reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Temat wspomnieniowy, watki połaczone z czasu naszych ciąż.

reklama
Witam mamuski - ja już jestem po porodzie i szczerze mówiąc dziwię się, że lekarze was nie informuję, że bardzo często kiedy zaczyna się poród organizm sam się czyści i nie ma potrzeby robić lewatywy. Mnie jak tylko odeszły wody płodowe natychmiast musiałam iśc do toalety. Kiedy przyjechałam do szpitala ( mąz ogolił mnie wczesniej w domku) połozna zapytała czy byłam mnie przeczyściło i jak potwierdziłam to nikt nie mówił o lewatywie. W czasie porodu nie stało sie nic czego mogłabym się krepowac więc wystarczy jak organizm sam zadziała.

Kupiłam już tą enemę za 5zł i mam zamiar sama zrobić sobie lewatywkę w domku,zawsze to lepiej niż jakbym musiała przez to przechodzić w szpitalu
Tylko boję się czy będę miała na to czas bo jak wody mi odejdą to trzeba lecieć od razu do szpitala!
Mam nadzieję że najpierw dostanę skurczy i będę mogła to wszystko zrobić sama w domu
No i oczywiście podgolić się żeby w szpitalu jakaś położna mnie nie zacięła

ja tez slyszalam ze organizm sam sie oczyszcza przed porodem ale czy przed cc tez? E tam ja juz mialam w szpitalu dwa razy robiona lewatywe i zyje ;)

Mi sie przed porodem organizm nie oczyscil a jak chcialam zaaplikowac sobie czopek to mi wypadal przez skurcze :laugh:

No...może to już ostatnie hihi...
39,2 t.c.
392tc4ka.jpg

Słyszałam od kilku koleżanek że jak chce się wywołać poród to dobrze jest odbyć stosunek,podobno to pomaga
Aha i słyszałam też że po stosunku poród może trwać krócej i szbciej przebiegać,co Wy na to dziewczyny,czy to prawda czy takie tylko gadanie?

reklama
Mi położna powiedziała, że najlepszą domową metodą na przyspieszenie porodu to kochanie się z mężem (ok 3 dni przed terminem porodu) i na pewno tak zrobię, męskie nasienie rozluźnnia szyjkę macicy oraz powoduje skurcze. Dlaczego mam nie spróbować?przyjemne z pożytecznym :)

Do góry