reklama
SIABA
Fanka BB :)
Witam mamuski - ja już jestem po porodzie i szczerze mówiąc dziwię się, że lekarze was nie informuję, że bardzo często kiedy zaczyna się poród organizm sam się czyści i nie ma potrzeby robić lewatywy. Mnie jak tylko odeszły wody płodowe natychmiast musiałam iśc do toalety. Kiedy przyjechałam do szpitala ( mąz ogolił mnie wczesniej w domku) połozna zapytała czy byłam mnie przeczyściło i jak potwierdziłam to nikt nie mówił o lewatywie. W czasie porodu nie stało sie nic czego mogłabym się krepowac więc wystarczy jak organizm sam zadziała.
Kupiłam już tą enemę za 5zł i mam zamiar sama zrobić sobie lewatywkę w domku,zawsze to lepiej niż jakbym musiała przez to przechodzić w szpitalu
Tylko boję się czy będę miała na to czas bo jak wody mi odejdą to trzeba lecieć od razu do szpitala!
Mam nadzieję że najpierw dostanę skurczy i będę mogła to wszystko zrobić sama w domu
No i oczywiście podgolić się żeby w szpitalu jakaś położna mnie nie zacięła
Tylko boję się czy będę miała na to czas bo jak wody mi odejdą to trzeba lecieć od razu do szpitala!
Mam nadzieję że najpierw dostanę skurczy i będę mogła to wszystko zrobić sama w domu
No i oczywiście podgolić się żeby w szpitalu jakaś położna mnie nie zacięła
reklama
C
Conchi
Gość
Mi położna powiedziała, że najlepszą domową metodą na przyspieszenie porodu to kochanie się z mężem (ok 3 dni przed terminem porodu) i na pewno tak zrobię, męskie nasienie rozluźnnia szyjkę macicy oraz powoduje skurcze. Dlaczego mam nie spróbować?przyjemne z pożytecznym