reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Temat wspomnieniowy, watki połaczone z czasu naszych ciąż.

Hej:)dawno mie nie bylo:))u mnie takie skurcze wystapily ok.24-25 t.c.,a w zasadzie byly troche inne bo bardzo bolaly i jak sie okazalo skrocila mi sie juz szyjka macicy i tzrba bylo lykac i no-spe i magnez i fenoterol byl zapisany jakby co.Na szczescie one minely po solidnym wypoczynku i teraz jest ok:))przynajmniej ze skurczami:))moj lekarz powiedzial,ze najlepiej pomaga wypoczynek czyli L-4 i chbya ma racje.
Pozdarwiam

reklama
Witam!!
Mam pytanie do przyszłych mam.Czy któraś już chodzi lub zapisała się do szkoły rodzenia?Szukam dobrych szkół w Gdańsku!! ::)

Cześć dziewczynki, jestem ciekawa jak tam z waszymi skurczami? Ja póltora tygodnia temu dostałam fenoterol i zalecenie żeby raczej leżeć( bo skurcze były juz coraz częstsze) no i powoli odpuściły, a od trzech dni praktycznie w ogóle już ich nie odczuwam - może dwa lub trzy dziennie. Aha - no i mogłam już zmniejszyć dawkę fenoterolu z 4 x 1 tabl do 4 x 1/2 tabl.
Pozdrawiam.Kamila

U mnie tez wystepuja te skurcze, ale raczej rzadko i na chwile. Lekarz powiedzial, ze na razie nie musze sie martwic, bo wszystko jest w porzadku. Pozdrawiam...

U mnie się uspokoiło. Biorę ten magnez zapobiegawczo i nie męczą mnie ani skurcze ciążowe ani skurcze łydek. Oby tak dalej...

cześć przyszłe mamuśki!

Jestem w 28 t.c. i od ponad tygodnia mój brzuszek robi sie twardy ale dosyć często bo co kilka , kilkanaście minut. lekarz od razu zapisał mi fenoterol, isoptin, magnez no i pobyt w łóżku.
Mam pytanie czy któraś z Was też musiała leżeć biorąc fenoterol? Bo ja nie mogę znieść tego leżenia bo mam tyle energii w sobie no i musiałam zrezygnować z pracy już.
dzięki za szybką odpowiedź

ja tez łykam fenoterol co 6h na zminę 1 tabletka i 1/2 tabletki. jak na razie obywam się bez isoptinu. Do tego magnez 2 x dziennie, nospa forte3xdziennie. Tez mam sie raczej oszcędzć chociaż mam pozwolenie na krótkie spacery. Staram sie około 5 godzin w ciągu dnia poleżeć. Mi brzusio twardniał ale nie tak czesto jak Tobie. Jak biorę fenoterol czasami też się zdarza ale raczej jak więcej pochodzę. Poza tym chyba jeszcze Aletka i Muchgrab są na fenoterolu. Pozdrawiam

reklama
to widze, że ja mam dość często skurcze bo mi brzusio twardnieje pare razy w ciągu dnia...zdarza się nawet że mam trzy skórcze w przeciągu 20min. ale mam tak od dawno a lekarz kazał mi tylko od czasu do czasu brać no-spę...a drugi kazał jeszcze leżeć (ale to ze wzgledu na krótką szyjkę)...jak tak czytam ,żę wy bierzecie jakieś tabletki to az się przestraszyłam tymbardziej ze z dnia na dzień skurczybyków przybywa...dobrze ze idę na wizytę w przyszłym tygodniu to się zapytam co jest grane...Pozdrawiam

Do góry