reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Temat wspomnieniowy, watki połaczone z czasu naszych ciąż.

Hejka....a ja leżę...leże i leże...łykam no-spę forte...a raczej łykałam bo lekarz mi zapisał tylko na 10 dni...biorę jeszcze te leki na podtrzymanie które mi przepisał....a skurcze jak mam tak mam...tylko z mała róznicą...kiedyś miałam je w dolnej części brzucha....a teraz na samym środku....czy wy też tak macie ...bo ja już z tego wszystkiego głupieje a mój gin....jest taki dziwny ze z niego nic wyciagnąć nie można....

reklama
co do brzuszka to aktualnie moj w obwodzie ma 104cm jakis taki strasznie do przodu jest :laugh: a jeszcze 2 m-ce!~!!
a z tym wygladem to naprawde wiele zalezy od tego jak sie ubierzemy mozna sie niezle zamaskowac lub uwydatnic... zalezy co komu sie podoba ;)
a oto i brzucholek:
joasia61th.jpg

p4080032copy2zx.jpg

Malutkie macie te piłeczki! Ja mam w brzuszku 107 :) ale spokojnie wchodzę w bluzki sprzed ciązy, mimo, że zawsze nosiłam dośc obcisłe (Dawidowa,a czemu Ty masz takie krótkie w stanie te spodnie? Tam na brzuchu powinien być taki pas z materialu, wtedy kazda bluzka pasuje!). .
A co do firmy ma-ma, to nie wiem, skąd oni wzięli te ciuchy do sesji z Aletką, bo w ich sklepie firmowym w Arkadzie (pod mostem Poniatowskiego) jest kompletny badziew >:D Przypuszczam, ze to były tylko szczytne plany, a do produkcji weszło zupełnie co innego. Mimo to polecam ten sklep Warszawiankom, bo są w nim także ubrania 9fashion, bardzo fajne, a vis-a-vis jest komis ciuchów ciążowych, gdzie można kupić końcówki serii (i rzeczy uzywane, ale tych nie oglądałam) i rózne pierdółki typu rajstopy, a obsługuje bardzo biegły w temacie i sympatyczny pan :)
Kupowania przez internet raczej nie polecam, no chyba, ze ktoś naprawdę nie ma dostępu do sklepu ciążowego, te ciuchy jednak inaczej leżą, mają inną rozmiarówkę i TRZEBA je przymierzyć. Ja na przykład przytyłam w ciąży już 15 kg, a w 9fashion mam rozmiar S, nigdy bym na to sama nie wpadła :D
Co do bluzek to polecam dzial ciążowy w H&M, są świetne topy, t-shirty i sweatshirty, ktore spokojnie będziemy mogły nosić po ciąży, bo są elastyczne.

No dobra...w końcu i ja mogę się pochwalić moim brzucholkiem...a raczej wielkim brzucholkiem hihi 116cm....a jest to 34 t.c....zdjęcie zrobione dzisiaj....do przodu 22kg...które głownie weszły w brzuch...ręce..nogi...iii niestety twarzyczkę...

Cześć Dziewczyny! Jak tam z Waszymi skurczami? Mnie się znowu nasiliły. Od dwoch tygodni nie biorę fenoterolu, na początku było w miarę dobrze (do 6 skurczy dziennie) ale niestety od czwartku znowu się nasiliły. Idę jutro do lekarza i pewnie znowu skończy się na fenoterolu, aaa dodatkowo wyszły mi jeszcze liczne bakterie w moczu (czy ktoś wie co to może być? czy przebyte przeziębienie mogło mieć na to wpływ?). Pozdrawiam

Hej dziewczyny!

Ja mam skurcze cały czas pomimo brania fenoterolu. Są dni że mam kilka na godzinę a są dni kiedy mam je non stop tak mi się przynajmniej wydaje.
Jutro też mam wizytę i zobaczę jakie będa efekty tych skurczów. Obym nie musiała leżeć bo bedzie ciężko . Już się wyleżałam w ciąży.
Zobbaczymy i pozdrawiamy

Ja cały czas łykam fenoterol no i staram się dużo odpoczywać, ale czasami przecież muszę coś w domciu zrobić. Chociaż jak dłużej pochodzę lub coś porobię to łapią mnie skurcze :(
Kamila liczne bakterie w moczu nie muszą oznaczać niczego złego. Jeżeli nie czujesz pieczenia przy oddawaniu moczu, nie masz upławów to jest Ok.

reklama
Wronka brzusio duzy, bidulko jak ty sie trzymasz na nozkach?
Ja to taki malusi a i tak wszyscy na mnie grubaska wolaja ;D

Do góry