mi odejdą to trzeba lecieć od razu do szpitala!
Mam nadzieję że najpierw dostanę skurczy i będę mogła to wszystko zrobić sama w domu
No i oczywiście podgolić się żeby w szpitalu jakaś położna mnie nie zacięła

ja tez slyszalam ze organizm sam sie oczyszcza przed porodem ale czy przed cc tez? E tam ja juz mialam w szpitalu dwa razy robiona lewatywe i zyje ;)

Mi sie przed porodem organizm nie oczyscil a jak chcialam zaaplikowac sobie czopek to mi wypadal przez skurcze :laugh:

No...może to już ostatnie hihi...
39,2 t.c.
392tc4ka.jpg

Słyszałam od kilku koleżanek że jak chce się wywołać poród to dobrze jest odbyć stosunek,podobno to pomaga
Aha i słyszałam też że po stosunku poród może trwać krócej i szbciej przebiegać,co Wy na to dziewczyny,czy to prawda czy takie tylko gadanie?

reklama
Mi położna powiedziała, że najlepszą domową metodą na przyspieszenie porodu to kochanie się z mężem (ok 3 dni przed terminem porodu) i na pewno tak zrobię, męskie nasienie rozluźnnia szyjkę macicy oraz powoduje skurcze. Dlaczego mam nie spróbować?przyjemne z pożytecznym :)

Do góry