Wczoraj na szkole rodzenia rozmawiałam z położną na temat skurczów i powiedziała mi,że na tym etapie ciąży w ciagu doby może ich być nawet 20. Powiedizała mi też, że przy fenoterolu raczej leżeć. Co do homeopatii to po pierwsze musi byc dobrana indywidualnie i przez lekarza, który sie tym zajmuje. Po drugie musi byc zazywana na czysta śluzówkę np pół godizny przed albo pół godziny po jedzeniu, no i npnie wolno żuć gum miętowych podobnie past do zębów miętowych bo olejek miętowy może wpływać na działanie tych leków. To są informacje jakie pamiętam ze studiów (farmacja) i z późniejszych szkoleń. Pozdrawiam.
reklama
[b]Karola[/b] cieszę się ,że u Ciebie się poprawiło....ja właśnie wróciłam od gina i niestety nie mam dobrych wieści...dostałam leki na podtrzymanie ciąży i muszę niestety leżeć i to plackiem najlepiej nogami do góry bo jak nie to czeka mnie poród przedwczesny... .....i tak cudem uniknęłam szpitala.....także humorek mi się niestety zepsuł....więc idę leżeć ...pa
hej Wronka!
bardzo mi przykro , że werdykt lekarza nie był za optymistyczny. Wiem co to znaczy leżeć bo trochę poleżałam w ciąży.
Wiem , że w sumie pewnie niewiele rzeczy jest Cie w stanie pocieszyć teraz ale mam nadzieję , że przy kolejnej wizycie okaże się , że jest lepiej i spacerki sa możliwe.
W moim przypadku tak było poleżałam i moge troszkę wrócic do normalności.
Ja dzisiaj tez leżę jakos sie tak przyzwyczaiłam. Nie jesteś sama.
Pisz jak najwięcej to czas szybciej leci.
trzymamy z kciuki za Was
bardzo mi przykro , że werdykt lekarza nie był za optymistyczny. Wiem co to znaczy leżeć bo trochę poleżałam w ciąży.
Wiem , że w sumie pewnie niewiele rzeczy jest Cie w stanie pocieszyć teraz ale mam nadzieję , że przy kolejnej wizycie okaże się , że jest lepiej i spacerki sa możliwe.
W moim przypadku tak było poleżałam i moge troszkę wrócic do normalności.
Ja dzisiaj tez leżę jakos sie tak przyzwyczaiłam. Nie jesteś sama.
Pisz jak najwięcej to czas szybciej leci.
trzymamy z kciuki za Was
Cześć dziewczynki, jak sie czujecie? Ja od kilku dni nie biorę fenoterolu - lekarz powiedział że mogę odstawić, bo mi się skurcze uspokoiły. Czuję się dobrze, praktycznie nie mam juz skurczy tzn. mam może 3-4 dziennie ale lekarz powiedział, że to normalne. Generalnie jeszcze mam się oszczędzać, polegiwać no i nie biegać po sklepach, hi, hi ....
Hej dziewczyny....Karola...nie martw się ...ja wogóle chodzić nie mogę...a jeszcze nic ..nie kupiłam...no oprócz skarpetek różowych ...bo takie słodkie były...także z ciuszków nie mam nic...przewijaka nie mam..ani kosmetyków..ani wózka..wogóle nic...tzn. łożeczko mam ..od znajomych...co prawda moja mam powiedziała ,że mam się nie martwić ,że jakby co to mam zrobić listę a ona wszystko kupi z moim mężem...teściowa się zadeklarowała ze poprasuje wszystko...i mąż mi mówi że skoro tak się wszyscy oferuja z pomocą to mam się nie martwić...a ja wybuchnęłam płaczem...i wiecie co ...on nie wiedział o co mi chodzi...i musiałam mu wytłumaczyć...że ja chce to wszystko sama zrobić...,żę jestem wdzięczna za pomoc ...ale to ja będę matką a nie one...ale mam nadzieję...że zdąże...liczę na to...tak sobie myślę...że jak teraz poleżę ...to dotrwam do 37..38 t.c..i wtedy pójdę na zakupy...wtedy niech się dzieje co chce....w końcu już dzidzia będzie donoszona...
Ja też nie mam jeszcze wielu rzeczy i tak sobie myślę że też dotrwam do 37 tygodnia i potem to już polecę kupować. U mnie też wszyscy oferuja swoją pomoc - ale wiadomo, że ja chcę wszystko sama kupić. Jeśli mieszkacie w Warszawie to polecam sklep w Babicach Starych (najlepiej jechać w ciągu tygodnia bo w sobotę jest tam straszny ruch) - można tam dostać wszystko - i dla mamy i dla dziecka, a przy tym dosyć tanio - no i podstawowa sprawa - jest tam sporych rozmiarów narożnik, więc jest gdzie usiąść, a mąż może tylko donosić...POZDRAWIAM, KAMILA.
reklama
Kamila...hihi dzięki na namaiary sklepu...ale raczej nie skorzystam bo jestem z Bydgoszczy...ale znalazłam już sklep..(samoobsługowy)...co jest dla mnie zaletą bo mogę sama wszystko wybierać...i też jestw nim wszystko ...od smoczków po wózki...i od kremów na rozstępy...po laktatory itp.......także jak już się wyleżę ..to później daleko chodzić nie będę musiała...w jednym sklepie wszystko...na całe szczęście... ;D..POZDRAWIAM