reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Temat wspomnieniowy, watki połaczone z czasu naszych ciąż.

Hej:)dawno mie nie bylo:))u mnie takie skurcze wystapily ok.24-25 t.c.,a w zasadzie byly troche inne bo bardzo bolaly i jak sie okazalo skrocila mi sie juz szyjka macicy i tzrba bylo lykac i no-spe i magnez i fenoterol byl zapisany jakby co.Na szczescie one minely po solidnym wypoczynku i teraz jest ok:))przynajmniej ze skurczami:))moj lekarz powiedzial,ze najlepiej pomaga wypoczynek czyli L-4 i chbya ma racje.
Pozdarwiam

reklama
Witam!!
Mam pytanie do przyszłych mam.Czy któraś już chodzi lub zapisała się do szkoły rodzenia?Szukam dobrych szkół w Gdańsku!! ::)

Cześć dziewczynki, jestem ciekawa jak tam z waszymi skurczami? Ja póltora tygodnia temu dostałam fenoterol i zalecenie żeby raczej leżeć( bo skurcze były juz coraz częstsze) no i powoli odpuściły, a od trzech dni praktycznie w ogóle już ich nie odczuwam - może dwa lub trzy dziennie. Aha - no i mogłam już zmniejszyć dawkę fenoterolu z 4 x 1 tabl do 4 x 1/2 tabl.
Pozdrawiam.Kamila

U mnie tez wystepuja te skurcze, ale raczej rzadko i na chwile. Lekarz powiedzial, ze na razie nie musze sie martwic, bo wszystko jest w porzadku. Pozdrawiam...

U mnie się uspokoiło. Biorę ten magnez zapobiegawczo i nie męczą mnie ani skurcze ciążowe ani skurcze łydek. Oby tak dalej...

cześć przyszłe mamuśki!

Jestem w 28 t.c. i od ponad tygodnia mój brzuszek robi sie twardy ale dosyć często bo co kilka , kilkanaście minut. lekarz od razu zapisał mi fenoterol, isoptin, magnez no i pobyt w łóżku.
Mam pytanie czy któraś z Was też musiała leżeć biorąc fenoterol? Bo ja nie mogę znieść tego leżenia bo mam tyle energii w sobie no i musiałam zrezygnować z pracy już.
dzięki za szybką odpowiedź

ja tez łykam fenoterol co 6h na zminę 1 tabletka i 1/2 tabletki. jak na razie obywam się bez isoptinu. Do tego magnez 2 x dziennie, nospa forte3xdziennie. Tez mam sie raczej oszcędzć chociaż mam pozwolenie na krótkie spacery. Staram sie około 5 godzin w ciągu dnia poleżeć. Mi brzusio twardniał ale nie tak czesto jak Tobie. Jak biorę fenoterol czasami też się zdarza ale raczej jak więcej pochodzę. Poza tym chyba jeszcze Aletka i Muchgrab są na fenoterolu. Pozdrawiam

reklama
to widze, że ja mam dość często skurcze bo mi brzusio twardnieje pare razy w ciągu dnia...zdarza się nawet że mam trzy skórcze w przeciągu 20min. ale mam tak od dawno a lekarz kazał mi tylko od czasu do czasu brać no-spę...a drugi kazał jeszcze leżeć (ale to ze wzgledu na krótką szyjkę)...jak tak czytam ,żę wy bierzecie jakieś tabletki to az się przestraszyłam tymbardziej ze z dnia na dzień skurczybyków przybywa...dobrze ze idę na wizytę w przyszłym tygodniu to się zapytam co jest grane...Pozdrawiam

Do góry